Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

maže se stav ujetých kilometru na displeji E34 520i M50 1991

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Polymorph

#1 Příspěvek od Polymorph »

Zdravím všechny,
neprvidelně se mi mažou z displeje údaje o ujeté vzdálenosti. Chci např měřit spotřebu, tak natankuju, vynuluju a jedu. Dojedu do cíle, vylezu, zamknu, tak nějak normál :-) Po návratu do vozidla a nastartování je na displeji opět 0.0km celková ujetá zdálenost je v pohodě, ale denní počítadlo se takto maže. ale jen někdy... nemáte někdo podobný problém?

Díky.

Morph*
Perunwit

#2 Příspěvek od Perunwit »

podobnou věc mi dělávala Vectra a byl to problém v elektrice... auto po zamčení, když třeba stálo přes noc, nebo i dýl, žralo elektriku a vycinkávalo to baterku natolik, že prostě nastal stav, jako bys odpojil baterku a km v počítadle se vynulovaly... popdíval bych se, jestli se ti nulujou i další nastavení, závislý na baterce.
já si za to moh tenkrát sám, dodělával sem si aut. zavírání oken při zamčení a on mi tam ten proud tekl pořád.
Polymorph

#3 Příspěvek od Polymorph »

No jako smysl by to dávalo, ale pokud by něco žralo štróm furt, tak bych to auto ráno, kór v začínajících mrazech neměl nabrnknout.

A hlavně to udělá třeba i po chvilce stání. Včera mi to udělalo, když sem zastavil před kšeftem, nakoupil a po návratu to bylo vynulovaný...

M*
Misanek

#4 Příspěvek od Misanek »

Taky mi to na jednom z mých kombíků dělalo, jenomže než jsem se vůbec stačil zabývat možným řešením, tak jsem ho zbořil :lol:
Další mi to nedělá, nicméně stejně bych rád věděl, čím by to mohlo byt, kdybych se s tím náhodou v buoucnu zas setkal.

Osbobně můj tip jsou baterky v budíkách, ale vzhledem k tomu, že mi to servisní intervaly drželo tak jak by mělo (aspoň pokud si dobře vzpomínám) tak fakt nevim... A jinak nadměrná spotřeba el. proudu tomu určitě nebude na vině, poněvadž mně auto elektriku samo nežralo, baterka furt v pohodě a hodiny na malém bc se mi taky nikdy nevynulovaly, stejně jako rádio
HANI
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HANI »

mně to dělá taky na tdsu,ale mám takovej dojem že to začlo dělat,až když sem kolem toho nulovacího kolíku začal stříkat sprejem na palubovku :(
clay

#6 Příspěvek od clay »

Polymorph píše:Zdravím všechny,
neprvidelně se mi mažou z displeje údaje o ujeté vzdálenosti. Chci např měřit spotřebu, tak natankuju, vynuluju a jedu. Dojedu do cíle, vylezu, zamknu, tak nějak normál :-) Po návratu do vozidla a nastartování je na displeji opět 0.0km celková ujetá zdálenost je v pohodě, ale denní počítadlo se takto maže. ale jen někdy... nemáte někdo podobný problém?

Díky.

Morph*

mě to dělalo na E61, stačilo jen na pár minut zamknout... nebo přes noc apd. Celkem pravidelně. Po měsíci se mi ohlásila baterka, že je vybitá a to jsem jí před tím nabíjel. Nefungovala pořádně eletřina na 5. dvěřích (stěrač, zámek, jedna mlhovka) - nechal jsem to opravit (byl tam zkrat) a od té doby je vše ok ;) tipuju zkrat v elektřině...
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

clay píše:
Polymorph píše:Zdravím všechny,

Díky.

Morph*

mě to dělalo na E61, stačilo jen na pár minut zamknout... nebo přes noc apd. Celkem pravidelně. Po měsíci se mi ohlásila baterka, že je vybitá a to jsem jí před tím nabíjel. Nefungovala pořádně eletřina na 5. dvěřích (stěrač, zámek, jedna mlhovka) - nechal jsem to opravit (byl tam zkrat) a od té doby je vše ok ;) tipuju zkrat v elektřině...

a kde přijmo jsi ten zkrat měl? nebylo to náhodou v pátejch dveřích?
clay

#8 Příspěvek od clay »

Jendix píše:a kde přijmo jsi ten zkrat měl? nebylo to náhodou v pátejch dveřích?

ano, uz to tu pisu do 3. vlakna, kde je podobny problem... primo v kloubu, elektrikar trosku klel, ze musel rozdelat kus polstrovani stropu, ale vsechno se tim vyresilo. pry byla porusena kostra, takze se divil, ze vubec neco v aute fungovalo :) je pravda, ze jsem zene 2x vynadal, ze nezamkla auto - cert vi, jestli se samo neodemlo :-D
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jendix »

clay píše:
Jendix píše:a kde přijmo jsi ten zkrat měl? nebylo to náhodou v pátejch dveřích?

ano, uz to tu pisu do 3. vlakna, kde je podobny problem... primo v kloubu, elektrikar trosku klel, ze musel rozdelat kus polstrovani stropu, ale vsechno se tim vyresilo. pry byla porusena kostra, takze se divil, ze vubec neco v aute fungovalo :) je pravda, ze jsem zene 2x vynadal, ze nezamkla auto - cert vi, jestli se samo neodemlo :-D

A dělal sis to teda sám, kromě tý práce na elektrice? Mě to totiž asi časem čeká taky, zjistil jsem že mi nejde výhřev zadního skla, což je jestli se nepletu první příznak toho že tam neni něco v pořádku. Jinak zatím vše funguje, na jaře bych se na to chtěl kouknout.

Pokud jsi někde narazil na nějaký dobrý návod jak se na to vrhnout, něco takovýho bych uvítal. Díky.. ;-)
clay

#10 Příspěvek od clay »

Jendix píše:A dělal sis to teda sám, kromě tý práce na elektrice? Mě to totiž asi časem čeká taky, zjistil jsem že mi nejde výhřev zadního skla, což je jestli se nepletu první příznak toho že tam neni něco v pořádku. Jinak zatím vše funguje, na jaře bych se na to chtěl kouknout.

Pokud jsi někde narazil na nějaký dobrý návod jak se na to vrhnout, něco takovýho bych uvítal. Díky.. ;-)

nebylo co delat sam... cele to udelal elektrikar za 2.800,-.. prislo mi to trosku drazsi, ale byla to prvni investice do auta (krome filtru) po koupi pred pul rokem, takze jsem to bral jako hodne dobry :) najeto 160tis km.

ted odesli xenony... za 2tis :) jestli je to to posledni, porad dobry :-D
Odpovědět