Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 touring - elektrika 5tých dveří

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jenda5

#1 Příspěvek od jenda5 »

Ahoj, prosím o radu. Mám e39 touring rok 02 a nechodí mi otvírání skla, zadní stěrač a lišta s osvětlením SPZ (vyhřívání i zadní světla normálně jdou). Nějaký dobrák mi vyloupnul obě světla na SPZ a zároveň mi povolil chod u skla, takže tam zateklo a všechno pravděpodobně shořelo/shnilo.. popřípadě prosím o rady co jiného s tím, než vyměnit. Nějaký dobrý autoelektrikář, se kterým máte zkušenosti Praha/Pardubice?

Díky J.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jendix »

jenda5 píše:Ahoj, prosím o radu. Mám e39 touring rok 02 a nechodí mi otvírání skla, zadní stěrač a lišta s osvětlením SPZ (vyhřívání i zadní světla normálně jdou). Nějaký dobrák mi vyloupnul obě světla na SPZ a zároveň mi povolil chod u skla, takže tam zateklo a všechno pravděpodobně shořelo/shnilo.. popřípadě prosím o rady co jiného s tím, než vyměnit. Nějaký dobrý autoelektrikář, se kterým máte zkušenosti Praha/Pardubice?

Díky J.

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=

koukni sem, bude to pravdepodobne podobny problem.
jenda5

#3 Příspěvek od jenda5 »

Tak po přečtení té diskuze si asi nebudu hrát na kutila a nechám si to někde udělat.. Konkrétně mě odradily ty fotky, co jsi přikládal ty :lol:

Ale díky moc za tip ;)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jendix »

jenda5 píše:Tak po přečtení té diskuze si asi nebudu hrát na kutila a nechám si to někde udělat.. Konkrétně mě odradily ty fotky, co jsi přikládal ty :lol:

Ale díky moc za tip ;)

No zase až taková hrůza to nebyla, pokud máš rozumně velkou garáž a nějaký vybavení (a nejsi úplně levej), tak se to nechá. Problém bych viděl spíš v tom sehnat správný kabely (je možný že jich ani neni tolik jako u e61), důležitý je aby byli jemnější než běžný kabely, néjlépe silikonový.

Upřímě pokud si to necháš někde opravit, problém bych viděl možná v tom že se prohneš, pokud to bude někdo kdo to dělá poprvé (mě osobně to trvalo něco kolem 12h, hodně jsem se ale hlídal abych neudělal chybu, navíc mě to docela bavilo, tak sem si s tím trochu vyhrával, jestli se ale nepletu, bmw má pro tuto práci předepsáno něco kolem 9h - v případě použítí opravného setu). Když si to pak spočítáš 10h x 400kč/h + materiál.. není to závratná suma, ale víceméně za věc, kterou si schopnější člověk zvládne udělat sám, někomu to navíc přinese i trochu radosti a dobrýho pocitu :-D
Odpovědět