Pořád mi kolísala teplota měl jsem studenou tu spodní hadici co vede z chladiče, vyměnil jsem termostat, odvzdušnil na 101% ale spodní hadice je furt studená, ani ne vlažná, prostě studená. Napad mě ucpanej chladič, ale když tu spodní hadici zmáčknu tak voda nahoře vyletí....! Má někdo radu čím to může ještě být? Docela to spěchá, mám to rozdělaný a zejtra bych chtěl vyjet:-)!
HAMANN píše:Pořád mi kolísala teplota měl jsem studenou tu spodní hadici co vede z chladiče, vyměnil jsem termostat, odvzdušnil na 101% ale spodní hadice je furt studená, ani ne vlažná, prostě studená. Napad mě ucpanej chladič, ale když tu spodní hadici zmáčknu tak voda nahoře vyletí....! Má někdo radu čím to může ještě být? Docela to spěchá, mám to rozdělaný a zejtra bych chtěl vyjet:-)!
ze by venku byla takova zima, ze po pruchodu chladicem je ta voda studena? To je prece fajn, ne?
No spíš kolísala teplota, a kolikrát to nevylezlo ani na střed, když sem sundal vrtuly a šahal na chladič tak byl vlažnej, akorád dole kolem tý hadice studenej, tak mě napadá že může bejt asi přicpanej... Termostat Gates
hladič bude ok, tam není nic, co by takhle blblo, při venkovní teplotě kolem 20 C se voda ohřeje dost rychle do 5 ti km klidné jízdy, když to tvá dlouho, nebo po záhřátí to někdy spadne, kolisá, bude špatně fungovat termostat...
a píšeš, že máš teplý chladič, ikdyž je rafika vody třeba v půlce ? Fungujcí termostat má otevřít vodu do chladicího okruhu až po zahřátí na správnou teplotu a tutu teplotu držet.
né každej termostat funguje tak jak má i když je novej,nebyl by jsi první kdo by si tu na to stěžoval. Pokud nedosáhne provozní teploty ,je to termostat, v chladiči hledej vadu až teprve potom, co se ti to bude furt hřát a už nebudeš vědět co dál.
a kolik máš vody v systému ? nemáš "přelito" ? zkus jen tak zestrandy odpustit vodu k rysce... jinak opravdu si myslím, že to dělá termouš, nemáš natlakované hadice ?
rozhodně souhlas - levný termostaty jsou někdy špatný už z výroby :c)
ánébó - dělají se pro různé teploty, tak je otázka jestli jsi nekoupil nestandardní teplotu
ano termostat. bud kup origo (behr) nebo wahler
v okruhu ti min. teplotu dělá pouze termostat! pokud by se ti to přehřívalo, je to na složitější debaty
v tom případě je to jednoduchá pomoc - vyndat chladič a "v protisměru" ho propláchnout hadicí - uvidíš hned co z něj poteče a jestli je vůbec průchozí...
Net.
PS. osobně bych bral spíš origo, páč Wahler má strašně malý talířky :c) teda aspoň pro škodovku, nissana a e36 :c)