Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Podsviceni LCD - E39/2001

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ver

#1 Příspěvek od ver »

Zdravim,
mam problem s displejem na budicich u E39/2001.
Problem neni ten, ze by pixely byly rozsypane, ale ze me odeslo castecne podsviceni (viz. obrazek - podsviceni neni ve zlute oznacenych castich - pokud se me teda podari vlozit obrazek).
I pres to podsviceni je to citelne (sice blbe, ale je).
Zkousel jsem hledat tady na foru, ale nasel jsem jen odkazy na airboneho, ale vsichni resili rozsypany caj a ne podsviceni.
Jedna se o stejny problem jako rozsypany caj, nebo to muze byt jen nejaky vypadnuty konektor v budicich?

diky za postrehy

Obrázek
Dan td
Klubové ID: 590

#2 Příspěvek od Dan td »

Zkontroluj žárovky podsvícení z druhé strany budíků.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
ver

#3 Příspěvek od ver »

Diky za tip, podivam se na to.
Tusi nekdo, jake tam jsou zarovky a kolik? Nerad bych vypreparoval budiky a pak zjistil, ze je tam nejaka specialni zarovka, kterou hned tak nesezenu.

diky
Dan td
Klubové ID: 590

#4 Příspěvek od Dan td »

Žárovky jsou našroubovány ze zadní strany budíků. Nevím už přesně, kolik jich je u e39, ale když si někde najdeš fotku budíků e39 zezadu, najdeš je. Nejspíš je nekoupíš na každém rohu, buď v BMW nebo třeba na vrakáči, z jiných budíků, apod...
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
ver

#5 Příspěvek od ver »

Prosím někoho, kdo již budíky vytahoval na E39 o kontrolu, ať nekoupím něco co mě bude k ničemu.

Našel jsem schéma budíků:

Obrázek

Podle výpisu dílů je tam 5 žárovek 12V 1.5W (62111391260):

Obrázek

Žárovka by měla vypadat takto:

Obrázek

Jenže mě nejde do hlavy, že je tam 5 žárovek na celých budících. Pokud vezmu, že nemám podsvícení ve dvou protilehlých rozích displeje, předpokládal jsem, že jen v tomto jednom displeji budou 4 žárovky, ale pokud jich je 5 na celé budíky, nedává mě to smysl (čím jsou potom teda podsvětlené ostatní displeje?).

díky moc
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jendix »

pravděpodobně světlovody..
ver

#7 Příspěvek od ver »

Kdyby to nekdo dalsi potreboval, je tam 5 zarovek 62111391260

Origo BMW stoji 130Kc s dani.

Postup, jak se k nim dostat (vytazeni budiku) je na

http://www.youtube.com/watch?v=Z0kkjzFfg_M
E30STORM

#8 Příspěvek od E30STORM »

Tyhle žarovičky se daji koupit v každem lepšim elektru jako DIODA a dokonce i v různých barvách :-).
Stojí cca 35kč jedna s daní, takže bych volil toto, svítí to luxusně, měnil jsem si je kdys na E30-tce a vypadaly ty budíky jako nové když se to rozsvítilo.
Takže i červené se dají koupit i bílé, modré..různé barvy :-).
Tyhle ku*vy bych vubec nekupoval a ještě nekde v BMW ...uplně chujovina :-)!!!
měj se kamo!
ver

#9 Příspěvek od ver »

díky za tip!

Já jsem myslel, že se kupuje jen žárovka a ta musí pasovat do patice (předpokládal jsem, že BMW má zase nějakou speciální). Na netu jsem už našel, že se to prodává i s paticí, cena kolem 20 korun i s daní.

díky
airbone
Klubové ID: 1836

#10 Příspěvek od airbone »

ver píše:Zdravim,
mam problem s displejem na budicich u E39/2001.
Problem neni ten, ze by pixely byly rozsypane, ale ze me odeslo castecne podsviceni (viz. obrazek - podsviceni neni ve zlute oznacenych castich - pokud se me teda podari vlozit obrazek).
I pres to podsviceni je to citelne (sice blbe, ale je).
Zkousel jsem hledat tady na foru, ale nasel jsem jen odkazy na airboneho, ale vsichni resili rozsypany caj a ne podsviceni.
Jedna se o stejny problem jako rozsypany caj, nebo to muze byt jen nejaky vypadnuty konektor v budicich?

diky za postrehy

Obrázek
Si si isty ze tieto budiky si vyfotil vo svojom aute E39???
Tak to je potom pekne auto. Ja som si doteraz myslel ze tieto budiky su z E46........
Na tych na obrazku ziadne ziarovky na podsvetlenie displeja niesu, displej je podsvetleny LED diodami ktore su priamo napajkovane na zakladnej doske.......
ver

#11 Příspěvek od ver »

Airbone, diky za info.
Samozřejmě to není fotka z mého auta, nahral jsem ji na netu a vubec jsem si nevsiml, ze ty spodni displeje jsou jine...

To, co mam ja je typ jako
http://www.google.cz/imgres?q=e39+budik ... ,r:8,s:209

jen nemam cast pro automatickou prevodovku (mam manual).

Protoze o displejich toho asi vis tady nejvic, prosim o info, jestli na E39 je podsviceni pres zarovky, nebo je to marna snaha?

dekuji
airbone

#12 Příspěvek od airbone »

Tak to je uz ina rec. Hej, tie e39 HIGH co si dal na obrazku, tam maju toe ziarovky co sa spominaju vyssie. Konkretne to su typ 12v 1.5W alebo 1.2W, typ patice B8.4d. Vyrobca je OSRAM 1.5w alebo NARVA 1.2w . Je mozne pouzit tie spominane ktore maju implantovane v patici LED diodu, ale su drahsie, vacsinou ta patica je velmi nekvalitna nepasuje a navyse je vidno "rychle blikanie". Tie obycajne ziarovky kupis bez problemov v hociakom obchode s ND ( davaju sa do mnozstva druhov paluboviek, napr aj skoda.)
airbone

#13 Příspěvek od airbone »

Este som zabudol, s tymi 5 ziarovkami je podsvetleny len displej. Ciferniky su podsvetlene samozrejme diodami na doske
ver

#14 Příspěvek od ver »

diky
Odpovědět