Tak jsem dnes koupil E39ku, chtěl jsem vyvětrat - stáhl jsem zadní okno a už jsem ho nevytáhl nahoru, což teda byl zážitek v tomhle počasí . Rozdělal jsem tedy ten motorek od okna a okno manuálně vytáhl nahoru a přilepil dočasně izolačkou.
Když zmáčknu tlačítko posouvání okna dolu, tak se ozývá z moturku cvakani, když ale zmáčknu posouvání okna nahoru - nic se neděje.
Co mám rozdělat, nebo jak to opravit? Díky za rady
takhle se to blbě radí když to nemůže člověk ošahat když se ozve jen cvaknutí, je motorek "na konci" koukni na ten mechanizmus kde je co na dorazu, a proč to nejede opačně, na motorku máš pružinky na lankách, ta pružina která je smrsklá, tak po té cestě lanka jdi... je to našponované....
no tam na tom lanku jak je nasponovaná ta pružinka.... musíš jít po lanku, za to přímo tahá.... koukni zdali s tím jde hnout, pak dál..... prostě po lanku jít po problému... myslím si že se to prostě kouslo.... někde...
Díky, zítra na to mrknu, ted bych asi fakt umrzl. Jinak jsem také zjistil, že ovládání oken jde jen u řidiče, ale u jednotlivých dveří už nikololiv, čím to?
code píše:Díky, zítra na to mrknu, ted bych asi fakt umrzl. Jinak jsem také zjistil, že ovládání oken jde jen u řidiče, ale u jednotlivých dveří už nikololiv, čím to?
U řidiče máš pod tlačítky oken podlouhlý tlačítko, který vypíná ovládání oken na ostatních dveřích. Snad to bude tím
Tohle přesně se mi taky stalo, určitě máš předface že? Je v háji ten jezdec co jezdí po tom lanku, je tam špatně vidět, ale když si vemeš baterku a zrcátko uvidíš na druhý straně toho jezdce, že ten váleček co je naletovanej na tvrdo na lanku je vytrženej z toho jezdce směrem nahoru a dole ne, proto ti to jde stahovat jen dolů.
Jde to samodomo opravit drátkem ale pak to má vůli a stojí to za hovno, radši sežeň pofacelift stahovačku ty už jsou robustnější a máš po starostech.
cmelak: Přesně tak předface, čili to mám zkusit nasadit to lanko na ten váleček a s tím drátkem si to myslel jak? Potřebuju to teď opravit a pak začnu shánět pofacelift stahovačku..
Jinak pofacelift stahovačka je kompatibilní se vším co tam mám já ok?
Ten malej váleček co se ti vytrhl z toho jezdce tam dej zpátky a zaaretuj to tím drátkem kterej prostrčíš provrtanou dírkou v tom jezdci kolem dokola a utáhni, je to sraní ale když toho jezdce uvidíš z druhý strany tak to pochopíš, je to ale jen dočasný způsob a vydrží to chvilku než se ti to znovu povolí.
Ta faceliftová stahovačka jde do předfaceliftu, obráceně to myslím nejde.
Tak jsem se to snažil včera spravit a bez šance, akorát jsme se u toho nasral. Kupuju ty poface stahovačky, jen jsem nepřišel na to jak celý ten mechanismus demontovat, předpokládám že se musí vydělat všechno co jsme zakroužkoval na obrázku
Tak už mám doma poface stahovačky, teď mně jde jen o to jak oddělat tu svislou lištu a jak tam dát nové, nějaké rady/postup jak na to než vyjedu do zimy?
hele,
oddelas sklo
oddelas motorek (3 srouby)
pak mas 2 srouby, jeden dolu a druhy nahore (oddelas je).
pak stahovacky da narore cely system (dolu uvidis takove "u"-cko.
pak je volna a jenom nejak ji dostat ven (celkem jednoduhy).
Tak nová stahovačka už je ve dveřích a vše valí, jen nevím jak to dole uchytit, protože ta nová stahovačka se nedá uchytit do toho starého úchytu ve dveřích.
Toto téma je sice už víc jak dva roky staré, ale pro mě právě teď aktuální a rád bych se na něco zeptal ohledně toho, co tu popisoval "cmelak". Mám totiž přesně ten problém, o kterém mluvil (viz foto):
Abych nemusel měnit celou stahovačku, potřeboval bych jenom díl na druhé fotce. Dá se ale vůbec sehnat, demontovat a znovu namontovat na jinou stahovačku? Nebo neexistuje za něj nějaká náhrada?