Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Alu na E61
Zdarec,
jelikož se nemohu rozhodnout ve výběru 17“ alu disků na mojí stříbrnou E61 prosím o vaše názory, doporučení či osobní zkušenost. Budou obuty do pneu 225/50 R17.
Mám na výběr:
1/ originál disky BMW styling 138. Vyrobeny v Polsku firmou Ronal pro BMW včetně loga a čísla dílu. Katalogová váha podle zdejšího ETK je 9,00kg. Skutečná váha 12,6 kg. Jsou nové, zabalené v krabicích s logem BMW s cenovkou 2 500Kč bez DPH.
2/ Disky Dragwheels DR 19. Firma USA, vyrobeno ??? Dočetl jsem se, že to jsou lehká pevná kola pro sportovní i normální jízdu. Skutečná váha je 9,0kg. Cenovka je stejná.
Mám trochu obavu, /u 2/ abych je na první větší díře nezohýbal a pak taky jak budou na naftovém kombíku vypadat.
Na druhou stranu mě láká rozdíl 3,6 kg na disku. Na čtyřech už 14,4kg. Nejsem absolvent ČVUT, ale tato váha se musí projevit při zrychlování a zpomalování rotačních pohybů. Tuto dietu ještě podpořím změnou pneu na NERunflat. Nevím o kolik, ale nějaké kilíčko taky ubude. Věřím, že také změna v ovladatelnosti bude jiná, rychlejší. Motorkáři a cyklisté vědí o čem mluvím.
Díky za vaše názory.
Eks
jelikož se nemohu rozhodnout ve výběru 17“ alu disků na mojí stříbrnou E61 prosím o vaše názory, doporučení či osobní zkušenost. Budou obuty do pneu 225/50 R17.
Mám na výběr:
1/ originál disky BMW styling 138. Vyrobeny v Polsku firmou Ronal pro BMW včetně loga a čísla dílu. Katalogová váha podle zdejšího ETK je 9,00kg. Skutečná váha 12,6 kg. Jsou nové, zabalené v krabicích s logem BMW s cenovkou 2 500Kč bez DPH.
2/ Disky Dragwheels DR 19. Firma USA, vyrobeno ??? Dočetl jsem se, že to jsou lehká pevná kola pro sportovní i normální jízdu. Skutečná váha je 9,0kg. Cenovka je stejná.
Mám trochu obavu, /u 2/ abych je na první větší díře nezohýbal a pak taky jak budou na naftovém kombíku vypadat.
Na druhou stranu mě láká rozdíl 3,6 kg na disku. Na čtyřech už 14,4kg. Nejsem absolvent ČVUT, ale tato váha se musí projevit při zrychlování a zpomalování rotačních pohybů. Tuto dietu ještě podpořím změnou pneu na NERunflat. Nevím o kolik, ale nějaké kilíčko taky ubude. Věřím, že také změna v ovladatelnosti bude jiná, rychlejší. Motorkáři a cyklisté vědí o čem mluvím.
Díky za vaše názory.
Eks
- Přílohy
-
- BMW felge-138.jpg (17.08 KiB) Zobrazeno 478 x
-
- dragwheels-dr-19.jpg (22.9 KiB) Zobrazeno 478 x
nevim jak s vahou, ale kdyz vidim bmw a hliniky bez loga, tak tim nejak opovrhuji a rikam si aha...rooc píše:na druhou stranu......a ruku fakt na srdce.., pokud koupíš ty drag...v17!..., bude to vypadat , jako když ..."došly prachy".....a nemyslím si, že to tomu autu bude slušet

jsou urcite typicke designy, kdy jasne vis, ze to je original nebo naopak s nejvetsi pravdepodobnosti to rozhodne neni. ale ano, pokud se mu to libi neni co moc resit, ale sam o tom pochybovalHanz píše:nekdo pozna rozdil, kdyz tam da Bmw ci BBS stredovou samolepku a rekne, ze je to BBS Kreuzspeiche nevim cislo stylu?pokud se mu libi, proc ne...

Fakt by mě nikdy nenapadlo řešit váhu disků na BMW. Myslím si, že to auto má dostatečný výkon na to, aby si poradilo s nějakými 20kg navíc.
Váhu disků bych asi řešil u 1.2htp ale ne bmw.
Můj názor je ten, že na E61 jsou 17 kola tragédie.Jsou to kola malinkatá.Já mám na E60 18 BBS a stále si myslím že to není ono. 19 by byly ok.
Ty 17 kola origo BMW co uvádíš jsem na autě měl na zimu a není to fakt ono.
Váhu disků bych asi řešil u 1.2htp ale ne bmw.
Můj názor je ten, že na E61 jsou 17 kola tragédie.Jsou to kola malinkatá.Já mám na E60 18 BBS a stále si myslím že to není ono. 19 by byly ok.
Ty 17 kola origo BMW co uvádíš jsem na autě měl na zimu a není to fakt ono.
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Mě se líbí tato kola na videu je to takovej RETRO style ale prostě paráda a luxusní jsou vidět málo a je to raritka a vypadá to luxusněji jako klasicné nudné BMW kola a hlavně sportovně.
http://www.youtube.com/watch?v=tSSxL_aC7g8
je to sice E60ka s 20" ALU ale nevadí ...vypadají božsky ... a klidně by stačila v rozměru 18" - 19"
Aspon máš představu jak to vypadá na autě.
http://www.youtube.com/watch?v=tSSxL_aC7g8
je to sice E60ka s 20" ALU ale nevadí ...vypadají božsky ... a klidně by stačila v rozměru 18" - 19"
Aspon máš představu jak to vypadá na autě.