Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Samosvor na E34TDS
No, nejaci by ti rekli aby jsi pouzil funkci "hledat"smocek píše:rad bych si poridil do sveho tds samosvor... tak pokud nekdo vite o samosvoru primo na tds tak bych koupil... nebo pokud ma nekdo zkusenost s prestavbou samosvoru z jineho auta rad budu cerpat inspiraci..diky
ale jak vis, ze nemas na svem TDS samosvor?
-
- Klubové ID: 1329
- Kontaktovat uživatele:
hele ja sem si daval samosvor na TDS a mozna bych neporučoval, protože se jednak zviší spotřeba ale i (při moji těžký noze na plynu) se sjíždějí mnohem víc pneumatiky... sice je to na zimu bomba, že všude vyjedeš ale taky mě parkrat neočekavaně prdel předběhla na naledí... jinak je to peknej voser to tam davat.. daval sem ho tam sam a při tom že váží asi 30kilo to nebylo zrovna máslíčko... ale jinak good luck 

Sorry nechcem sa hadat ale to s tou spotrebou je cisty bludsvejda_BMW píše:hele ja sem si daval samosvor na TDS a mozna bych neporučoval, protože se jednak zviší spotřeba ale i (při moji těžký noze na plynu) se sjíždějí mnohem víc pneumatiky... sice je to na zimu bomba, že všude vyjedeš ale taky mě parkrat neočekavaně prdel předběhla na naledí... jinak je to peknej voser to tam davat.. daval sem ho tam sam a při tom že váží asi 30kilo to nebylo zrovna máslíčko... ale jinak good luck

-
- Kontaktovat uživatele:
tak to asi nemas porovnání... ja sem si na tds menil za NORMAL !!! a zvyšení spotřeby min o 1l/100km a ASC zas nevis o cem mluvis ty protoze se to vubec neda srovnat.. prijed a stoupnem si vedle sebe a kdo bude mit lepsi ucinost v rozjezdu jo?? a hosinu prace bych te chtel teda videt -> sundani kardanky poloos.. v lepsim pripade ti pudou povolit vsechny srouby .. kdyz to stihnes za 3 hodiny budes rad.. a ze ti na ledu vyrovna??atc525 píše:Sorry nechcem sa hadat ale to s tou spotrebou je cisty bludsvejda_BMW píše:hele ja sem si daval samosvor na TDS a mozna bych neporučoval, protože se jednak zviší spotřeba ale i (při moji těžký noze na plynu) se sjíždějí mnohem víc pneumatiky... sice je to na zimu bomba, že všude vyjedeš ale taky mě parkrat neočekavaně prdel předběhla na naledí... jinak je to peknej voser to tam davat.. daval sem ho tam sam a při tom že váží asi 30kilo to nebylo zrovna máslíčko... ale jinak good lucka vymena sikovnemu mechanikovy netrva viac ako hodinu!Ked mas moznost tak si ho tam daj,v zime je neocenitelny a v porovnani s posranym ASC je to skvely doplnok.Takisto na lade mi zadok vzdy pekne vyrovnal!

Mal som aj samosvor v e34 a teraz mam asc v e39!A KED SI MENIL SAMOSVOR ZA OBYC.TAK TO SI ASI JEDINY!Vymena sa da do hod. max hod. a pol. kludne zvladnut(ano ked to ide povolovat,to mas pravdu)!Pre mna su veci ktore pises nezmysly a tym koncim!POHNI SA NA LADE S POJEB. ASC DO KOPECKA!!!Stary zlaty samosvor.NAJVIAC MA AJ TAK POBAVILA SPOTREBA O 1L VACSIA AKO PRI NORMALNOM dif.
Sorry ale na tvoje prispevky uz nereagujem nech sa rozhodne zakladatel temy sam.

kámoš ho měl na opel omega a dali se s tim dělat pěkný blbosti i na suchu. bral bych ho jen z tohohle principu. jinak se to zákonitě v každý zatáčce utrhro,ale s tim se musí počítat,když to funguje tak že když máš rozdílný otáčky kol tak se to spojí na tvrdo. jinak na ledu je ti při samosvor a ASC k hov.. pokud nemáš cit v nohou, nedejbože když zapadneš,ale možná je pro tohle ASC lepší... Jinak montáž je spíš otázkou zručnosti a vybavenosti, pochopitelně je lepší to dělat s někym kdo s tim má skušenosti. Spotřeby bych se nebál,bmw je žrout sám o sobě. Přeju hodně zdarů a určitě si s nim užiješ hodně srandy,hlavně pozor na to přetáčivost.... 

-
- Kontaktovat uživatele:
No tak treba mat zimny a letny diferncial a prehadzovat spolu s pneusvejda_BMW píše:to atc 525: v prvni rade se nauc cist.. psal sem ze sem menil za obyc!!!no a jinak teda musim uznat ze srandy s tim byl kopec.. (zvlast driftovaní
)jen pro tu prdel bych si ho tam asi dal... ale hold to neco stoji...
tak good luck

Zdravim, potřebuju radu jestli na mém BMW e34 525 TDS r. 1996 je samosvor. Koukal jsem se na diferenciál, žádný štítek jsem tam nenašel, tak jsem zvihl zadek auta a otáčel kolem na jedné straně. Jenomže druhé kolo se vůbec neotáčelo. Kolem šlo točit lehce. Znamená to, že mám samosvor, ale na lamelách je sjeté obložení?
-
No jestli mám víko hliníkový, tak to nevim, v zadní části je jenom el. konektor s kabelama. Jenom vím, že když otočím jedním kolem a druhé se otáčí opačným směrem tak diferenciál je bez samosvoru a když se otáčí stejným směrem tak tam je samosvor. U mě se ale druhé kolo neotáčí vůbec, tak nevim co si o tom mám myslet 

-
-
ta svornost je tam daná převody planetových kol(to si alespoň myslím,protože mám za to, že to nemá lamely) kdyby jsi s tím kolem otočil víckrát tak by se začlo pomalu otáčet, někde jsem myslím slyšel, že tds má svornost 30% rohodně to nemá stejný diferák jako M5 tam jsou jiné převody a jiná svornost,
brzo poznáš jestli máš samosvor nebo ne
počkej si na první sních a pak to hned zjistíš 
brzo poznáš jestli máš samosvor nebo ne