Lump07 píše:sani to byt nemuze,to jsem uz menil,klapky drzely uz na vlasku,myslite ty rozvody?ale proc by to delalo jen pri 2500 ot? ona to ma takovy zvuk ikdyz to drzim na tech 2500 ot,i na neutral. co to je ten dil č 7?
díl č. 7 je nějakej držák výfukových svodů.. většinou je kolem toho ještě nějakej silenblok..
jinak nevim jestli jde o stejnou věc, ale mě se kdysi stalo ještě na e36, že mi při určitejch otáčkách něco začalo jakoby klepat, rezonovat (původně jsem myslel že to jde z repráků, protože jsem v tu dobu zapojoval i rádio), nakonec jsme ale zjistili, že se uklepal právě na podobném dílu silentblok a výfuk začal mlátit někde malinko do kastle.. ale jen když se dostal při určitých otáčkách do rezonance..
další věc co mi řikal náš domácí, kterej má už asi sedmýho baworáka, stalo se mu na e39 při 360tkm že mu začalo něco klepat v motoru.. ale jestli se nepletu, říkal že tam to klepalo furt, nezáleželo na otáčkách a spíš to šlo ze spodku motoru.. takže asi něco na klice.. při těch kilometrech a prakticky všech původních dílech, navíc s častým provozem s károu, na to měl motor ale v podstatě nárok..