Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 Touring 525TDS Spinací skřiňka
Zdravím, dneska při jízdě mi selhala spínací skříňka ( tak kde se vklada kliček u volantu) a to asi tím stylem že kliček šel vyndat při zapnutem motoru, navíc přestalo jít zcela otačet doprava či doleva zůstalo na 1 poloze nevíte kde by šla koupit nova a kdo by mi jí přijel vyměnit v Praze i za nějakou tu kačku.
Co immobilizer nebude problem naparovaní chipu v kličku s novou spinačkou ?
Ach ach proč v bmw mysleli před 17lety všim jinym kromě hlavy, jinak je to tak super kara.
Prosím o co nejrychlejší radu, díky .
Jsem Praha 7
Co immobilizer nebude problem naparovaní chipu v kličku s novou spinačkou ?
Ach ach proč v bmw mysleli před 17lety všim jinym kromě hlavy, jinak je to tak super kara.
Prosím o co nejrychlejší radu, díky .
Jsem Praha 7
-
podle mě je to špatný zámek volantu měl jsem to stejné na e34. Vložku zámku by jsi v tomto případě měl použít tu svojí. Na e34 je převod od fabky ke spínačce vedená jen úzkým hliníkovým hřebíkem a ten mě praskl. Je to tak udělané, aby když auto chceš násilým ukrást tak se ti tenhle převod přelomí a jsi v pr...
A vzhledem k tomu, že e39 z e34 vychází tak bych tohle prověřil.
A vzhledem k tomu, že e39 z e34 vychází tak bych tohle prověřil.
-
přesně tak jak píše frantisek,až seženeš nový zámek volantu tak si z toho starého vyndáš vložku zámku pomocí struny. V jedné části jde vidět dirka do té tu strunu strčíš(nejlepší je z š120 na plyn či sytič) a pootočením klíče myslím že do první polohy ji dostaneš do vnitř a celou vložku tak odjistíš a vytáhneš. Nic na tom není a budeš mít jen jeden klíč od celého auta.
-
jo, je to ta díra z čela a není o čem se rozepisovat,prostě potřebuješ něco co bude akorát do té dírky a potom to pootočit klíčem do správné polohy až tam ta struna sama vleze. Mám vyzkoušenou strunu z š120 a šlo to super.
Přesněji to neumím popsat je to 2 roky co jsem to řešil, ale dal jsem to za 5 min bez návodu,takže to zas taková složitost nebude.
Nejdýl trvalo najít strunu a odstrojit to.
Přesněji to neumím popsat je to 2 roky co jsem to řešil, ale dal jsem to za 5 min bez návodu,takže to zas taková složitost nebude.
Nejdýl trvalo najít strunu a odstrojit to.
-
-
- frantisek
- Kontaktovat uživatele:
Vytahnout spinacku je opruz. Delal jsem to nekolikrat a jednou je to na pul minuty, podruhy na pul dne .....
U E34 je ta spravna poloha priblizne na pul cesty mezi 0 a 1 polohou klicku (Zasunout a trochu pootocit, jeste pred tim nez to cvakne).
Napred otocit, pak teprve odjistovat.
Odjistijes zapadku, ktery drzi celou vlozku, idealne si to najdi nekde na obrazku v googlu. Kdyz uvidis, jak to funguje, lip se to rozebira.
Ja to odjistuju ustrizenou grilovaci jehlou, ale muzes cokoliv dostatecne tvrdeho. Misto spicky je lepsi kulaty nabeh.
U E34 je ta spravna poloha priblizne na pul cesty mezi 0 a 1 polohou klicku (Zasunout a trochu pootocit, jeste pred tim nez to cvakne).
Napred otocit, pak teprve odjistovat.
Odjistijes zapadku, ktery drzi celou vlozku, idealne si to najdi nekde na obrazku v googlu. Kdyz uvidis, jak to funguje, lip se to rozebira.
Ja to odjistuju ustrizenou grilovaci jehlou, ale muzes cokoliv dostatecne tvrdeho. Misto spicky je lepsi kulaty nabeh.