Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 530d webasto problém

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Kantry »

starML píše:
Raadii píše:....... někdo na karlovarsku kdo umí zprovoznit Webasto.
S tímhle jsem se trápil loni. Našel jsem jednu firmu v KV, bylo to někde na Studenstké po pravé straně, ale nikdy mi nedali termín na přistavení vozu a radši mne posílali do BMW Dycom. Když se podíváš na http://webasto.cz/servisy/cz/servisy_webasto.pdf, najdeš tam adresu i telefon do Sedlece, jak píše Kantry. Ale když se podíváš do pravého horního rohu, tak tam najdeš "Aktualizaci provedl p.Lang, technický ředitel Webasto CZ 11.11.2011" - takže pan ředitel je měsíc napřed. V Dajbychu v Plzni jsem byl taky, byly schopni to vymontovat a poslat do Prahy.

Dopadlo to tak, že jsem se nasral, vymontoval a odvezl to do Weidenu. Za týden a cca 400 Euro hotovo. Spalovací komora byla děravá, ŘJ vadná, oběhové čerpadlo před smrtí. Takže to byla generálka, zůstala asi jen kostra ale teď pohodička. Pokud chceš adresu do toho Weidenu, tak SZ.

To mi vysvětli.. Takže kvůli tomu že si pan Lang spletl datum, tak jsi misto zavolání radši poslal topení do Německa ?.. Zítra za ním zrovna jedem, tak abych mu kdyžtak řekl, že nám odhání zákazníky špatnym datumem :D
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Na problém v oběhovým čerpadlem a ŘJ u Webasta jsem přišel v září 2010 a do té firmy v KV jsem volal 3x. 2x jsem mluvil s paní a jednou mi dala nějakého technika. Vždy to dopadlo tak, že jsem termín na opravu nedostal, asi moc práce a málo lidí. Ale datum aktualizace tenkrát bylo OK, teď jsem si toho všimnul jen náhodou. Potom jsem byl v Plzni u Toyoty, kde byla ochota i snaha, ale nedostali se do toho žádnou diagnostikou. A protože už byl listopad na krku, jsem jel do toho Weidenu. Byla to firma http://www.kueblbeck.de/Alles_Kueblbeck/standorte.asp , a teď koukám, že už mají i zastoupení v KV :

Küblbeck spol. s r.o.
Jahodova 313
360 07 Karlovy Vary-Doubi
Tel.: (+420) 353 332 596 oder 353 332 223
Telefax: (+420) 353 332 597

Unsere Öffnungszeiten:
Mo-Fr: 7.45 - 17.00 Uhr
Sa: nicht geöffnet

Nerudova 262/12
360 17 Karlovy Vary - Stará Role (Karlsbad)
Öffnungszeiten:
Mo. - Fr. 07:45 - 17:00 Uhr
Telefon: +420 353 / 353 - 223
Fax: +420 353 / 353 - 597
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Kantry »

Jo tak jsem to blbě pochopil.. nicméně v Sedleci fungujeme normálně, Webasto diagnostika neni problém, kdyby něco..
Raadii

#44 Příspěvek od Raadii »

Jo jo ten Sedlec můžu potvrdit. Bohužel když je volnej termín v servise, tak nemůžu já a naopak :D Ale příští týden už se tam snad konečně dostanu na tu diagnostiku a uvidí se v čem je zakopanej Alík
djpepo

#45 Příspěvek od djpepo »

nairam píše:
Snejk píše:no protoze to nemas jako nezavisly ale jako prihrev motoru...
na to aby z toho bylo nezavisly co muzes ovladat tak se to musi nakodovat... jestli chces, tak to v praze umim....

Zdravím,umí to někdo nakodovat v okolí Vsetína popř. na Moravě?

Mně by se taky šiklo překódovat webasto na nezávislé topení, momentálně funguje jako příhřev motoru.
Mám 530dA touring 05/2003.
Jsem ochotnej se s někým spojit a zajet i do prahy když to kolem ostravska nikdo nebude vědět.
HonzaK

#46 Příspěvek od HonzaK »

To nakódování příhřevu na nezávislé v Ostravě není problém.
djpepo

#47 Příspěvek od djpepo »

HonzaK píše:To nakódování příhřevu na nezávislé v Ostravě není problém.

Poslal jsem SZ
cmelak

#48 Příspěvek od cmelak »

HonzaK píše:To nakódování příhřevu na nezávislé v Ostravě není problém.

A lze nakódovat příhřev na nezávislé i u e39, který má to obyčejný jednořádkový rádio na kazety? Nevim pak čím bych si nastavoval čas zapnutí atd.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Raadii

#49 Příspěvek od Raadii »

Tak už jsem zjistil proč mi Webasto nejde, jel jsem na diagnostiku a po rozebrání podběhu jsme zjistili, že ho předchozí majitel vymontoval, takže ho nemam :lol: Ted otázka, jestli se vyplatí si ho koupit, nebo na to srát? Abych si ho nekoupil třeba za 4k a příští rok ho nemusel nechávat repasovat za několikanásobek ceny....
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Raadii píše:......a uvidí se v čem je zakopanej Alík
A von ten Alík mezitím zdrhnul .... :smich2:
all

#51 Příspěvek od all »

dnes sem své "repasované" webasto montoval.
vše ok, poprvé sem to blbě odvzdušnil :-) , ale pak se mi to podařilo, webasto spustil a normálně funguje.
Takže sem (asi) schopen opravit vadé řídící jednotky webasto topení.
určitě umim opravit špatné (časté) spouštění větráku webasta.
Jarda320d

#52 Příspěvek od Jarda320d »

Tak se taky podělím o čerstvé zkušenosti. Je to tak jak popisoval Snejk. Přestal mi fungovat přihřivák na e46 320d a klasická diagnoza spouštění větráku při odemčení a někdy i zamčení. Dojel jsem do Webasto servisu, kde mi diagnostikovali vadnou řidicí jednotku (napřed to vypadalo na větrák, ale pak tam zkusili napojit novej a bylo to jasny) Tak teda říkám co by stála jednotka, pan i zatelefonoval a odpověď jasná, do BMW jednotku neseženou, že musim na BMW, a tam mi řekli, že oni taky jednotku neseženou, že jediná možnost je komplet Webasto (24 000,- s DPH) :cry:
Takže už mi zbývají pouze 2 varianty buď jednotku "nějak opravit" nebo sehnat někde topení z vrakoviště.

All: (poslal jsem ti SZ)
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Kantry »

jo to je normalni situace.. webasto ti to neproda a BMW se rozebiranim topeni ani nezabejva.. mozna bych ti ji sehnal z Nemecka, kdyztak sz kdyby byl zajem..
jararak

#54 Příspěvek od jararak »

tak mozno mi tu niekto bude vediet pomoct. Auto (e39 530d v toure 10/2000) som kupil s webastom na srot, ked som ho vybral tak vyzeralo, akoby sa donho niekto vykadil uplne vyskratovane blatom, po nejakej dobe sa mi podarilo zohnat druhe ktore tieklo. Samozrejme, spojili sa 2 dokopy. Vadna rj mojho isla do prec, na druhu stranu cely zvisok vyzeral lepsie u mna, zato to druhe tecuce bolo fakt na draka okrem RJ. Vsetko sa pozapajalo a co teraz. Po starte, webasto ide. pri nizkej teplote tiez. Na vyziadanie cez palubak ide (16:9), avsak cez dialkove si mozem piskat. K webasetu bola dotiahnuta dvojlinka, pozdrav povodneho majitela, vystopoval som ju kolo brzdoveho posilovaca, pod volant a straca sa mi niekde v stredovom panely za klimov. Mal som rozobraty stredovy tunel kolo prevodovky, tam som tuto kabelaz nevidel a taktiez nevedie to az dozadu, tam som kontroloval prijmac, ten vyzera byt v
"pohode" a ziadna taka dvojlinka k nemu nevedie. Dialkove taktiez dostane spetnu spravu o tom, ze bolo aktivovane, pretoze diodka blika. Dialkove by malo byt telestar t70.

Preto mam dotaz Ako je ovladane webasto tym dialkovym, vyzera, ze chyba je niekde medzi webastom a kocom toho kabla, neviem kam vedie, zatial.
all

#55 Příspěvek od all »

no webasto mi již funguje ale nejde jako příhřev motoru.
na webastu chyba není, ale ihka (modul topení) mi píše chybu auxiliary water pump

měla by to být přídavná pumpa pod ventilama topení, ale já jí tam nemám instalovanou. místo ní to vše jde přez pumpu webasta.

kde je chyba? nakodování panelu klimy? díky
all

#56 Příspěvek od all »

no, tak prozradím nově zjištěnou skutečnost!
Když je webasto z výroby.
1. Webasto přihřívá motor pokud je venku méně než 10stupnů nad nulou.
2. Webasto funguje jako v prvním bodě a ještě k tomu umí být nezávislé vytápění jehož čas se dá konfigurovat přez panel ovládání. + telestart je-li instalovaný.

k 1. - na okruhu topení již není instalováno žádné další čerpadlo mimo toho, které na sobě má webasto samo.

k2. - pod ovládacíma ventilama je přídavné čerpadlo (auxiliary water pump), v tomhle systému je navíc i další termostat na hadici za webastem, pod sáním.

Pokud máte instalované webasto jako je v prvním bodě, dá se dokodovat i funkce nezávislého vytápění, ale změní se nastavení modulu topení a tím bude modul vyžadovat připojení dalšího čerpadla (té auxiliary water pump) a podud se tak nestane, webasto již NEBUDE fungovat jako příhřev, jelikož modul topení webasto s chybou nespustí. Bude to fungovat pouze jako nezávislé topení.

dnes sem upravoval modul topení ( IHKA e39 ) aby nevyžadoval další pumpu, tak dám vědět jak sem dopadl.

edit. takže modul topení nehlásí chybu že auxiliary water pump je spojené na B+ chyba šla smazat, a při venkovní teplotě +3 se po otočení klíčku nahodil bufík. a ráno fungoval i jako nezávislé na časovač.
takže bufík 100% funkční
jararak

#57 Příspěvek od jararak »

ahoj

k bodu 2. ako funguje telestar? Prakticky opisal som to o prispevok vyssie. Viem to ovladat cez pc, cez palubak, samozrejme mi hreje, avsak cez dialkove nic :(, na druhu stranu mi diodka blika (na dialkovom) ked tuknem do dialkoveho.
landys
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od landys »

Webasto mě ještě před pár měsíci fungovalo, ale žádná diagnostika ho nikdy neviděla. Teď nějak zlobí, ale dmychadlo i čerpadlo fungují, zkouším opravu přímo u technika z Webasto. Napichoval svou Webasto diagnostikou v módu BMW komunikovat na všech 3 tenkých drátech a nijak se to nehlásí.
Že bych byl ještě v jiné skupině?
Pokud odešel žhavicí kolík, je lepší koupit celé jiné podobné Webasto?
Díky, Petr
Snejk píše:jj tvuj obrazek presne popisuje to stastne promile vlastniku 530d kteri si muzou koupit jednotku od webasta ... i kdyz bych nedal za to ruku do ohne kvuli te TXD lince (zeptam se :) ) ale stejne, tohle v aute stejne nikdo prakticky nema a asi bude dlouho trvat nez nekdo s tim dojede to resit...
prvnni priznak tohohle webasta je jeho absence diagnostiky... pak je dobre se tam podivat jak to je zapojene :)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Jendix »

landys píše:Webasto mě ještě před pár měsíci fungovalo, ale žádná diagnostika ho nikdy neviděla. Teď nějak zlobí, ale dmychadlo i čerpadlo fungují, zkouším opravu přímo u technika z Webasto. Napichoval svou Webasto diagnostikou v módu BMW komunikovat na všech 3 tenkých drátech a nijak se to nehlásí.
Že bych byl ještě v jiné skupině?
Pokud odešel žhavicí kolík, je lepší koupit celé jiné podobné Webasto?
Díky, Petr
Snejk píše:jj tvuj obrazek presne popisuje to stastne promile vlastniku 530d kteri si muzou koupit jednotku od webasta ... i kdyz bych nedal za to ruku do ohne kvuli te TXD lince (zeptam se :) ) ale stejne, tohle v aute stejne nikdo prakticky nema a asi bude dlouho trvat nez nekdo s tim dojede to resit...
prvnni priznak tohohle webasta je jeho absence diagnostiky... pak je dobre se tam podivat jak to je zapojene :)

někde jsem čet že ten hžávící kolík je obyčejná hžavící svíčka.. nevim jetsli u e60.. ale určitě je to u některejch aut tak řešený.. takže se to nechá snad vyměnit..

nevim jak u tohodle modelu webasta.. ale kámoš měl a4 a tam byl nějakej model, ani nevim jestli od webasta je to ale dost pravděpodobný, a tam se každý dva roky propálila ta komora hořáku.. ale u bmw jsem o tom ještě neslyšel..
all

#60 Příspěvek od all »

jaraku, webasto by mělo být spojené s telestartem přímo. tzn. kabel od přijímače telestartu az do vebasta a to na pin 4 1konektoru
a bebasto pak samo komunikuje s panelem topení, zdali může začít topit.
více v SZ v ang. přímo co píšou k telestartu a webastu ;-)
Odpovědět