Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 olej převodovka,diferenciál
Co jsem zjistoval, tak v BMW ti normalne odtoci do flasky MTF-LT2, coz je nahrada za tu MTF-LT1, kterou uz asi nedelaji, proste ji nikde v BMW nemaji.. Jakou to ma presne specifikaci nevim, nepodarilo se mi najit overeny zdroj, kazdy pise neco jineho, v BMW ti to nereknou, takze jsem si nechal odtocit a 1,5 litru me stalo tusim 800,-, uz si to nepamatuju.
Pristi tyden si tam pujdu pro 2 litry, tak pak muzu rict co to stoji tedka
No a diferak vim jen do samosvoru a to je Castrol SAF-XJ 75W-140, pokud nemas svor tak neporadim..
Pristi tyden si tam pujdu pro 2 litry, tak pak muzu rict co to stoji tedka

No a diferak vim jen do samosvoru a to je Castrol SAF-XJ 75W-140, pokud nemas svor tak neporadim..

-
Nechte toho s tou doživotní náplní už ...
Do diferu jak píše Meda, je jedno jestli je svor nebo obyč Buď Castrol SAF-XJ nebo Aral BS-LSX specifikace 75W-140. Náhrada za MTF-1 je opravdu ta MTF-2. Taky jsem nikde nenašel přesnou specifikaci takže to řešilo zastoupení BMW v ČB. Naprosto žádný problém, odlili mi 3l do kanystru za cca 350-450,- Kč/1l (už nevím přesně, jen to nebyl dvojnásobek přiměřený ceny převodovýho oleje) a v pohodě.
PS: Nepřál bych vám vidět, co vyteklo za hnus z převodovky 6q manuál po 300tis.
Do diferu jak píše Meda, je jedno jestli je svor nebo obyč Buď Castrol SAF-XJ nebo Aral BS-LSX specifikace 75W-140. Náhrada za MTF-1 je opravdu ta MTF-2. Taky jsem nikde nenašel přesnou specifikaci takže to řešilo zastoupení BMW v ČB. Naprosto žádný problém, odlili mi 3l do kanystru za cca 350-450,- Kč/1l (už nevím přesně, jen to nebyl dvojnásobek přiměřený ceny převodovýho oleje) a v pohodě.
libovka: proc by to v Inveltu neudelali? To je jako nejaky hyperluxusni stanek kde prodavaji jen nova auta a nove dily?
Bral jsem ho v Renocaru, ale byl dohodnuty i v Inveltu, ze mi ho odliji, protoze ho proste v litrovkach nemaji a kdyz potrebujes 2 litry nebudes si preci kupovat sud, ne?
Takze nejak nechapu tvuj post..
Bral jsem ho v Renocaru, ale byl dohodnuty i v Inveltu, ze mi ho odliji, protoze ho proste v litrovkach nemaji a kdyz potrebujes 2 litry nebudes si preci kupovat sud, ne?
Meda píše:libovka: proc by to v Inveltu neudelali? To je jako nejaky hyperluxusni stanek kde prodavaji jen nova auta a nove dily?
Nevím co na tom nechápeš.Otázka je o jaký Invelt ty máš namysli?
V Autecu dnes v Inveltu jsem 3 roky pracoval a chodím tam nakupovat 12 let a když tam někdo přišel že chce odlejt olej tak ho normálně vyhnali.Když jsem já chtěl MTL nebo třeba do automatu LT tak že mi prodaj pouze 20 litrovej kanistr.O nějakým odlejvání nechtěli ani slyšet.Kamoš tam přišel a že by chtěl taky odlejt a taky ho vyhnali a tak jel k Bychlovi a tam mu odlili.Prostě v jsem neslyšel od nikoho že by mu v Inveltu olili.
Birkoff píše:Nechte toho s tou doživotní náplní už ...
Co se ti nelíbí na doživotní náplni? MTL je tak prostě braný.
Co se týče diferáku tak rozhodně není jedno jestli svor nebo obyč.Do každýho patří jinej olej.Nicméně je pravda že do obyč lze nalejt olej kterej patří do svoru,ale naopak to nelze.

Byvaly Autec, dnes Invelt na Ohrade, urcite se bavime o tom samem servisu a tam me ujistili, ze neni problem dojet si k nim nechat odtocit olej.. Taky tam obcas jezdim pro dily, ale mam to trochu pres celou Prahu, proto jedu vetsinou do Renocaru..
To, ze jsi tam 3 roky pracoval, neznamena, ze se nemohlo neco zmenit, proto me zarazilo to tve ANI OMYLEM, proste zbytecne delas vlny
To, ze jsi tam 3 roky pracoval, neznamena, ze se nemohlo neco zmenit, proto me zarazilo to tve ANI OMYLEM, proste zbytecne delas vlny

-
Co se mi nelíbí na doživotní náplni? NIC. Je to marketingová kravina na uchlácholení neznalejch zákazníků.
A kdyby si se obtěžoval projít ETK, tak zjistíš že BMW už několik let zpět sjednotilo olej do diferenciálu a do všech lejou jen ten lepší co je do svoru.
Je samozřejmě pravda že jde koupit po litru na netu. Dnes už to není žádný problém, naštěstí.
A kdyby si se obtěžoval projít ETK, tak zjistíš že BMW už několik let zpět sjednotilo olej do diferenciálu a do všech lejou jen ten lepší co je do svoru.
Je samozřejmě pravda že jde koupit po litru na netu. Dnes už to není žádný problém, naštěstí.
[quote="Birkoff"]Co se mi nelíbí na doživotní náplni? NIC. Je to marketingová kravina na uchlácholení neznalejch zákazníků.
Jenže doživotní nápln je bohužel trend dnešní doby.
To že je to na nic ví pouze pár lidí.
S tím olejem do difu to vím taky,ale pořád se najdou lidi který řešej prachy a tudíž i stokoruna navíc za litr pro ně hraje roli.Kolikrát jsem z těch lidí neštastnej co se financí týče.Nicméně taky nejvíc používám do difu SAF-XJ.
Jenže doživotní nápln je bohužel trend dnešní doby.

S tím olejem do difu to vím taky,ale pořád se najdou lidi který řešej prachy a tudíž i stokoruna navíc za litr pro ně hraje roli.Kolikrát jsem z těch lidí neštastnej co se financí týče.Nicméně taky nejvíc používám do difu SAF-XJ.
Bratn píše:jasný přepsal jsem se, ale ATF ve flaškách je a MTF už nikdo nedává, do převodovky s intervalem výměny 30-40kkm normálně všichni lijem ATF sám to píšeš
Jo to máš samo pravdu,ale jak vidíš tak jsou pořád lidi který prostě viděj štítek a musej tam mít to co je na štítku.Témat o olejích už je tu snad milion a každej tejden přibejvaj ty samé dotazy.Osobně už jsem to sem psal asi milionkrát co se má kam nalejt.