@gunner :
Chápeš to správně, chyba tam mohla být od nějakého pokusu o start se slabou baterií, jak jsem psal, nebo z důvodu přicpaného filtru nafty, jak jsi se dnes sám přiznal. Jedno nebo druhé, nebo oboje najednou mohlo být příčinou, že tlak na railu byl nedostatečný pro sepnutí čidla. Vzhledem k tomu, že tam podle diagnostiky chybělo napětí, dávám větší pravděpodobnost té baterce. Ale pokud musela dlouho točit kvůli přicpanému filtru, tak její napětí pochopitelně taky klesá a dost rychle. To prosakující zpětné potrubí
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15 tuto závadu určitě nezpůsobilo, ale určitě si to oprav. Není hezké, když pod BMW vzniká louže.
V inspekčním plánu jsem výměnu palivového filtru nenašel, ale měl by se měnit 1x za 2 roky nejlépe před zimou. Jednak z důvodu zachycených nečistot, druhak z důvodu vysrážení částeček nafty, která vzniká u každé nafty při velmi nízkých teplotách. Říká se tomu parifinizace, kdy některé uhlovodíky změní svoje skupenství z tekutého na rosolovité až pevné, které pochopitelně přes filtr neprojdou. Potom to s naftou dopadne tak, jak je na této fotografii z jednoho příspěvku o používání aditiv
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 3376_n.jpg
Možnosti tomuto předejít jsou nevystavovat naftu nízkým teplotám, což je někdy nemožné a nebo použít zimní aditiva, které tomuto jevu zabrání, nebo jej co nejvíce omezí. Ale u některých vozů bývá palivový filtr elektricky vyhřívaný. Pokud k této parafinizaci již dojde, je prakticky nemožné vysrážené částečky zpětně rozpustit. Stalo by se tak až při teplotě, která v palivovém filtru není běžná a chemické přípravky zase nejsou pro vstřikovací zařízení příliš stravitelné. Takže se jedná o fyzikální jev, který je v podmínkách použití motorového vozidla nevratný, asi jako když hodíte vejce na horkou pánev - bílek už nikdy nebude tekutý. Naopak led zase roztaje. Aditiva mohou vysrážení předejít, ale již vytvořené vločky nerozpustí. Takže je důležité užití zimních aditiv preventivně, i když to výrobce nedoporučuje nebo i zakazuje. Já osobně aditivuji preventivně naftu i benzín stále. A když bylo začátkem února -20, nalil jsem do MaxMotion dvě štamprdlata VIFu a jezdím bez problémů.
Ale ještě jedno řešení existuje a je velmi jednoduché - vyndat filtr, nechat ho hodinu na radiátoru a potom ho propláchnout v benzínu v obráceném směru toku paliva. Funguje na 80% původní propustnosti, akokát se zamažete.
@Jirka36 :
Kromě výše popsaných příčin způsobených slabou baterií a přicpaným filtrem jsou další příčiny, kdy se na railu nevytvoří potřebný tlak. Jsou to vstřiky protékající do přepadu a vysokotlaké čerpadlo protékající do přepadu. Zvláště pokud je stav tachometru vyšší >150tkm. Další častou příčinou je vadné středotlaké palivové čerpadlo (pod sedačkou řidiče zvenku), které dostatečné množství paliva do filtru a VT čerpadla nedodá. Tohle se Ti asi stalo, když Ti auto spadlo do tzv. nouzáku a asi se Ti rozsvítila žlutá kontrolka DDE. K tomu může dojít i v případě, že nefunguje palivové čerpadlo v nádrži a v nádrži klesne hladina pod 15 litrů. To středotlaké čerpadlo si už tu naftu z nádrže nestíhá dotahovat a opět dojde k podobné závadě.
Snímač tlaku 13537812345 :
Taky jsem ho na doporučení asi před rokem vyměnil. Ale nakonec bylo příčinou špatných teplých startů čidlo na vačce, takže ten starý snímač (Made in BOCHS Germany) mám doma v šuplíku. Kolik stojí nový najdete na
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 , kdo nabídne nějakou stokorunu, tomu ho pošlu.