Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
demontaz interieru e34 a narazniku
-
- Klubové ID: 950
- Kontaktovat uživatele:
Odšroubuješ jeden křížový šroub-je schovanej pod krytkou u kliky na otevření dveří. Druhý je schovaný taky pod krytkou u "madla"dveří.
Vyšroubuješ pryč blokovací kolík(zymyká či odemyká dveře).
Celej tapec drží díky tomu, že je zacvaknutej na plastových kolíkách.
Uvolníš tapec z úchytů(jemným škubnutím k sobě). nejlepší je jít po celém obvodu dveří aby se uvolnil na všech místech.
Tapec vyjmeš směrem vzhůru-přitom vytáhneš čalounění i těsnící gumu od okénka.
Z vnitřní kliky shodíš táhlo.
Na dveřích ti zůstane takovej molitan(odborně-pěnová výplň). Je to na dveřích nalepený. Za tepla jde sundat dobře ale když je zima tak to musíš odtrhnout.
Nic na tom není ale je tam pár zákeřností:
Na samotným tapecu jsou plastové úchyty. Stane se, že se nějaká mrcha odlomí-proto si sežeň do zásoby.
Ten pěnovej zmetek je potřeba zpátky přilepit(já ho lepil lepidlem na linolea. Jo a nesmíš ho roztrhnout ani jinak poškodit-pak by ti do báwa táhlo
)
Montáž je opak demontáže. Tak hodně zdaru
Vyšroubuješ pryč blokovací kolík(zymyká či odemyká dveře).
Celej tapec drží díky tomu, že je zacvaknutej na plastových kolíkách.
Uvolníš tapec z úchytů(jemným škubnutím k sobě). nejlepší je jít po celém obvodu dveří aby se uvolnil na všech místech.
Tapec vyjmeš směrem vzhůru-přitom vytáhneš čalounění i těsnící gumu od okénka.
Z vnitřní kliky shodíš táhlo.
Na dveřích ti zůstane takovej molitan(odborně-pěnová výplň). Je to na dveřích nalepený. Za tepla jde sundat dobře ale když je zima tak to musíš odtrhnout.
Nic na tom není ale je tam pár zákeřností:
Na samotným tapecu jsou plastové úchyty. Stane se, že se nějaká mrcha odlomí-proto si sežeň do zásoby.
Ten pěnovej zmetek je potřeba zpátky přilepit(já ho lepil lepidlem na linolea. Jo a nesmíš ho roztrhnout ani jinak poškodit-pak by ti do báwa táhlo

Montáž je opak demontáže. Tak hodně zdaru

-
- Klubové ID: 950
- Kontaktovat uživatele:
Přední sedadlo-demontáž.
-nastavit sedadlo výškově co nejvýše
-pokud jsou mechanicky stavitelná:
napínák bezp. pásu se uvolní páčkou(je na konci lanovodu-bovdenu)tak, že jí otočíš o 90° doleva-tím bude kolmo k sedačce. Lanovod vyvěsíš směrem nahoru z uchycení.
-pokud elektricky stavitelná:
napínák uvolníš tím, že budeš otáčet šroubem s drážkama tak dlouho dokud se neobjeví místo zelené značky červená.Dál je to stejný jako u mech. nastavitelné.
-Sedadlo posuneš co nejvíc dopředu, tím si uděláš místo abys povolil dva šrouby v kolejnicích sedadla. Mají torxní hlavu. Oba šrouby odšroubuješ.
-Odděláš páku na nastavení výšky sedadla. (Páku sklopíš dolů co nejvíc půjde a vytáhneš ji do strany)
-sedadlo vzadu nadzvedneš a vysuneš dopředu. A vytáhneš je do pryč. pokud máš vyhřívané sicny tak nezapomeň odpojit konektor.
Zadní sedačka:
(já to tak neměl ale jeden známej jo-asi mě tam pár dzinzíků chybělo)
- spodní část vytáhneš nahoru po obou stranách a pak směrem dopředu.
-pokud máš opěrky hlavy tak ty musíš oddělat silným taháním směrem nahoru-jde to poměrně ztuha tak pozor na střešní tapec či sklo)
-krytky děr po opěrkách hlavy otoč o 90° a vytáhni je pryč.
-zvedni krytky bezp. pásů-je nutné na ně zatlačit zezadu.
-sklopíš dolů loketní opěrku, odděláš kus látky-drží většinou na suchém zipu. Dole by měly být dva plastové šrouby. Další dva jsou dole vlevo a vpravo.
-Vyndáš opěradlo tím, že je vytáhneš cca 10cm dopředu a pak už je rovnou bokem taháš ven z auta.
Toť vše.Montáž už jde pak lehce.
-nastavit sedadlo výškově co nejvýše
-pokud jsou mechanicky stavitelná:
napínák bezp. pásu se uvolní páčkou(je na konci lanovodu-bovdenu)tak, že jí otočíš o 90° doleva-tím bude kolmo k sedačce. Lanovod vyvěsíš směrem nahoru z uchycení.
-pokud elektricky stavitelná:
napínák uvolníš tím, že budeš otáčet šroubem s drážkama tak dlouho dokud se neobjeví místo zelené značky červená.Dál je to stejný jako u mech. nastavitelné.
-Sedadlo posuneš co nejvíc dopředu, tím si uděláš místo abys povolil dva šrouby v kolejnicích sedadla. Mají torxní hlavu. Oba šrouby odšroubuješ.
-Odděláš páku na nastavení výšky sedadla. (Páku sklopíš dolů co nejvíc půjde a vytáhneš ji do strany)
-sedadlo vzadu nadzvedneš a vysuneš dopředu. A vytáhneš je do pryč. pokud máš vyhřívané sicny tak nezapomeň odpojit konektor.
Zadní sedačka:
(já to tak neměl ale jeden známej jo-asi mě tam pár dzinzíků chybělo)
- spodní část vytáhneš nahoru po obou stranách a pak směrem dopředu.
-pokud máš opěrky hlavy tak ty musíš oddělat silným taháním směrem nahoru-jde to poměrně ztuha tak pozor na střešní tapec či sklo)
-krytky děr po opěrkách hlavy otoč o 90° a vytáhni je pryč.
-zvedni krytky bezp. pásů-je nutné na ně zatlačit zezadu.
-sklopíš dolů loketní opěrku, odděláš kus látky-drží většinou na suchém zipu. Dole by měly být dva plastové šrouby. Další dva jsou dole vlevo a vpravo.
-Vyndáš opěradlo tím, že je vytáhneš cca 10cm dopředu a pak už je rovnou bokem taháš ven z auta.
Toť vše.Montáž už jde pak lehce.
- Perunwit
- Klubové ID: 2962
Nevíte někdo, jak velkej torx si mám kouopit na ty přední sedačky? E34 sedan, sedačky manuál, výhřev...
hledal jsem zde:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=52&fg=10
torxy se tam nabízí dva, poz. 2 je M10, jestli jsem to dobře vyčetl, ale zaráží mě ten počet 8ks, já tady ještě pod sedačky nekoukal, ale dycky mi vepředu byly sedačky zastrčené a vzadu chycené k podlaze dvěma torxy...
hledal jsem zde:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=52&fg=10
torxy se tam nabízí dva, poz. 2 je M10, jestli jsem to dobře vyčetl, ale zaráží mě ten počet 8ks, já tady ještě pod sedačky nekoukal, ale dycky mi vepředu byly sedačky zastrčené a vzadu chycené k podlaze dvěma torxy...