Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW E34 M50 nejde odvzdušnit (spěchá-díky)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DestinyE34

#1 Příspěvek od DestinyE34 »

Ahoj,nedaří se mi najít odpověď ve fóru. Nejde mi odvzdušnit M50 B25,pokaždé co povolím odvzdušňovák vyletí trochu vzduchu(bublinek) asi 1cm3 (krychlový) a přitom auto drží stejnou teplotu a topí. Jo a ještě jedna věc.topí jen při zvýšených otáčkách. Dřív topílo i normálně na volnoběh,měnil jsem vnitřek pomocného čerpadla topení a před tím taky trochu prosakovalo,to jsem opravil a teď znovu zkontroloval,čerpadlo už neteče. Ani nikde jinde v motorovém prostoru jsem nenašel netěsnosti. Další věc je,že když auto zahřeju,voda je v expansce na horním stupni z vroubkování a druhý den příjdu k autu(je studené),tak je voda jen na spodním stupni. Nikdy mi teplota nekolísala,ani jsem auto nikdy neuvařil. Voda v oleji taky není,spotřeba normální. A když topí,tedy např při jízdě,srz ty zvýšené otáčky tak topí skvěle,opravdu horký vzduch. Nevím si rady :/
DestinyE34

#2 Příspěvek od DestinyE34 »

...asi jsem na to přišel. Podařilo se mi ho tedy odvzdušnit,na volnoběh topí,ale zezadu na p.čerpadlo pro topení jak je ta měká guma je mini dírka a tama někdy jde trochu vody. Zalepím to a uvidím,jinak pořád po 2 minutkách když ho odvzdušním, letí bulinky :/ třeba to bude tou dírkou :)
ViktorDDD

#3 Příspěvek od ViktorDDD »

teplotou sa mení objem kvapaliny, preto je v nádobke s teplým motorom hladina vyššia ako za studena
beny-maser

#4 Příspěvek od beny-maser »

přesně tak a tou dírkou když to stydne tak to přisává vzduch
Odpovědět