Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 Touring 525TDS Spinací skřiňka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
djversace

#1 Příspěvek od djversace »

Zdravím, dneska při jízdě mi selhala spínací skříňka ( tak kde se vklada kliček u volantu) a to asi tím stylem že kliček šel vyndat při zapnutem motoru, navíc přestalo jít zcela otačet doprava či doleva zůstalo na 1 poloze nevíte kde by šla koupit nova a kdo by mi jí přijel vyměnit v Praze i za nějakou tu kačku.

Co immobilizer nebude problem naparovaní chipu v kličku s novou spinačkou ?

Ach ach proč v bmw mysleli před 17lety všim jinym kromě hlavy, jinak je to tak super kara.

Prosím o co nejrychlejší radu, díky .

Jsem Praha 7
mirinek

#2 Příspěvek od mirinek »

tak dnes mě potkalo to samé, nějaký rady pls
beny-maser

#3 Příspěvek od beny-maser »

podle mě je to špatný zámek volantu měl jsem to stejné na e34. Vložku zámku by jsi v tomto případě měl použít tu svojí. Na e34 je převod od fabky ke spínačce vedená jen úzkým hliníkovým hřebíkem a ten mě praskl. Je to tak udělané, aby když auto chceš násilým ukrást tak se ti tenhle převod přelomí a jsi v pr...
A vzhledem k tomu, že e39 z e34 vychází tak bych tohle prověřil.
mirinek

#4 Příspěvek od mirinek »

zustalo to v poloze kdy kontrolky svítí a nejde s tím dále nic udělat. ani vypnout ani nakopnout, volant je odblokovaný
frantisek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od frantisek »

ten spínač, co ovládáš klíčem je pod volantem naproti klíčku. Dá se sundat a přecvaknout ručně.
Já tak jezdil víc než rok, jen musíš mít klíček v zapalování, kvůli immo.
beny-maser

#6 Příspěvek od beny-maser »

přesně tak jak píše frantisek,až seženeš nový zámek volantu tak si z toho starého vyndáš vložku zámku pomocí struny. V jedné části jde vidět dirka do té tu strunu strčíš(nejlepší je z š120 na plyn či sytič) a pootočením klíče myslím že do první polohy ji dostaneš do vnitř a celou vložku tak odjistíš a vytáhneš. Nic na tom není a budeš mít jen jeden klíč od celého auta.
Misanek

#7 Příspěvek od Misanek »

Přesně to jsem zkoušel na vložce z e34 nějak mi to nešlo :( do té dírky jsem strkal tena malý imbus ale stejně nic. Mohl by jsi prosím ten postup trochu rozepsat? Jedná se o tu díru co je z čela vložky, tzn. z té strany, kde se do ní strká klíč, ne?
beny-maser

#8 Příspěvek od beny-maser »

jo, je to ta díra z čela a není o čem se rozepisovat,prostě potřebuješ něco co bude akorát do té dírky a potom to pootočit klíčem do správné polohy až tam ta struna sama vleze. Mám vyzkoušenou strunu z š120 a šlo to super.
Přesněji to neumím popsat je to 2 roky co jsem to řešil, ale dal jsem to za 5 min bez návodu,takže to zas taková složitost nebude.
Nejdýl trvalo najít strunu a odstrojit to.
Misanek

#9 Příspěvek od Misanek »

:lol:
Právě přesně takto jsem postupoval, otočil klíčem tak, aby mi tam ten imbus zalezl co nejhlouběj a stejně nic :( tahal jsem za ten klíček, který byl ve spínačce
beny-maser

#10 Příspěvek od beny-maser »

a ještě jsem možná zatlačil na tu strunu,ale šlo to normálně,možná byl problém v tom imbusu, ta struna musí být úplně rovná jinak jí tam nedostaneš až nakonec.
jinak moje zkušenost je taky se zámkem na e34
Misanek

#11 Příspěvek od Misanek »

Právě že jsem to tam zarazil až co to šlo (aby bylo jasno, furt se bavím o té problematice vložky zámku :D )

Asi jsem lempl nebo co... Má něco cvaknout nebo tak? Nebo opravdu jenom stačí pak vzít zza klíček a tu vložku vytáhnout?
beny-maser

#12 Příspěvek od beny-maser »

na strunu zatlačit a za klíč vytáhnout
frantisek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od frantisek »

Vytahnout spinacku je opruz. Delal jsem to nekolikrat a jednou je to na pul minuty, podruhy na pul dne .....

U E34 je ta spravna poloha priblizne na pul cesty mezi 0 a 1 polohou klicku (Zasunout a trochu pootocit, jeste pred tim nez to cvakne).
Napred otocit, pak teprve odjistovat.

Odjistijes zapadku, ktery drzi celou vlozku, idealne si to najdi nekde na obrazku v googlu. Kdyz uvidis, jak to funguje, lip se to rozebira.

Ja to odjistuju ustrizenou grilovaci jehlou, ale muzes cokoliv dostatecne tvrdeho. Misto spicky je lepsi kulaty nabeh.
Odpovědět