Něco v tom smyslu. Použít otopnou rohož. I kdyby to ve finále znamenalo zisk +15C, tedy se dostat třeba jen na 0C, tak na zprovoznění to stačí. Výkon je 100W, čili baterka by to v pohodě utáhla.
Rajče nějak nefakčí.
No to by stačilo ale vem si kolik by to sežralo proudu v mrazu je to jak kdybys nechal puštěný obě potkávačky najednou jedná má 55W to není málo, ideální by bylo mít prostě garáž kde je 15°C a nestane se ti že by to nejelo
Počítám s použitím měniče napětí, protože na 12V tyto rozměry nejsou.
Kouknul jsem na rajče. Pěkný pokus. Ale je tam principiální problém - testuješ příliš velký vzorek. Palivové potrubí má jen zlomek toho objemu (průřezu), proto se čupka chová jinak a tuhne.
P.S. Čéče, labortorní práce ve škole tě museli bavit, co?
To je možný ten měnič mít ještě jednu baterku právě na ten výhřev myslíš jo ? No tak ten měnič je jen jedno velký trafo, ale na straně 12V bude proud něco kolem 10A to není málo, a teď ještě v těch mrazech než se to rozehřeje tak to bude určitě žrát i víc no myslim, že spíš to sežere baterku než aby to udělalo užitek
Tak já spíš co neuvidim tomu nevěřim, jako zimní nafta do -35 to klidně vezmu ale nejdřív si sjedu pro litr z toho vezmu panáka do mrazáku a uvidíme pak uznám pravdu a sjedu natankovat, jinak to je ani né 1cl. Jinak jak bych to potom vyfotil a dokazoval když bych to natáhl do brčka ?
Přesně tak, jen na ten výhřev - připojit krokodýlama.
Tu rohož nahřeješ doma v zásuvce než ji budeš aplikovat, je na 230V, čili ztráty odpadají
Zimní nafta není do -35C. To je nakonec jedno, tak či onak v praxi ti v autě zatuhla. To brčko je pro pokus nutný, panák má velkej průměr.
Jo takhle no já bych možná použil takový ty hřejivý blbince co se prodávali ke granku a tak různě né ? to jich sehnat hodně nebo udělat jeden velkej tak zlomíš vevnitř ten plíšek a topíš ale šlo by to použít jen jednou
No tyvole tak to ten požadavek....nevim nevim heleď prvního majitele bych si ještě odpustil ale jestli je to nutný tak bych teda počkal, pak ale můžeš čekat i několik let, jako já si vyhlížel 3 roky autíčko už jsem byl pro peníze ale...někdo ho vyfoukl
nakonec jsem koupil uplně jiný
Blahis píše:Tak jsem to byl teď zkusit jestli natočím a dvakrát jsem to zkusil a opět nic. Asi budu muset koupit pořádnou baterku abych mohl déle točit
já už týden stojím, 3dny tu bylo -30C, teď už jej jen -12C a leze to nahoru, tak to půjdu zkusit, ale stejně až to rozhýbu, tak musím do tepla a vyhodit startér a dát mu péči...