Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Bude to na totálku?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
gunner

#1 Příspěvek od gunner »

Zdravím všechny,v pátek jsem měl nehodu...makáč mi nedal přednost na křižovatce,moje báwo E39 520D,rv.2001 to schytalo na předek,ted nevím,jestli mi z toho pojištovna udělaá totálku,nebo ne :cry:
Kapota,nárazník,lv blatník jsou ko,světla(pravé má prasklé jen držáky,levé má prasklé plexi)obě svíti,dále jsou hnuté oba dva nosníky a vytekla mi servo kapalina.
Motor běží v poho,ani chladič není prasklej,voda mi tam zůstala.

Mechanik mi říkal,že to bude na 100% totálka...když by tomu tak bylo,poradte mi prosím někdo,jaký je nejlepší postup,abych dostal slušné peníze z vraku,prý až mi spočítaji peníze které dostanu,tak můžu provést eko. likvidaci auta a pojistovna mi prý doplatí zbylou částku z které mi počítala tu totálku.

Příklad:podle tabulek ohodnotí moje auto na 90tis. po odečtu všeho mi vyplatí za totální škodu 50tis. no, a já když nechám auto ekologicky likvidovat,tak mi pak pojištovna doplatí tech 40tis. Nevím,jestli to mu muhu věřit.
Předem všem dekuju za odpovědi.
ps.foto mi nešlo vložit,ale když mi někdo písnete mail,tak ho pošlu.[/b]
Meda
Klubové ID: 3310

#2 Příspěvek od Meda »

Funguje to tak, ze pokud to bude totalka, pojistovna vychazi z obecne ceny auta.

Auto se nafoti a hodi na internet do aukce, ktera je urcena uzavrene skupine autoservisu atd., kde se vrak "drazi". Nikdo to tam s cenama moc neprehani, jelikoz tim, ze aukci vyhrajou se zavazuji k tomu, ze si auto od tebe koupi v takovem stavu jako ho likvidator nafotil a sepsal bez toho, ze by to auto vubec videl. Tu castku, za kterou "vyherce" auto vydrazi ti odectou od obecne ceny auta a zbytek ti vyplati s tim, ze mas moznost myslim do mesice kontaktovat "kupce" aby si pro auto prijel a doplatil ti defakto zbytek do obecne ceny.

Takze pokud se budes chtit auta zbavit, dostanes plnou obecnou hodnotu, vrak muzes, ale nemusis prodat.
gunner

#3 Příspěvek od gunner »

Děkuju.Jak je to s tou eko. likvidací nahodou nevíš? Prý by to mělo fungovat tak,že pojištovna mi auto ohodnotí jak si psal tou obecnou cenou npř 90tis. z té mi pak vyplatí nějakou poměrnou část(asi odečtou použitelné díly,udělají amortizaci..) takže mi dají npř. 50tis.
A já když to auto nechám ekologicky zlikvidovat,u nich určenou firmou,tak mi pojištovna doplatí zbylou částku do tech 90tis.
Nevim,jestli to tak skutčně je,bylo by to asi lepší,než to dražit a čekat na to než si proto někdo přijede...
bibikuba

#4 Příspěvek od bibikuba »

pokud ti to ohodnotěj jako totálku máš na výběr-bud si káru necháš a odečtou ti nějakou cenu vraku nebo si vezme pojištovna i vrak...pokud máš prostor tak je lepší vrak nechat a díly rozprodat nebo prodat vrak jako celek.Já měl na zadek E36 pojistovna zaplatila totálku a docela se mi to vyplatilo-rozprodej dílů a pak celková cena mě příjemně překvapila-žel je kolem toho spousta starostí :? nicméně je lepší počkat co likvidátor nabídne a pak se rozhodnout.Idealní je mít známost v pojištovně která likviduje-jinak tě většinou oškubou,pokud tam máš někoho jde to rychle a dostaneš max.cenu :) :)
gunner

#5 Příspěvek od gunner »

Jdu tam zítra,tak uvidím...Každopádně mi to nevídaně sere,clověk může jezdit bezpečně jak chce a pak přiletí idiot a je hotovo :!:
Ještě jsem jsem dostal nabídku od Nehoda cz,prý všechno zařídí a pomůžou člověku dostat z pojištovny co nejvíc,ale vůbec to neznám..nemáte někdo na ně referenci?
bibikuba

#6 Příspěvek od bibikuba »

jinak pro info já dostal čistejch 50 tisíc za totál havárii na zadek E36 rok 98-teda od pojištovny a ještě jednou tolik jsem měl z prodeje dílů :wink: za ty prachy bych to nikdy v celku neprodal..Pokud budeš mít plnění od KOOP písni SZ-dokážu zařídit příjemné a rychlé vyřízení :D
bibikuba

#7 Příspěvek od bibikuba »

gunner píše:Jdu tam zítra,tak uvidím...Každopádně mi to nevídaně sere,clověk může jezdit bezpečně jak chce a pak přiletí idiot a je hotovo :!:
Ještě jsem jsem dostal nabídku od Nehoda cz,prý všechno zařídí a pomůžou člověku dostat z pojištovny co nejvíc,ale vůbec to neznám..nemáte někdo na ně referenci?
řekl bych že se přiživují,možná vše vyřeší za tebe ale provize je tučná-vydělávaj na hlouposti a neznalosti poškozených
bibikuba

#8 Příspěvek od bibikuba »

když posíláš SZ musíš napsat předmět jinak nejde odevřít :D jinak totálka se uznává v případě že se cena nabouraných dílů přibližuje prodejní ceně vozu nebo je poškození rozsáhlé-třeba hnuté sloupky,střecha atd..
rooc

#9 Příspěvek od rooc »

Ja kdyz jsem mel v srpnu totalku tak prisli 2 likvidatori a na ferovku si rekli o 10tis pro oba, pojistku mi vyplatili nakonec az v prosinci, takto to resil alianz, u te pojistovny me uz nikdo neuvidi
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jendix »

rooc píše:Ja kdyz jsem mel v srpnu totalku tak prisli 2 likvidatori a na ferovku si rekli o 10tis pro oba, pojistku mi vyplatili nakonec az v prosinci, takto to resil alianz, u te pojistovny me uz nikdo neuvidi
jak to myslíš, jako že si řekli o prachy aby ti napsali co nejvyšší odškodnění? to je docela sviňárna.. takovýhle kokoty by bylo nejlepší natočit si na telefon, škoda že to většinou dopředu člověka nenapadne..
Meda

#11 Příspěvek od Meda »

Likvidator urci, jestli je to totalni skoda v pripade, ze naklady na opravu by presahly 80% obecne ceny auta..

Dneska uz se neodecitaji zadne uzitecne zbytky, amortizace atd. Jakmile mas auto od likvidatora urceny na totalku, jde automaticky do ty aukce, kde se urci za kolik je ten zbytek prodejny. Pak ti tuhle vydrazenou cenu odectou od obecne ceny auta a zbytek ti vyplati.

Priklad:
Obecna cena 90t
Vydrazeny vrak 28t
Od pojistovny dostanes vyplaceno 62t
Do mesice mas moznost vrak prodat tak jak byl nafocen, takze plus dalsich 28t

Jak jsem psal, pokud to nebudes chtit opravovat, ani rozprodavat na dily, dostanes plnou obecnou hodnotu auta.

Pokud budes chtit auto opravit je nejlepsi nechat likvidatora napsat co nejvice poskozenych veci, i byt treba dobnosti, aby se auto vydrazilo za co nejmene, to znamena tobe pojistovna vyplatila co nejvice a za to muzes auto opravit..

Kazdy kdo ti bude chtit pomoct (instituce) si z toho neco vezme a presne jak pise nademnou-vydelavaji na neznalosti poskozenych.

Navic pokud to bude totalka a jde to z povinneho ruceni vinika, mas pravo na zapujceni nahradniho vozu po tu dobu, nez to pojistovna vyresi (nejsem si jisty presne tou dobou, dost casto to meni, ale zeptej se likvidatora na jaky auto a jakou dobu mas narok)
gunner

#12 Příspěvek od gunner »

Meda píše:Likvidator urci, jestli je to totalni skoda v pripade, ze naklady na opravu by presahly 80% obecne ceny auta..

Dneska uz se neodecitaji zadne uzitecne zbytky, amortizace atd. Jakmile mas auto od likvidatora urceny na totalku, jde automaticky do ty aukce, kde se urci za kolik je ten zbytek prodejny. Pak ti tuhle vydrazenou cenu odectou od obecne ceny auta a zbytek ti vyplati.

Priklad:
Obecna cena 90t
Vydrazeny vrak 28t
Od pojistovny dostanes vyplaceno 62t
Do mesice mas moznost vrak prodat tak jak byl nafocen, takze plus dalsich 28t

Jak jsem psal, pokud to nebudes chtit opravovat, ani rozprodavat na dily, dostanes plnou obecnou hodnotu auta.

Pokud budes chtit auto opravit je nejlepsi nechat likvidatora napsat co nejvice poskozenych veci, i byt treba dobnosti, aby se auto vydrazilo za co nejmene, to znamena tobe pojistovna vyplatila co nejvice a za to muzes auto opravit..

Kazdy kdo ti bude chtit pomoct (instituce) si z toho neco vezme a presne jak pise nademnou-vydelavaji na neznalosti poskozenych.

Navic pokud to bude totalka a jde to z povinneho ruceni vinika, mas pravo na zapujceni nahradniho vozu po tu dobu, nez to pojistovna vyresi (nejsem si jisty presne tou dobou, dost casto to meni, ale zeptej se likvidatora na jaky auto a jakou dobu mas narok)
Dneska jsem mluvil s likvidátorem...je to přesně jak píšes. Díky :wink:
Když mi nabídnou slušnou tu celkovou částku,tak to nechám vydržit na tom jejich portálu(prý tam mají přístup jen smluvní autoservisi a když to koupí,tak je to nějakým způsobem zabezpečený,že to prostě musí koupit,jinak jim hrozí fin. sankce a i možné vyloučení) Když to bude málo,tak bych si ten "vrak "asi nechal a bud ho prodal v celku,nebo na díly...
Meda

#13 Příspěvek od Meda »

To se ti snazim celou dobu vysvetlit :)
gunner

#14 Příspěvek od gunner »

jj :) ale až v tom posledním příspěvku se ti to povedlo :wink:
Jinak,když mi to spočítají na h... tak si nachám vyplatit částku za škodu a auto pradám jako celek na inzerát...takže kdyby měl někdo zájem,nepište mail...pošlu fotky.
Odpovědět