Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 525i tlumiče problém

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
dEstr0y3r

#41 Příspěvek od dEstr0y3r »

Ten M podvozek usuzuju dle té ceny co si sem napsal.Tu cenu si předpokládám získal v autorizáku kde ti podle VINu řekli cenu tlumiče.
Jinak co se týče nájezdu na origo tlumičích tak je pravda že opravdu vydržej klidně 250000km.Nejpovedenější tlumiče měli E46 a E39.
Ty tlumiče Monroe jsou fakt sráče.Opravdu je lze srovnávat s tlumičema Starline či Gabriel.Monroe nefungujou ani na Favoritech a Feldách.To už bych snad radši koupil tlumiče ALKO.

Já bych zkusil tyhle. http://cat.apm.cz/apmcat.aspx
A tady se podívej kolik stojí v druhovýrobě Sachs na M-technik. http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx ... leTypeID=1[/quote]

No přes ten vyhledávač jsem se nedozvěděl moc nic, objednat to normálně nejde, ceny tam nejsou uvedené u ničeho (Bilstein, AL-KO, Optimal, Kayba).
Cena tlumiče na M-power mně nezajímá, je jasné, že je o mnoho vyšší, stejně jako RS u Audi nebo AMG u Mercedesu.
libovka

#42 Příspěvek od libovka »

To je zajímavé že já ty ceny v APM vidím.Bilstein BIL35109655 cena 6565kč.
Jakej M-power? Tebe právě zajímá M-technik takže i ta cena.
Jinak já už nevím jak ti pomoct.
dEstr0y3r

#43 Příspěvek od dEstr0y3r »

Bilstein za 6500? to je snad apríl, tady je reálná cena
http://www.ebay.com/itm/Bilstein-B8-BMW ... 2c5ff5afac

já prostě odmítám platit za jěště k tomu druhovýrobu takovéto sumy...ale to je jedno, stejně dík za pomoc všem
libovka

#44 Příspěvek od libovka »

dEstr0y3r píše:Bilstein za 6500? to je snad apríl, tady je reálná cena

já prostě odmítám platit za jěště k tomu druhovýrobu takovéto sumy...ale to je jedno, stejně dík za pomoc všem

Ty si beznadějnej případ.Prodej to a kup si Felicii.Tam stojej oba přední tlumiče 2000kč,ale to by pro tebe bylo zdřejmě stejně moc.
Jo a ty tlumiče co máš v tom odkazu jsou na zadek. :wink:
dEstr0y3r

#45 Příspěvek od dEstr0y3r »

libovka píše:
dEstr0y3r píše:Bilstein za 6500? to je snad apríl, tady je reálná cena

Ty si beznadějnej případ.Prodej to a kup si Felicii.Tam stojej oba přední tlumiče 2000kč,ale to by pro tebe bylo zdřejmě stejně moc.
Jo a ty tlumiče co máš v tom odkazu jsou na zadek. :wink:

Měl bych si koupit felicií proto, že odmítám platit někomu marži 200%? dobra logika, opravdu...
a to mi chceš říct, že stejný tlumič Bilstein stojí 6500 na předek a 2300 na zadek?
Don

#46 Příspěvek od Don »

dEstr0y3r píše:Měl bych si koupit felicií proto, že odmítám platit někomu marži 200%? dobra logika, opravdu...
a to mi chceš říct, že stejný tlumič Bilstein stojí 6500 na předek a 2300 na zadek?

mas si koupit feldu, protoze si nenechas poradit a jediny co ocekavas je, ze ti kluci odkyvou nejaky sracka-tlumice. oba jsou velice sikovni a zdatni technici, kteri opravovali tyhle vozy jeste za dob krale klacka a vedi o nich skoro vsechno. ukaze ti tlumice a ty nevidis cenu (vsichni ostatni ano), pise ti, ze mas m-tech a ty, ze si ho koupit nechces a ze ho nemas. tak si misto toho treba :mad: neni mi spis jasne proc tu s tebou vubec ztraci cas. na takovy priblbly otazky bych nemel nervy, byt jima.

pro ty dva nahore co servisuji pulku klubu... pevne nervy, mate muj obdiv
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
dEstr0y3r

#47 Příspěvek od dEstr0y3r »

Don píše:
dEstr0y3r píše:Měl bych si koupit felicií proto, že odmítám platit někomu marži 200%? dobra logika, opravdu...

mas si koupit feldu, protoze si nenechas poradit a jediny co ocekavas je, ze ti kluci odkyvou nejaky sracka-tlumice. oba jsou velice sikovni a zdatni technici, kteri opravovali tyhle vozy jeste za dob krale klacka a vedi o nich skoro vsechno. ukaze ti tlumice a ty nevidis cenu (vsichni ostatni ano), pise ti, ze mas m-tech a ty, ze si ho koupit nechces a ze ho nemas. tak si misto toho treba :mad: neni mi spis jasne proc tu s tebou vubec ztraci cas. na takovy priblbly otazky bych nemel nervy, byt jima.

pro ty dva nahore co servisuji pulku klubu... pevne nervy, mate muj obdiv

Děkuji za další hodnotný přispěvek...toto vlákno jsem založil, protože jsem chtěl vědět, proč mi nepasujou na auto tlumiče z náhrady, které by tam měly pasovat/potažmo jestli nemá někdo origo na prodej, ne aby se tu rozpitvávalo, proč si koupit/nekoupit předražené origo tlumiče nebo šunty za 500 z lidlu...to sis pravděpodobně asi ani nepřečetl, zato si měl potřebu přidat dalši hloupý flame do tohoto přispěvku, ke kterému nemáš jinak co řict...
mimochodem, ne, nemám M-tech, jsou tam normální standartní tlumiče
odpověď na mojí otázku jsem však již dostal díky ochotnému uživateli enougher, který jako jeden z mála měl k věci co říci a byl ochotný pomoct...

Vzledem k tomu, že z tohoto příspěvku nevzejde už nic dobrého a další flame není potřeba, prosím administrátora, aby toto vlákno zamknul, děkuji
enougher

#48 Příspěvek od enougher »

Teda uprimne Vam povim ze hledat neco v BMW katalogu to je velkej vopruz....
libovka

#49 Příspěvek od libovka »

Když seš tak hrozně chytrej tak mi teda řekni podle čeho si poznal že nemáš M-technik a kde si vzal cenu za origo tlumič 8000kč?Evidentně o tom autě víš kulový a bůh ví jestli vůbec víš jak vypadá tlumič když ani nepoznáš rozdíl mezi předním a zadním.
dEstr0y3r

#50 Příspěvek od dEstr0y3r »

libovka píše:Když seš tak hrozně chytrej tak mi teda řekni podle čeho si poznal že nemáš M-technik a kde si vzal cenu za origo tlumič 8000kč?Evidentně o tom autě víš kulový a bůh ví jestli vůbec víš jak vypadá tlumič když ani nepoznáš rozdíl mezi předním a zadním.

Mechanik to zjišťoval, jsou tam normální stock tlumiče a cena 8000 je cena, kterou mu řekl borec v renocaru když tam volal a za tuhle samou cenu tento samý origo tlumič překupuje kelly, ale to už jsem několikrát předtím psal, kdyby sis to aspoň přečetl, nemusel by ses na tu znovu ptát...tohle je z mojí strany vše, prosím znovu administrátora o LOCK
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Snejk »

zajimavy, ty monroe z kelly uz jsem na 530d e60 montoval a nebyl s tim vubec zadnej problem... takze tam asi normalni fernet stock mit nebudes...
estli ti to pomuze tak nedavno jsem resil e46, clovek si dovezl svoje monroe tlumice co mu nabalil jeden kamarad v autodilech a cece taky nepasovali... pak se ukazalo ze mu nabalil m-techovy tlumice i kdyz mu je dat ani nechtel, proste v ty bedne byly.. tak estli nahodou se ti taky nepomstil nejakej skladnik... na bedne poznas pekny hovno...
a to ze zadni tlumic je levnejsi jak predni tak to je snad jasny. tak to je a bude pokazdy... a jestli beres jako smerodatny ebay ceny tak to je s tebou zly... protoze pak by realna cena kazdy veci byla tak... "od koruny" :D treba takova zaruka apod te taky moc netrapi co, kdyz si myslis ze ji nepouzijes za tech par korun navrch... aby ti pak ty tvoje tlumice za dva mesice nesli naproti a co si na kom vemes...abys nakonec nedopad hur jak s tema novejma z bmw 8)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Snejk »

a ceny origo :
normalni - 6100 s dph

m-tech - 7300 s dph

sport - 7300 s dph taky

a to sem jeste sel bez slev.... takze nevim no pane, dodej sem tvoje cislo tlumice a muzeme to probrat dal jake mas moznosti... vsechny ty tlumice a jejich ceny jsou na vsechny motorizace...
dEstr0y3r

#53 Příspěvek od dEstr0y3r »

Takže za prvé nemám 530D ale 525i, sice tu jeden uživatel psal, že prý jsou stejné ale není to pravda, na E60 se dělá 6 různých tlumičů...už jsem tu volal s jedním uživatelem, potvrdil mi, že monroe ani starline náhrady na normální tlumič, který se dáva do 525i a který taky mám nedělá, proto velikostně neseděly...dělá je Bilstein nebo Sachs, které mně dotyčný nabídl za dobrou cenu...
jinak ty ceny cos psal, píšeš sice že jsou bez slev, no mému mechanikovi bylo v renocaru sděleno jak již jsem psal 8000 a jiný známý mi povrdil, že přesně za tuhle cenu to i přeprodává kelly, tak nevím no
mari

#54 Příspěvek od mari »

Ty tlumiče jsou stejný na motorizace od 520 - 530, jedno esi i nebo d, 535d, 540i, 545i, 550i maj jiný a M5 logicky zase jiný.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Snejk »

Tech tlumicu je vic druhu protoze jeste zohlednuji dynamic drive a jejich kombinace s podvozky atd... ten ty nemas, nepsal jsi ho... ale to se resi stejne jen tuhost ale ne dylka. dylky to ma zakladni 3... uz mas to cislo?
Marda

#56 Příspěvek od Marda »

Já bych zkusil tyhle. http://cat.apm.cz/apmcat.aspx
A tady se podívej kolik stojí v druhovýrobě Sachs na M-technik. http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx ... leTypeID=1

to: libovka

ty tlumiče z tohoto katalogu cat.apm.cz (bilstein) jsou adekvátní náhrada za originál, nebo stejné jako originál? Nebo co dává BMW na modely E60, E63? Vypadá to, že se vyznáš...
libovka

#57 Příspěvek od libovka »

BMW dává sachs.Takže adekvátní náhrada je cokoliv kvalitního jako je Bilstein nebo Kayaba.
Třeba na X5 přední tlumiče s měchama jsou od Delphi.
Marda

#58 Příspěvek od Marda »

libovka píše:BMW dává sachs.Takže adekvátní náhrada je cokoliv kvalitního jako je Bilstein nebo Kayaba.
Třeba na X5 přední tlumiče s měchama jsou od Delphi.

OK, díky
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Snejk »

serie sachs super touring me desne zklamala uz na nekolika e38 protoze je proste mnohem tvrdsi a min jakostni jak original... takze to uz radsi ten original. ale tomu odpovida i ta cena.. takze neplest si sachs a sachs :) tohle je proste druhovyroba jako kazda jina, samozrejme vydrzi dyl jak monroe... a gabriel .)
raintran

#60 Příspěvek od raintran »

zdravim, našel jsem tyhle tlumiče BOGE, chtěl bych se zeptat jestli to není náhodou originál s oem kvalitou prvovýroby. Kdyby ano, cena je velmi přijatelná ve srovnání se 7300 za oem z BMW co říkal Snejk.

viz odkaz:
http://www.automobilovedily24.cz/search ... 5B%5D=boge

to Snejk: prosim te, jaka by byla cena oem tlumicu na e60 M-technik jak přední tak zadní se slevou?
Odpovědět