ladisv6 píše:BMW chci - doteď jsem jezdil se "sociálnějšíma" autama (fiat croma, mazda 626, peugeot 307) a teď bych chtěl zkusit nějaký "víc" auto a klidně starší. BMW chci, ale né za cenu opravy turba, čerpadla, vstřiků u nafty a nebo niva u touringa... zkrátka jsem nečekal, že se u BMW dočtu o tolika možných problémech

vím, že u bénzínu a ten taky zatim preferuju toho hrozí míň. navíc mě láká automat a ten sehnat dobrý je těžké, protože mají všechny kolem a přes 200.000 km. když bych koupil pěknou E39 za cca 230.000 Kč -to mě vede k tomu si cca 100.000 připlatit a koupit opět "míň" auto, ale novější a s mnohem menším nájezdem...

asi nejsem BMW positiv

Podle mě to hrozně prožíváš
Nesmíš brát rady na forech úplně vážně (nemyslím jen BMW klub, platí to všeobecně). Je třeba si uvědomit, že fora vyhledávají lidi, kteří většinou řeší nějaký problém, o těch dalších spokojených uživatelích se nedozvíš...
Mám doma E39 530dA z roku 98, s veškerou možnou potenciálně poruchovou výbavou (nivo, automat, má to i turbo, vstřikovače, čerpadla...

) A nechává mě to absolutně klidným. Auto má na tacho 260tkm, myslím, že převodovka bude původní (soudím podle stavu obalu, šroubů), a zatím funguje zdá se dobře.
Když se podíváš tady na foru na nabídku ND, tak je tam aktuálně asi 8 E39tek na ND...
Tu spotřebu bude nejvíce ovlivňovat způsob jízdy, přiznávám, že mám radši motory spalující naftu, ale občas se s nějakým benzínem svezu, a jelikož jsem člověk, který se nebojí opřít plyn o podlahu, tak mě tady ty uváděné spotřeby 1800kg těžkých 5tek 7-8litrů benzínu přijdou opravdu úsměvné....