mě jen fascinuje...že my musíme jezdit na autech s bůhvíčím...a pak narazím na takové video....a nutno říct že jde o jeden start....a toto normální auto snad nevyplodí za dobu svého života...
tak jsem se dal do číštění, foto i video dodám pokud to někoho zajímá pomáhá to jak svně, když jsem do toho nalil technickej benzín jen v tom stál, teď, po 3 hodinách už tím jdou normálně bublinky a během 2 minut tím proteče cca 3 litry technčáku, tak to ještě aspoň 3x vymastím napkou a budu to prolívat
rooc píše:tak jsem se dal do číštění, foto i video dodám pokud to někoho zajímá pomáhá to jak svně, když jsem do toho nalil technickej benzín jen v tom stál, teď, po 3 hodinách už tím jdou normálně bublinky a během 2 minut tím proteče cca 3 litry technčáku, tak to ještě aspoň 3x vymastím napkou a budu to prolívat
no snad je techničák nejlepší řešení.. já bych do toho pustil spíš nějakou arvu, nebo něco takovího.. vůbec nejlepší je na to určená chemie..
3hodiny v technickém benzínu
Vapka
benzín
Vapka
Vyfoukaz vzduchem
benzín
vyfoukatz vzduchem
vapka
benzín
vyfoukat vzduchem vapka
benzín vyfoukat vzduchem
a teď to jdu namontovat
nicméně....po tom co jsem viděl, co z toho teklo za kekel když se o vyfoukávalo, tak vám garantuju, že nějaké rádoby přípravdy jsou uplně k.....to z tama musí jít tlakem...
ja to cistil primo dpf flushing liquidem a vycistilo se to na 100%.
nechal jsem to tam pusobit 10hodin a pak jen proplach vapkou,vysuseni a namontovani .je to na den prace...ale funguje to takze pohoda
narovinu.., já jsem to máčel ve všem možném a snad 6x proplachoval wapkou a snad 6x vysokotlak vzduch...a já jsem si jist, že to je čisté:-) a auto jede senzačně.... dneska po praze za 7,3 to jsem nejezdil ani okresky a jak to táhne..no mazec
všechno nové..nasadil jsme to nechal nastartované..., ať si to sedne..jak jsem se rozjel.., 1,2 nouzák a jakmile jsem tam dal trojku čidla asi poznaly, že je vše ok... a jelo to jak z praku
Ahoj, před nedávnem jsem psal o chipu a spotřebě,cca po půl roce mi odešel dpf filtr a nepomohla ani regenerace.s mechanikem jsme filtr provrtali tak aby se neporusily čidla a vše je zatím ok,jak se zdá,s.ucpanym filtrem to bylo hrozny.jinak diagnostika nehlásí chyby a auto jede dobře,ale možná bych udělal větší díru.zkusili jsme to takhle,abych nemusel platit sw úpravy.
taky jsem nad tím provrtáním přemýšlel.. je ale otázka jak, jaký vrátk člověk zvolí, případně jak se to celé provede. jde o to, že je měřen tlak před a za filtrem.. a pokud tam bude hodně malej rozídl, hodí to chybu..
další problém může bejt v tom, že se v tvým případě vlastě nespustí regenerace.. protože máš pořád rozdíl tlaku, jako by byl filtr čerstvě vyčištěnej.. no uvidíš co ukážou zkušenosti.. já osobně jsem ve svým případě zvolil čištění.. a je fakt, že jsem byl nedávno na diagnostice, koukali jsme na to a hodnoty naprosto ok..
já jsem na filtr tedy ještě nijak pořádně nekoukal.. ale na diagnostice to ukazovalo rozdíl tlaku.. myslel jsem že je čidlo i za filtrem (možná to porovnává tlak vůči atmosferickýmu).. každopádně to co jsem popisoval se teoreticky stát může.. pokud to třeba 5000km nespustí regeneraci... bál bych se aby to nezačalo skákat do nouzáku, ale možná se pletu..
to čidlo je jen pžed tím filtrem a hlídá to průchodnost toho filtru ------pokud je průchozí nic to nehlásí jsme pod tím autem lezl za filtrem nic není....čili je to trik těch co nabízejí za 10k odstranění pomocí pc.....vlez si pod to čidlo je hned před ním...za ním ani ťuk...čili to hlídá jen tlak před ním..pokud je ucpaný vyvolá to regeneraci.., pokud není...nic to nechce