Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Chci vyměnit Xenon za H7!!!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od DjPILLI »

Zdravím Vás všechny :)

Už mě nebaví xenon, sice to hezky vypadá, ale svítí to naprd, už jsou vysvícené, a teď mi odešly dvě výbojky za sebou a fakt mě nebaví dávat takovej ranec...
CHCI! vyměnit prostě origo xenon za normál H7 nebo HB3..to je fuk...samozřejmě celé světlo, ne jen parabolu.
auto mělo origo z výroby už xenon r.v. je 96, teď jsou tam face Hella Xenon...

Co všechno obnáší výměna...

Hrozně moc budu vděčnej za každou odpověď k tématu...

P.S. kdo tu chce psát něco o tom že je blbost měnit z xenon na žárovku, tak to sem rovnou ani nepište, sem rozhodnutej protože mě to už s*r* :)))
Couloo

#2 Příspěvek od Couloo »

A nevyjde tě levněji světla rozebrat, čočku a parabolu vyčistit popřípadě nechat nově pochromovat a vyleštit kryty světel a světlo bude opět svítit jako nové? A třeba já koupil výbojky 4300 číny za 700kč 2ks a svítí už rok v kuse.

Kamarád třeba prodává bi-xenonové čočky fungl nové z nového Ford Mondeo za 500kč. Jen je třeba zjistit rozměr a myslím že by tam šla vsadit.

Můj názor třeba je ten, že já bych už halogen za xenon v životě neměnil.Je to fakt hodně velký rozdíl ve svítivosti. Moje E39 o proti moji E60 taky svítí podstatně méně ale pořád více než halogen.
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DjPILLI »

...světla rozebrat asi nepujdou, nějákej jouda předemnou je slepil nějákou sračkou. U halogenu si ovšem koupím žárovku třeba od osram s 50% světla na víc, za 500 obě dvě, a jezdím...a jezdím...a jezdím...a jezdím... a zatím co ty vyměníš 5x výbojky, já budu pořád jezdit...
Fakt mě xenon prostě sere...
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MattyX Moderátor »

jestli myslis ze ty night breakry a cool blue od osramu jsou nesmrtelny tak te rad vyvedu z omylu , do pul roku menis tak dvakrat zarovky ;) jestli nechces xenon ale obyc , tak xenony prodej nekomu kdo si s nema pohraje kup obycejny svetla za par kacek a nevymyslej nejaky laborovani s parabolama atd. ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
berkelay
Klubové ID: 1823

#5 Příspěvek od berkelay »

to je divné, že ti xenony tak odchází, nebude problém třeba v těch vysokonapěťových jednotkách? Já jsem před dvěma lety koupil Philips 4300k, sice 1000kč kus, ale za ty dva roky jsem na ně ani jednou nešáhnul a svítí stále stejně.
pragdejf

#6 Příspěvek od pragdejf »

pokud odchazej takhle divoce, tak je neco blbe. vybojka vydrzi asi milion let, me i sprosta prestavbova sada sviti uz rok a trictvrte, zadnej problem. problem je v napajecim zdroji, kupi si hid zdroj a adapter, je to za par korun a bude to normalne makat. jak uz tady nekdo psal, osram night breaker zas o tolik lip nesviti a fakt praska jak divej. jo a svetlo nezapatlal nakou srackou zadnej jouda, ale bmw. teda hella;-)
hurvajs77
Klubové ID: 2855

#7 Příspěvek od hurvajs77 »

Osobne si myslím, že je určitě něco špatně. To, že by xenony odešly nějak rychle se mi nezdá. Problém by mohl být s VN trafy - pokud jsou nějak "načaté" mohou Ti právě ony kurvit výbojky. Co jsem tak slyšel, tak životnost xenonové výbojky je něco kolem 3000h, což podlě nějakého vzorečku je cca 130.000,- km. Takže si myslím, že by měla vydržet minimálně 5 let a déle, samozřejmě v závislosti podle ročních kilometrů. Četl jsem, že xenon má cca 3x delší živostnost než halogen. Sám bohužel nemohu posoudit, mám své první xenony. Ale měnil jsem světla a musím napsat, že výměna světel znamená tak 2x lepší viditelnost (stejné výbojky i halogeny).
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od DjPILLI »

no, spíše mě štve, že jsou vylámaný ty štelováky a vypálený chrom na parabole, takže stejně zralé na výměnu, protože rozebrat to asi pujde jen těžko....

uvidím až mi přijde xenon z reklamace jak dlouho vydrží, když málo, bude to trafo no... když ne, tak se rozhodnu co s tím dál hodlám dělat...

Jinak mám v dálkových už 3 měsíce Starline 30% Plus a svítěj dobře...
beny-maser

#9 Příspěvek od beny-maser »

Jinak mám v dálkových už 3 měsíce Starline 30% Plus a svítěj dobře...[/quote]
a jak dlouho svítíš v kuse na dálkový světla? mě osobně vydržej žárovky v dálkovejch to co auto.
Jinak night breakry jsem koupil do služebáku asi před měsícem, origo žárovky tam vydržely téměř 100tis tak jsem zvědavej co vydrží night breakry, protože už když jsem je kupoval tak mě upozorňoval kámoš v krámě ať nepočítám s takovou životností jako origo.
stychp
Klubové ID: 2852

#10 Příspěvek od stychp »

Night breakry svítěj dobře, ale ta životnost je dost mizerná (cca půl roku). Teď začali prodávat novej model, kterej by měl mít větší výdrž, tak uvidíme.
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od DjPILLI »

no...ale, pořád lepší když vyměním 2x doroka žárovky za 140korun (2* Starline) než abych kupoval jednou zadvaroky xenony za dva Litry jako...
prostě, uvidím, až to něják vyřeším opravím..nebo nevím :/
zatím mám v xenonu danou nouzově bíle svítící h7 (kupodivu tam sedí perfetkně :D) protože mi bouchla ta výbojka a druhou mám na reklamaci.
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DjPILLI »

ale jinak mi vlastně nikdo opět neodpověděl na to na co sem se ptal...zas tlachání přesně o tom, o čem jsem nechtěl... co potřebuju na výměnu už jsem prakticky zjistil, Lichtmodulu je jedno jestli napájí trafo pro Xenon, nebo žárovku, počítač nic nehláší, a h7 svítí :) takže relatiovně jen nový světla a je to...
cmelak
Klubové ID: 2687

#13 Příspěvek od cmelak »

Předpokládám podle tvýho avataru že máš faceliftový světla, kdyby si je chtěl prodat tak napiš :)
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Brátn Moderátor »

vyměním je s tebou kus za kus, halogeny mám a nebo mám i xenony s dobrýma trafama, svítí už 30 000km a pořád OK popřípadě přidám stejné xenonové výbojky, řekni kdy a kde není problém, klidně ti je i zapojím
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od DjPILLI »

Díky za Feedback, ale nakonec sem to něják přestal řešit, pohrál sem si se seřízením A JAKŽ TAKŽ TO SVÍTÍ. takže jen doopravím vypálené paraboly a peču na to... jelikož jsou vylámané štelováky, a světlo je už nerozebratelné, tak se náklon světel řeší zvláštním dobastleným způsobem - stahovacíma páskama... až budou prachy na zbyt koupím nový lampy od Depo. jinak výbojku místo té dvakrát odpálené mám nějákej činskej shit kterej občas naskočí, občas ne, ale svítí (stála asi 100kč a vydrží toho víc jak starline za 500, zajímavé :D :D) :)
takže téma halogen už neřeším, v porovnání s xenonem to vážně nesvítí.

Tímto se chci omluvit že jsem téma neoznačil za vyřešené ¨:)
cmelak
Klubové ID: 2687

#16 Příspěvek od cmelak »

Světlo je rozebíratelné ale ne tak snadno jako u předFL verzí, já si takhle opravil štelováky ve FLsvětle úplně v pohodě. Až je budeš prodávat, dej vědět :wink:
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Traviss
Klubové ID: 2495

#17 Příspěvek od Traviss »

DjPILLI píše:Díky za Feedback, ale nakonec sem to něják přestal řešit, pohrál sem si se seřízením A JAKŽ TAKŽ TO SVÍTÍ. takže jen doopravím vypálené paraboly a peču na to... jelikož jsou vylámané štelováky, a světlo je už nerozebratelné, tak se náklon světel řeší zvláštním dobastleným způsobem - stahovacíma páskama... až budou prachy na zbyt koupím nový lampy od Depo. jinak výbojku místo té dvakrát odpálené mám nějákej činskej shit kterej občas naskočí, občas ne, ale svítí (stála asi 100kč a vydrží toho víc jak starline za 500, zajímavé :D :D) :)

Tak tímhle si mi aspoň zodpověděl co mám dělat se svým světlem, kde to je taky "na volno" a světlo řidiče svítí do země - řešil jsem to ne stahovacím páskem, ale drátem kolem hadiček serva a za konec paraboly a hezky zauzlit a kroucením přibližně namířit :D Akorát se to na dírách klepe, budeto chtít chytit teďka ještě do protivky, aby to bylo pořádně zafixované ve správné pozici 8)
A je to DOČASNÉ řešení :twisted:
Ex e46 320d / Ex e39 540iAT / Ex e39 528i / Ex e39 540iAT #2 / Aktual Volvo S60 '01 2,3i T5@207kW LPG + SAAB 9-5 '99 2,3iA Turbo SportCombi 125kW + služební Yeti chrochták 4x4 + opět pošilhávám po BMW V8 ;)
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od DjPILLI »

Traviss píše:
DjPILLI píše:Díky za Feedback, ale nakonec sem to něják přestal řešit, pohrál sem si se seřízením A JAKŽ TAKŽ TO SVÍTÍ. takže jen doopravím vypálené paraboly a peču na to... jelikož jsou vylámané štelováky, a světlo je už nerozebratelné, tak se náklon světel řeší zvláštním dobastleným způsobem - stahovacíma páskama... až budou prachy na zbyt koupím nový lampy od Depo. jinak výbojku místo té dvakrát odpálené mám nějákej činskej shit kterej občas naskočí, občas ne, ale svítí (stála asi 100kč a vydrží toho víc jak starline za 500, zajímavé :D :D) :)

Tak tímhle si mi aspoň zodpověděl co mám dělat se svým světlem, kde to je taky "na volno" a světlo řidiče svítí do země - řešil jsem to ne stahovacím páskem, ale drátem kolem hadiček serva a za konec paraboly a hezky zauzlit a kroucením přibližně namířit :D Akorát se to na dírách klepe, budeto chtít chytit teďka ještě do protivky, aby to bylo pořádně zafixované ve správné pozici 8)
A je to DOČASNÉ řešení :twisted:
Musíš to chytit za patici dálkové žárovky... udělám foto a hodím ti to sem na jakých místech a jakým směrem to mám chycené :) drží to dobře a autonáklápení xenonu mi normálně funguje, světla se za jízdy neklepou :) asi nejlevnější a nejrychlejší řešení :)
Odpovědět