Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Hid sada
-
-
já jsem pořídil hid sadu na e34 místo H1 a maximální spokojenost 3roky pak šlo auto pryč, ale do současného auta ji už nemám namontovanou, protože po tom momentálně tady jdou docela dopraváci,měli totiž školení a na skle paraboly hledej značku jestli je to lampa pro xenon či ne. Tak jestli by nebylo lepší pořídit origo lampy, když se na e39 dělaly, jinak xenony jsou rozumnej nápad.
-
-
-
-
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem takový auta viděl, v některých případech šlo opravdu o originální xenony.. už si nevzpomínám u jakýho auta to bylo.. ale mimochodem jsem viděl i hromadu aut, který měli dodělávaný xenonový světlomety.. vždy ze stejného auta, poznalo se to ale právě podle chybějících ostřiků (měl jsem to v těch případech potvrzeno od majitelů )beny-maser píše:pokud nemají ostřik tak je to nějakej bastl a nebo ten daný typ musí mít vyjímku,xenon= automatické naklánění světel+ostřik
jinak já osobně si myslím, že nejlepší řešení je sehnat origo xenony (hid sada je fakt svinstvo, možná třeba u passata, kterej má čočku i u klasickej žárovek, ale u aut bez čočky fakt ne) a třeba tam jen na oko nějak dolepit trysky.. policajtum to stačí, i kdyby chtěli otestovat funkci, tak se z toho už pak člověk vykecá...
-
Xenony jsou fajn ale když jsem je dal do E36 a každou chvíli mě za ně buzerovali cajti tak to fakt ne. Navíc když jsem viděl některé auta kterému každé světlo svítí jinak a má tam ty nejsilnější a nejmodřejší výbojky a oslňuje s tím ostatní řidiče, tak takovým hovadům bych ty světla normálně nejraději vybil ! A tak jak jsem faceliftoval Octávii r.v.99 tak jsem tam dal face origo HELLA světla s xenonem a říkal jsem si že mi za to nikdo nic neřekne ale omyl. Policajti blbý nejsou a jsou snad na to školení.Když mě zastavil tak šel hned po ostřicích a v autě mi našel manuální kolečko na náklon světel a taky věděl že OCTA v r.v.99 xenon neměla tak jsem opět odjížděl o 500kč lehčí.
Pak skončila platnost STK a s těma světlama i když origo jsem letěl jak špinavé prádlo.
Od té doby jsem už s xenonama neexperimentoval. Mám teď origo na e39 a na e60 a mám svatý klid.
Pak skončila platnost STK a s těma světlama i když origo jsem letěl jak špinavé prádlo.
Od té doby jsem už s xenonama neexperimentoval. Mám teď origo na e39 a na e60 a mám svatý klid.
-
- Kontaktovat uživatele:
řešil jsem to samý, čočky už jsem měl dost vysvícený takže jsem zakoupil hid sadu - kolem 1700Kč - kupoval jsem zde - mají velkej výběr a dobrý ceny celkem http://www.tuningcenter.cz/43-xenonyfikusfiala píše:Nemáte někdo zkušenost s nějakou sadou HID MÍSTO KLASICKÉ ŽÁROVKY DO SVĚTLOMETŮ e39?
Doporučíte někdo případně nějakou ,či napíšete názor )Dík
chtěl bych to udělal ,už mi ty original světla nesvítí nejlépe a doufám že si pomohu.
dával jsem tam 4300K aby nebyly světla moc fialový a nemám jedinej problém - za 2 roky mě žádnej policajt nic neřekl.
Ono když ti to nesvítí super fialově (8000K a více) tak je to tak nedráždí dej tam 4300K nebo 5000K nebo 6000K ale to je max, klidně stačí i 4300K toto spektrum je nejlíp osvětlující pro lidský oko - četl jsem někde nějakej článek o tom - takže 6000K a více už je pouze frajeřina ale měl bys vidět (vnímat) míň než když dáš 4300K nebo 5000K.
Jinak když to nacpe někdo na 15 let starou felicii nebo na starou octávku tak se pak nemůže divit, že to policajti řeší. Akorát na stk to musíš pořešit přes známýho a je klid. Nebo si udělej stk a pak to tam za týden namontuj.
-
4300k je super volba, měl jsem je osobně na e34 a max spokojenost, dokonce jsem s nima prošel i technickou a to bez známosti a podplácení, měl jsem to dobře udělaný a maník si toho prostě nevšiml. Jediný čím na sebe u pozorníš je při rozsvícení, takže pokud tě od hid neodradíme tak 4300k je nejlepší volba, taky jsem někde čet, že to je hodnota kterou lidský oko nejvíc vnímá
beny-maser píše:pokud nemají ostřik tak je to nějakej bastl a nebo ten daný typ musí mít vyjímku,xenon= automatické naklánění světel+ostřik
já jsem třeba jezdil v leonu cupra..., xenony měl origo.., o otřikovačích světel bych lhal.., ale myslím si, že tam nebyly, každopádně, co vím, je, že měl manuální naklápění světel...čili..nevím čemu pak říkt bastl, když některé auta jsou i takto řešená....
-
já jsem si uplně jistý že xenony jsou vybavená auta i bez ostřikovačů,to je jasná věc.
Mám čočky i samostavy ale spíše mně zajímala ta technická ,protože tím že dám HID sadu místo žárovky ,nezasahuji do konstrukce světel,jen jsem vyměnil žárovku.
S těmi kelviny je to jasné ,denní světlo je cca 4500kelvin,takže z toho vyplívá 4300 nebo 4700 kelvin xenonová výbojka
Mám čočky i samostavy ale spíše mně zajímala ta technická ,protože tím že dám HID sadu místo žárovky ,nezasahuji do konstrukce světel,jen jsem vyměnil žárovku.
S těmi kelviny je to jasné ,denní světlo je cca 4500kelvin,takže z toho vyplívá 4300 nebo 4700 kelvin xenonová výbojka
Mal som HID X. sadu v E36 coupe a v dialkach 110w bluex. ziarovky a technicka vpohode ale bolo to na Slovensku.
Teraz mam E39 mam tam HID X. mam 6000k a taktiez v dialkach 100w osram xenon, dokonca mam aj v hmlovkach osram xenon 110w a nikto ma ani len nezastavil a na technickej som bol pred 2mesiacmi a ani len nezakopli o svetla - ale mam ostrekovace a naklapania.
Svietivost - cez den chodim len na ringoch a vecer balada mensie auta to sice prerengenuje ale vidim nadherne krasne, dialkove nepouzivam - nemal som zatial dovod.
Mam spravene drzaky na ballasty ako maju origo svetla a vyrovnavace napetia mam pod svetlami takze neni nic videt co bi bolo neziaduce alebo nepatrilo k autu.
Dokonca mam aj diodove svetla vzadu a ani nato mi nic nepovedali.
Technik sa akurat pytal preco mam vyrezanu podlahu v kufri a ine vyfuky to bolo vsetko! a aj to sa len opytal
Teraz mam E39 mam tam HID X. mam 6000k a taktiez v dialkach 100w osram xenon, dokonca mam aj v hmlovkach osram xenon 110w a nikto ma ani len nezastavil a na technickej som bol pred 2mesiacmi a ani len nezakopli o svetla - ale mam ostrekovace a naklapania.
Svietivost - cez den chodim len na ringoch a vecer balada mensie auta to sice prerengenuje ale vidim nadherne krasne, dialkove nepouzivam - nemal som zatial dovod.
Mam spravene drzaky na ballasty ako maju origo svetla a vyrovnavace napetia mam pod svetlami takze neni nic videt co bi bolo neziaduce alebo nepatrilo k autu.
Dokonca mam aj diodove svetla vzadu a ani nato mi nic nepovedali.
Technik sa akurat pytal preco mam vyrezanu podlahu v kufri a ine vyfuky to bolo vsetko! a aj to sa len opytal