Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Odborníci co říkáte na tyhle oleje?
Omlouvam se za nove tema, ale pri hledani kam bych to vlozim se to tak uplne nestotoznovalo.
Ted pred zimou bych rad poprve vymenil olej v diferencialu a v prevodovce.
Mam nabidku pro mou E39 530d 142kw toto :
Diferenciál - CASTROL LIMITED SLIP 75W-140 - 1 L - 429 Kč vč. DPH.
Manuální převodovka - VALVOLINE DURABLEND GL4 75W-80 - 1 L - 299 Kč vč. DPH
nerad bych tim neco pokazil .... co jsem kdysy četl ve forek jsou na to bramburky pry haklivky.Dekuju a omlouvam se za takove blbe nove tema.
Ted pred zimou bych rad poprve vymenil olej v diferencialu a v prevodovce.
Mam nabidku pro mou E39 530d 142kw toto :
Diferenciál - CASTROL LIMITED SLIP 75W-140 - 1 L - 429 Kč vč. DPH.
Manuální převodovka - VALVOLINE DURABLEND GL4 75W-80 - 1 L - 299 Kč vč. DPH
nerad bych tim neco pokazil .... co jsem kdysy četl ve forek jsou na to bramburky pry haklivky.Dekuju a omlouvam se za takove blbe nove tema.
bmwman74 píše:Čau,ten olej do převodovky určitě dle štítku co máš na převodovce nalepený,je tam zásadní rozdíl,tak bacha na případné škody...Ahoj
Ty si taky zásadní rozdíl.Do převodovky je "uplně jedno co tam naleješ".Nesmí být hlavně hypoidní.To co tam má na štítku je celoživotní olej kterej je zbytečné tam vracet.Když tam dá ten 75W-80 nebo ten dextron tak tím vůbec nic nepoškodí jen ho pak musí tak po 60tis. měnit.
-
- Kontaktovat uživatele:
libovka píše:bmwman74 píše:Čau,ten olej do převodovky určitě dle štítku co máš na převodovce nalepený,je tam zásadní rozdíl,tak bacha na případné škody...Ahoj
Ty si taky zásadní rozdíl.Do převodovky je "uplně jedno co tam naleješ".Nesmí být hlavně hypoidní.To co tam má na štítku je celoživotní olej kterej je zbytečné tam vracet.Když tam dá ten 75W-80 nebo ten dextron tak tím vůbec nic nepoškodí jen ho pak musí tak po 60tis. měnit.
taková menší otázka pro libovku, trochu mimo téma: považoval jsem hypoidní oleje za nejkvalitnější.. nebo se pletu.. vím že je nesmysl tam lejt něco co tam nemá bejt.. ale čistě teoreticky.. kdyby se člověk seknul, v čem má hypoidní olej natolik odlišné vlastnosti oproti převodovému.. považoval jsem je oba za převodové..

Hypoidní olej je určen pouze do diferáku kde je takzvané hypoidní soukolí a používá se především v diferákách který nejsou spojený s převodovkou.Pokud to výrobce vyloženě nepředepisuje tak by do převodovky vůbec neměl přijít jelikož by mohl poškodit synchrony.Ale samozdřejmě doba jde dál a oleje už v sobě mají třeba aditiva že je lze nalít i do jakékoli převodovky.Do BMW do převodovky prostě hypoidní olej nesmí přijít.
Když jsem ještě dělal v BMW a jezdili jsme na školení tak nás varovali,že prostě hypoid do převodovky ne.
Když jsem ještě dělal v BMW a jezdili jsme na školení tak nás varovali,že prostě hypoid do převodovky ne.
-
hlavně ten zásadní rozdíl je v tom ,že ten olej do diferáku tak jako lepí, kdežto olej co píše libovka je do automatu, i když se leje i do manuálu, pokud tam naleješ olej do obyč převodovek nepůjde řadit dokud ten olej nevyměníš,ale do některej převodovek tem olej zase patří, takže to chce se kouknout na štítek a podle toho se vybavit.
beny-maser píše:hlavně ten zásadní rozdíl je v tom ,že ten olej do diferáku tak jako lepí, kdežto olej co píše libovka je do automatu, i když se leje i do manuálu, pokud tam naleješ olej do obyč převodovek nepůjde řadit dokud ten olej nevyměníš,ale do některej převodovek tem olej zase patří, takže to chce se kouknout na štítek a podle toho se vybavit.
Nepůjde řadit?....mas s tim osobni zkušenost?...do obyč převodovek...mam manual a myslím, pokud myslíš obyčejnou prevodovku manualní...
Libovka píše něco jineho...
libovka píše:Ten castrol je v poho tím nic nezkazíš.A ten valvoline je taky v poho.Já teda do manuálu leju dextron II nebo III.Ten dextron je řidčí a u starších aut tam jde líp řadit.
Diky, ten dextron je i podstatně levnější, tak ho tam asi dam a dříve ho vyměním.
Ja s tim dextronem nemel dobre zkusenosti.Daval jsem ho na doporučení do motocrosa a byl celkem po kratke dobe "unaveny" a slepovalo to k sobe lamely.A na klasicky olej za 1/3 cenu vydrzel 2x tolik.
Dík Libovko
-
Hubajz píše:beny-maser píše:hlavně ten zásadní rozdíl je v tom ,že ten olej do diferáku tak jako lepí, kdežto olej co píše libovka je do automatu, i když se leje i do manuálu, pokud tam naleješ olej do obyč převodovek nepůjde řadit dokud ten olej nevyměníš,ale do některej převodovek tem olej zase patří, takže to chce se kouknout na štítek a podle toho se vybavit.
Nepůjde řadit?....mas s tim osobni zkušenost?...do obyč převodovek...mam manual a myslím, pokud myslíš obyčejnou prevodovku manualní...
libovka píše to samé čti pozorně,
osobní zkušenost s tím mám a nejde pořádně řadit dokud se to pořádně neprohřeje, ta rychlost je tam jako přilepená a musíš zabrat, aby jsi ji dostal ven(manuální převodovka u e34 525i)
beny-maser píše:Hubajz píše:beny-maser píše:hlavně ten zásadní rozdíl je v tom ,že ten olej do diferáku tak jako lepí, kdežto olej co píše libovka je do automatu, i když se leje i do manuálu, pokud tam naleješ olej do obyč převodovek nepůjde řadit dokud ten olej nevyměníš,ale do některej převodovek tem olej zase patří, takže to chce se kouknout na štítek a podle toho se vybavit.
libovka píše to samé čti pozorně,
osobní zkušenost s tím mám a nejde pořádně řadit dokud se to pořádně neprohřeje, ta rychlost je tam jako přilepená a musíš zabrat, aby jsi ji dostal ven(manuální převodovka u e34 525i)
O.K. půjde tam ten Dextron. Tak dekuju všem za pomoc přátelé.

co jsem dával já do 525i po dlouhém bádání:
do převodovky Castrol Transmax DexIII MV - já ho kupoval v plzeňském OK Oil za 170kč/ltr
http://www.oleje-eshop.cz/castrol-trans ... 14786.html
do diferenciálu Castrol SAF-XJ/XO dle toho jestli máš samosvor nebo nesamosvor. OK Oil cca 460kč/ltr.
http://maziva.heureka.cz/castrol-saf-xj-75w-140/
mám to tam cca 3 měsíce, řazení je jemnější, diff tišší, problémy jsem nezaregistroval.
do převodovky Castrol Transmax DexIII MV - já ho kupoval v plzeňském OK Oil za 170kč/ltr
http://www.oleje-eshop.cz/castrol-trans ... 14786.html
do diferenciálu Castrol SAF-XJ/XO dle toho jestli máš samosvor nebo nesamosvor. OK Oil cca 460kč/ltr.
http://maziva.heureka.cz/castrol-saf-xj-75w-140/
mám to tam cca 3 měsíce, řazení je jemnější, diff tišší, problémy jsem nezaregistroval.