nějka mi v tech mrazech hapruje baterie, to by nebyl až tak veliky problem, nicmene chci se zeptat: Dá se nabíjet baterie pres noc v garazi primo na aute? jsou na to nejake jine nabijecky nez normalne? Vím že odpojení baterky na E60 má za následek u mě minimálně nechat nakalibrovat aktivní řízení a proto bych to chtěl nabít přímo v aute, ale samozřejmě mám obavy aby se neodporoučela nějaká elektronika v aute. . Popřípadě jestli máte tip na nabíječku která s tím třeba problém nemá a neublíží Díiky..
Nic se s tim nestane, všechny spotřebiče jsou stejně odpojený takže proud se bude ztrácet maximálně v alarmu kterej běží nonstop a pak v baterce. Je to nejjednodušší řešení nabíjení baterky
nějka mi v tech mrazech hapruje baterie, to by nebyl až tak veliky problem, nicmene chci se zeptat: Dá se nabíjet baterie pres noc v garazi primo na aute? jsou na to nejake jine nabijecky nez normalne? Vím že odpojení baterky na E60 má za následek u mě minimálně nechat nakalibrovat aktivní řízení a proto bych to chtěl nabít přímo v aute, ale samozřejmě mám obavy aby se neodporoučela nějaká elektronika v aute. . Popřípadě jestli máte tip na nabíječku která s tím třeba problém nemá a neublíží Díiky..
Jj díky, no spíše mi šlo u zvyšování napětí, než proud, který samozřejmě odebírán není když je auto vypnuté, nicméně to je nepodstatné. Vlákno fajn ale nic tam nebylo řečeno o typu nabíječky. Tak já jsem nakonec zvolil Ctek invertor a vypadá to že OK. Auto stojí už 12hod v garáži na inventoru a napětí leze stabilně nahoru. Ten invertor má 4 bodovou charakteristiku nabíjení, což se mi líbilo i z hlediska toho co nás kdysi učili na střední, ohledně akumulátorů a ještě to pamatuju. Je k tomu dobrej návod i stechnikcými parametry, takže to nevypadá na šmejdčínu :)))) takže za mě, mohu doporučit, kdo by řešil novou nabíječku. Dík za pomoc..
MUF_IV píše:Jj díky, no spíše mi šlo u zvyšování napětí, než proud, který samozřejmě odebírán není když je auto vypnuté, nicméně to je nepodstatné. Vlákno fajn ale nic tam nebylo řečeno o typu nabíječky. Tak já jsem nakonec zvolil Ctek invertor a vypadá to že OK. Auto stojí už 12hod v garáži na inventoru a napětí leze stabilně nahoru. Ten invertor má 4 bodovou charakteristiku nabíjení, což se mi líbilo i z hlediska toho co nás kdysi učili na střední, ohledně akumulátorů a ještě to pamatuju. Je k tomu dobrej návod i stechnikcými parametry, takže to nevypadá na šmejdčínu :)))) takže za mě, mohu doporučit, kdo by řešil novou nabíječku. Dík za pomoc..
mam BOSCH C3 asi 2 roky a jsem z ni nadseny, umi co potrebuju a neni draha. limitujici vykon 3.8A, ale nevadi mi si chvilku pockat. na 100Ah aku bych uzil 10A, ale nabijim pres noc, tak to neresim.
taky mám Bosch C3 a taky jsem spokojenej, pro běžného uživatele fakt super a je dementům vzdorná. Jenom neprobírá úplný mrtvice, ale zase nekurví dobrý baterky, prostě jí můžu doporučit i ostatním.