Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Podezřele levný olej BMW 5W30 - je ok?
Zdravím, jsem nově registrovaným na vašem foru a prohlížím různá témata. Takže doufám že nebude vadit, když se k této problematice taky vyjádřím. Souhlasím s oběma stranama. Souhlasím s tím, že se dnes padělá vše, úplně vše a je toho hojně a také souhlasím s tím, že mnoho lidí má hodně vysokou marži. Ale přikláním se k tomu, že opravdu levné značkové oleje mohou být z velké části padělané.
viz: http://www.padelkylozisek.cz/tiskove-zpravy.html
viz: http://audiklub.cz/forum/tema/125259-pa ... ju-castrol
pamatuju tu dobu, kdy se dala sehnat ložiska SKF za opravdu levnej peníz, v origo balení atd, akorát to nikdo okem nepoznal.
takže ano, ne vždy ty hodně levné značkové oleje jsou padělky, ale je také velká pravděpodobnost, že ano. A souhlasím s tím že pokud chce mít někdo jistotu mnohem větší, měl by jít cestou více logickou, bohužel i dražší a cestou, kde je velice dobře znám původ. beru z nejmenovaného eshopu kde mi majitel bezproblému předloží původ olejů. Ukáže mi fakturu od dodavatele kde ty oleje bere, což je pro mne záruka, že to není Polsko a podobně. Mějte se
viz: http://www.padelkylozisek.cz/tiskove-zpravy.html
viz: http://audiklub.cz/forum/tema/125259-pa ... ju-castrol
pamatuju tu dobu, kdy se dala sehnat ložiska SKF za opravdu levnej peníz, v origo balení atd, akorát to nikdo okem nepoznal.
takže ano, ne vždy ty hodně levné značkové oleje jsou padělky, ale je také velká pravděpodobnost, že ano. A souhlasím s tím že pokud chce mít někdo jistotu mnohem větší, měl by jít cestou více logickou, bohužel i dražší a cestou, kde je velice dobře znám původ. beru z nejmenovaného eshopu kde mi majitel bezproblému předloží původ olejů. Ukáže mi fakturu od dodavatele kde ty oleje bere, což je pro mne záruka, že to není Polsko a podobně. Mějte se
-
Foli píše:magorcondoria píše:Foli vám chtěl říct,že lít si do benzínového motoru vodičku typu 5W-30 je hovadina.Je to jen nesmyslný požadavek na nízkou spotřebu paliva.A další pseudo ekonomické a ekologické požadavky.
Jo, toto přesně myslím. Longlife srajdy a podobně, ble. Zlatej 10W -50 nebo 10W - 60.
Běž si prudit na škodofkářský fórum. BMW není zasraná šádovka. Longlife oleje se bez problémů (na rozdíl od koncernu) v BMW používají už od roku 1998. Můžu tě ujistit, že v olejích xW-30 je víc syntetické složky, než v xW-40 a víc a motory, do kterejch jsou předepsaný mají olejový chladiče
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta píše:Foli píše:magorcondoria píše:Foli vám chtěl říct,že lít si do benzínového motoru vodičku typu 5W-30 je hovadina.Je to jen nesmyslný požadavek na nízkou spotřebu paliva.A další pseudo ekonomické a ekologické požadavky.
Jo, toto přesně myslím. Longlife srajdy a podobně, ble. Zlatej 10W -50 nebo 10W - 60.
Běž si prudit na škodofkářský fórum. BMW není zasraná šádovka. Longlife oleje se bez problémů (na rozdíl od koncernu) v BMW používají už od roku 1998. Můžu tě ujistit, že v olejích xW-30 je víc syntetické složky, než v xW-40 a víc a motory, do kterejch jsou předepsaný mají olejový chladiče
Dřeváčku, co proti mě máš? Bavil jsem se normálně. Co mě pořád posíláš ke škodovkám? Trpíš nějakým Mindrákem nebo co? Jdi si ty na Žiguli forum a prodávej ty svoje best oleje na Fritování
Vlasta píše:Tupane, píšeš tady samý, ničím nepodložený howadiny.
Nemusím nic podkládat, jsem ve svobodné zemi, tak píšu své zkušenosti a názor. To že ti vidláku mohu pokazit kšeft s pajcovaným olejem, jsem zprvu nevěděl. Pochybuji, že se kolem motoru a závodních vozu pohybuješ tak často jako já. Kde vím, co kterej olej dokáže s motorem v extrémější zátěži udělat. A na Longlife se opravdu nejezdí a opravdu se olej nemění po 30 000 - 50 000 Km. Já ve svém voze měním oleje po 12 000 - 15 000 Km. Opravdu mi nevadí že to měním častěji. Tak se semnou laskavě bav na urovni, nebo si mě nevšímej. Mindráky si jdi léčit na někom jiném, já ti tu tvou hru hrát nebudu. Ignoruj mne laskavě
Tak se tupane zeptej skutečnejch odborníků, co třeba udělá olej nesprávné SAE s hydroštelama. Divím se adminovi, že ti tady trpí tyhle zavádějící informace, které můžou někoho poškodit
Vlasta píše:Tak se tupane zeptej skutečnejch odborníků, co třeba udělá olej nesprávné SAE s hydroštelama. Divím se adminovi, že ti tady trpí tyhle zavádějící informace, které můžou někoho poškodit
mužu ti garantovat, že specifikace SAE opravdu nemá vliv na hydraulická zdvihátka. Například SAE 5W - 30 znamená, že 5W je čerpatelnost za studena a druhá číslice odolnost ve vysokých teplotách a zatížení. Určitě není zavadějící informace to, že když si člověk dá do vozu olej 10W- 60, třeba ten, na jakej dal odkaz kolega výše, tak to tomu motoru neuškodí. Naopak, pokud se olej bude měnit po 15 000 km místo po 30 000 km.
A naopak, krom studených startu k největšímu opetřebení motoru dochází při rychlé jízdě, s plným využíváním výkonu motoru a při vysoké teplotě oleje. Tam je nejučinější olej 10W - 60 a nejvíce ten motor chrání.
Zaráží mne, jak se někteří nechají ovlivnit PR kecama a žerou to
...chlapi nehádejte se...
...myslím, že stačí se jen řídit pokynama výrobce aut - ti musí velmi dobře vědět co patří do motoru a co je pro motor nejlepší, prostě a jednoduše jinej olej než ten doporučenej bych tam nedával a basta...
...myslím, že stačí se jen řídit pokynama výrobce aut - ti musí velmi dobře vědět co patří do motoru a co je pro motor nejlepší, prostě a jednoduše jinej olej než ten doporučenej bych tam nedával a basta...

EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
Už podruhý ti řikám, že tady nejsme na racing fóru, tam si můžeš ty svoje vyčteninky publikovat do sytosti. Nevím, kdo tady v běžným provozu využívá dlouhodobě plnej výkon
m.deejay píše:...chlapi nehádejte se...
Já už se s ním hádat nebudu, ten člověk mi spíš dělá usměv na tváři a toho není nikdy dost

To jsem rád. Takový rady "odborníků," kteří mají báwo za 14 dní tejden jsou tady opravdu ceněný. Lej si do toho svýho veterána co chceš, tomu už nemůže ublížit ani kunerol
Vlasta píše:To jsem rád. Takový rady "odborníků," kteří mají báwo za 14 dní tejden jsou tady opravdu ceněný. Lej si do toho svýho veterána co chceš, tomu už nemůže ublížit ani kunerol
Koukám že jsi odborník na slovo vzatý, jak víš co mám za auta hm?? Víš leda hovno a ještě ho rozmazáváš. Ani nevíš co mám za auta a už tady prudíš, nulo vygumovaná. Jdu spát.......
Zdravím všechny fanoušky BMW. Pro klid v duši jsem si nechal udělat rozbor originálního oleje BMW Longlife - 04 SAE 5W-30 v laboratoři SGS Czech Republic - Divize paliv a maziv.
Originální olej zakoupený v BMW servisu za 610,-Kč /1litr a ten samý olej zakoupený v e-shopu za 181,-Kč /1litr včetně DPH jsou naprosto stejné! Pro ty, kteří tomu nevěří přikládám přílohu
Originální olej zakoupený v BMW servisu za 610,-Kč /1litr a ten samý olej zakoupený v e-shopu za 181,-Kč /1litr včetně DPH jsou naprosto stejné! Pro ty, kteří tomu nevěří přikládám přílohu
- Přílohy
-
- Graf 2.jpg (81.66 KiB) Zobrazeno 173 x
-
- Hodnocení výsledků.jpg (114.45 KiB) Zobrazeno 174 x
-
- Fotografie0268,.jpg (17.28 KiB) Zobrazeno 159 x