Jde o to, že jakmile mi poblikává a zhasíná podsvětlení budíků. Jediná souvislost, kterou jsem vypozoroval je ta,že to auto dělá až po ujetí určité vzdálenosti (asi až se interier zahřeje nebo co - nejspíš to s tím bude mít nějakou spojitost) a závada se projevuje tak, že začne podsvětlení budíku a celého interieru (tzn.podsvětlení ovládání ventilace, tlačítka oken atd.) blikat jako by byla někde špatná kostra a poté se někdy zase vrátí do původního stavu anebo naopak zhasne úplně a po nějakém (neurčitém a variabilním) intervalu, většinou v průměru tak maximálně po 20-30 sekundách se opšt vše rozsvítí do původní intenzity. Vypozoroval jsem (nebo se mi to aspoň tak zdá, že čím dýl auto jede, tak tím častěj se tato závada projevuje (asi vážně souvislost s teplotou a ohříváním se něčeho - tranzistor, nějaký kondenzator, to právě nevim). Někdy mi přišlo, že to mělo i souvislost z vnějšími otřesy z auta, ale to byla spíš náhoda, poněvadž když jsem zkoušel do budíku klepnout v době, kdy se tato závada objevila, tak žádná změna nenastala.
Každopádně je tady jeden faktor, který projev této závady ovlivňuje a u kterého nechápu jakou má souvislost právě tady s tímto. Pokaždé když mi právě takto zhasne palubka a spolu s ní celý interiér, tak stačí ťuknout do blinkru aby jenom problikl a okamžitě vše naskočí - to nechápu

Jinak vím, že se tento problém tady už několikrát probíral, ale všude byly napsány rady, které jsem zkoušel už dávno před tím, než jsem si tyto témata pročetl takže - potenciometr na podsvětlení palubovky je vyměněn za auta, které se touto závadou nikdy neprojevovalo. A zkoušel jsem i měnit oboje komfortní jednotky co jsou pod zadníma sedačkama, jelikož jsem si myslel, že by to taktéž mohlo mít souez problémů a souvislost (samozřejmě stejné typy) ale bohužel, žádaný výsledek se taktéž nedostavil. Jediné co jsem neměnil jsou budíky (což ani moc nechci z důvodu plně funkčního a nevysypaného lcd na počitadle km a taky stavu najetých km - já vím, přepsat by to nejspíš jít mělo, ale je to problém navíc jak každý uzná a za další nemám právě další budíky s bezchybným lcd, takže nechci zbytečně laborovat aniž bych měl jistotu že to bude řešení problému). Samozřejmě pokud by haprovalo jenom podsvětlení budíků, tak je to více než jasné, ale takto když blbne i podsvětlení celého auta, tak mi nejde do hlavy, proč by měl byt problém v budících.
Jo a kostru a pojistky jsem taky kontroloval. Nevim teda jestli jsem kontroloval tu správnou kostru (díval sjems e na všechny - myslim že jsou tam 2 co jsou pod volantem).
Jinak mimo tento problém zbytek elektriky funguje bez problémů, tak už fakt nevim po čem jít.
Poradí mi někdo?

Snad jsem to napsal dostatečně srozumitelně a aspoň někdo to pochopí

Omlouvám se za překlepy - psal jsem to v rychlosti a už su líný si ten blábol nazpátek přečíst

Díky za rady