Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 jak sundat světla

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Jurnec

#1 Příspěvek od Jurnec »

Chtěl bych se zeptat jak sundám přední světla u e34,dou z toho sundat aniž bych oddělával tu mřižku kolem světel,dou vydělat samostatně nebo celej pár najednou.Pořát nemůžu příjít na to jak je z toho dostat :cry:
vilejs

#2 Příspěvek od vilejs »

bohuzel musis dat dole ten plast aj.ale to je iba na dvoch klipsniach a tusim 3x samorezky..mozno iba 2x:) potom to iba odsroubujes a jedes.co i tebe zateka do svetel?
Jurnec

#3 Příspěvek od Jurnec »

Ne nezatejká,chtěl sem si tam dát angels Eyes,ale co sem na to teď koukal tak je to tam šíleně zadělaný,nahoře ten plast drží 2 caplíky,ale dole sou 3 vruty a sou schovaný pod tou kovovou maskou co je přez celej čumák,a přístup k nim vubec nejni,opravoval sem nárazník a kdybych ho neměl dole tak se tam ani nedostanu.a i když sem ho měl dole tak tam zavazí ta kovová maska,tak sem to vzdal.
Kail

#4 Příspěvek od Kail »

Za tu masku normálně trhni a ona vyskočí,je tam jen nacvaknutá :D :wink: ,pak už se krásně dostaneš na ty vruty u toho plastu a pak už jen povoluješ přímo světla :wink: ,jde to dobře...
Jurnec

#5 Příspěvek od Jurnec »

Právě že sem se bál ji z toho nějak vytrhávat,takže by to mělo jít?Snad to tam nějak nedolámu.
Kail

#6 Příspěvek od Kail »

Mně stačí za ni trochu trhnout a jde ven,pokud by to nešlo,tak otevřeš kapotu a před chladičem jsou zobáčky za které ta maska drží,tak je musíš zamáčknout,ale neboj se toho...
Jurnec

#7 Příspěvek od Jurnec »

Tak už to mám dole,jen sem musel vědět jakeý caplíky odepnout.
j3ykobim

#8 Příspěvek od j3ykobim »

Kail píše:Za tu masku normálně trhni a ona vyskočí,je tam jen nacvaknutá :D :wink: ,pak už se krásně dostaneš na ty vruty u toho plastu a pak už jen povoluješ přímo světla :wink: ,jde to dobře...

jednou sem takhle trhal až sem si trhnutím odřel náraznik :(. chce to přeci jen s citem :wink:
Jurnec

#9 Příspěvek od Jurnec »

Tak sem všechno rozebral,ale nakonec sem tam ty blbý kroužky nedal,nemohl sem odlepit sklíčka,a navíc mě jedno prdlo,takže musil sehnat ještě světlo.
Kail

#10 Příspěvek od Kail »

No já se s tím taky sral,měl jsem všechny světla 2x rozlepený,dával jsem AE,začerňoval jsem je a s odstupem času se mi to stejně nelíbí,AE svítěj na prd,černý světla jsem si okoukal a pomalu scháním uplně obyč origo světla,možná jsem zase za tu dobu o něco dospěl či co já vím,každopádně 2 dny práce a sraní a k ničemu :lol: :wink: ,poslední dobou přemýšlím že si koupím i oranž blinkry :twisted:
fotobobo

#11 Příspěvek od fotobobo »

Jurnec píše:Chtěl bych se zeptat jak sundám přední světla u e34,dou z toho sundat aniž bych oddělával tu mřižku kolem světel,dou vydělat samostatně nebo celej pár najednou.Pořát nemůžu příjít na to jak je z toho dostat :cry:

Snad ti ty fotky neco napovi...
http://home.comcast.net/~winstonfong/re ... emoval.htm

hlavne jako prvni sundej blinkr!!! pak uz uvidis

Kazdopadne vdycky se da neco dolamat :wink:
Jurnec

#12 Příspěvek od Jurnec »

Kail píše:No já se s tím taky sral,měl jsem všechny světla 2x rozlepený,dával jsem AE,začerňoval jsem je a s odstupem času se mi to stejně nelíbí,AE svítěj na prd,černý světla jsem si okoukal a pomalu scháním uplně obyč origo světla,možná jsem zase za tu dobu o něco dospěl či co já vím,každopádně 2 dny práce a sraní a k ničemu :lol: :wink: ,poslední dobou přemýšlím že si koupím i oranž blinkry :twisted:
Já schánim zase kouřový blikače,ale zatim marně,klidně je vyměnim za oranž :D
Kail

#13 Příspěvek od Kail »

Seženeš je snadno,ale stojej kolem 1000Kč :wink:
http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0

Někde na tuning shopu jsem je viděl i za asi 700kč oba...
Jurnec

#14 Příspěvek od Jurnec »

to je dost,když v jinde je to vidět za 650 oba,ale zas nejsou dostupný.
vilejs

#15 Příspěvek od vilejs »

skus znacku TYC..to je lacak..jen nevim kde to v cesku dostat..na slovensku to maju na http://www.faro.sk
libovka

#16 Příspěvek od libovka »

Kouřové blinkry koupíš např.v ELITU,nebo v auto kelly.
blinker

#17 Příspěvek od blinker »

paráda děkuju za rady, bez návodu bych si ty světla nenastavil!
Perunwit

#18 Příspěvek od Perunwit »

já jsem loni koupil ty bílý blinkry dopředu i dozadu celkem za 500kč, jeden zadní byl trochu naprasklej, ale je to vidět, jenom když se hledá. Takže to chce hledat a počkat a hned nesolit :-). A ještě jsem tam měl kousky kabeláže :-D

jinak ty světla u E34 to je peklo, kolikrát na rozhraní světla a tmy mám pocit, že jedu do Nicoty :-)) prostě nevidím vůbec nic... svítí to hrozně málo. Dal jsem tam Silverstary a je to o něco lepší, ale pořád slabota. Dálky svítí výborně, ale ty potkávačky... to je zlo.
originalbmwparts

#19 Příspěvek od originalbmwparts »

černý kouřový nabídnu od DEPA za 400kč/ks
Splas

#20 Příspěvek od Splas »

Čočkový potkávačky u E30, E34 a pod. svítí na nic...protože jsou starý a na starých autech. Neviděl jsem taky nic ani s xenonem, až jsem se naštval a investoval do nových parabol orig. Hella. Rozdíl je neuvěřitelný, a to chrom na původních parabolách nevypadal až tak strašně.
U mojí E30, kde paraboly byly OK (plechové Bosch) a stejně to pořádně nesvítilo zase pomohlo vystříhat staré konektory ke světlům s až půl metrem zoxidovanýho rozpadajícího se drátu na každým :) a nahradit novými. Ta měď byla na prach, drolila se 8O
Samozřejmost je světla vyčistit zevnitř, vyčistit ukostření a kvalitní 55W žárovka (nebo xenon).
Odpovědět