Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zapojeni zasuvky na tazne e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zave
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Zave »

Cest ve spolek :-) potrebuju zapojit zasuvku na neorigo tazne zarizeni na e39 tour, co se tyce klasickeho svetla, je to jasny, ale kde vystracham kable od zpatecky a mlhovky, ktera je na kufru a vede do strechy? :oops: :P

Dekuji :-)
vasek72

#2 Příspěvek od vasek72 »

taky jsem nevěděl a nechtělo se mi to rozebírat tak jsem to vyřešil jednoduše... prostě jsem se na to vysral :cool2: na zapínání mlhovek si stejně moc nepotrpim protože mě pak za slunýho dne mlhovkáři akorát serou a zpátečka za tu práci nestojí
Zave
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zave »

no, jezdim kazdy tyden 1x-2x nemecko a zpet, ted budu s vlekem, takze mlhovka se opravdu hodi, kor na prives, kde to mžoura ty obrysovky, pokud nejsou zrovna praskle :-D Nemam duvod nekomu poustet mlhovky do obliceje, ale ver mi ze kdyz jedes od pulnoci do 6ti rano v huste mlze co se da krajet, neni nic prijemneho a tady ta mlhovka dela opravdu hodne... :?
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

A ty k tomu tažnému nemáš elektriku? Na E39 je elektroinstalace k tažnému s modulem který napájí zásuvku.Ale jestli si chceš odpálit lichtmodul tak si to klidně zapoj na tvrdo. :roll:
vasek72

#5 Příspěvek od vasek72 »

no je pravda že bych asi měl doplnit že jsem toho s károu moc nenajezdil a dával jsem to tam jen abych přez den občas převez motorku
Zave
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Zave »

libovka píše:A ty k tomu tažnému nemáš elektriku? Na E39 je elektroinstalace k tažnému s modulem který napájí zásuvku.Ale jestli si chceš odpálit lichtmodul tak si to klidně zapoj na tvrdo. :roll:

noo.. A jsme u toho :-) jsem maslo, mel sem za to ze to nahazu na dratky od zarovek a jede se... Samozrejme je mi jasne ze asi CHcontrol nebude ukazovat jak ma, ale nevedel sem ze vyhorim :-) taktez jsem i slysel zepar stran....
honsska

#7 Příspěvek od honsska »

Myslím že je to ztažený sloupkem zadním do prahu pravejch zadních dveří.Tam se to nechá připojit,i když to koupiš s origo kabeláží (myšlenou použité)budeš si tuto muset podle mě vždy natahnout,aspon to byl kamarádovo případ.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Huska »

Brácha si dodával neorigo TZ a zapojil to klasicky na káble a žádný problém s tím není, takže bych se toho nebál a modul bych řešil až v případě, že to bude házet chybu.

tuším že mlhovka vede levým D sloupkem
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
fubutomas

#9 Příspěvek od fubutomas »

Čus,taky mě tohle čeká,ale u sedana E39 97' 525TDS... Taky se mi to moc nechce připojovat na světla... ale kam jinam s tím... ??? Nemá to original někde připravený dráty ??? Díkec
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

Huska píše:Brácha si dodával neorigo TZ a zapojil to klasicky na káble a žádný problém s tím není, takže bych se toho nebál a modul bych řešil až v případě, že to bude házet chybu.

tuším že mlhovka vede levým D sloupkem

Ale tady vůbec nejde o házení chyby.Jde o to že světla jsou napájená z lichmodulu a pokud se zvýší odběr tak ten licht modul shoří.
libovka

#11 Příspěvek od libovka »

fubutomas píše:Čus,taky mě tohle čeká,ale u sedana E39 97' 525TDS... Taky se mi to moc nechce připojovat na světla... ale kam jinam s tím... ??? Nemá to original někde připravený dráty ??? Díkec
¨

K tomu tažnýmu se vždy prodává elektrika na konkrétní auto.
Soptiiik

#12 Příspěvek od Soptiiik »

Kup si bud origo elektriku na E39 ale je docela drahá a nebo levnější univerzální říkají tomu elektrika pro can-bus.Funguje to v podstatě tak že máš krabičku do krabičky vede jeden stálý plus nejlíp z pojistkovky a po zapnutí např.parkovaček ti v krabičce sepne relé ten stálý plus na parkovačky do zásuvky takže nenamáháš žádným vyšším odběrem light modul. ligt modul ti sepne jen relé což je nulanula nic
Miguel

#13 Příspěvek od Miguel »

Jde i o to, že tzv. "Trailer modul" ti třeba nepustí mlhovku na autě pokud je zapojený vlek (pustí jenom na vleku) a ohlídá si i PDC + je to ochrana proti přetížení LCM.
fubutomas

#14 Příspěvek od fubutomas »

Elektriku mám univerzální Bosal... origo je šíleně drahá... na PDC prdím,ať si pípá... jde mi o to abych neoddělal ten modul.... jedině to udělat tak jak píše Soptiiik... koupit ten can-bus.... a to je elektrika se zasuvkou,nebo se to prodava jako dodatek k ty univerzální elektrice??
Zave
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zave »

No, tak to abych si sehnal teda tu s jednotkou :-) Jinak pdc mi taky nevadi, ty si vypnu v aute, mlhovka ze bude svitit na vleku i na aute je asi taky jedno... ale to ze shori LM tak to nic moc :D
Soptiiik

#16 Příspěvek od Soptiiik »

On i ten univerzál stojí myslím okolo1800kč ož je za pár relátek v krabičce docela dost. Ted jsem navíc koukal na svoje a mám to napojené přímo bez krabičky. Jezdím z vozíkem denně a světla pořád svítí :twisted:
all

#17 Příspěvek od all »

Zave, já sem řešil stejný problém, vyřešil jsem ho jednoduše.
udělal jsem si z 5ti 12v relátek "spínací modul"
přivedl jsem tam signály: světel, brzd a blinkrů . Ty sem chytil u světel.
Mlhovkou sem špekuloval, nakonec sem sundal kryt řidičova zadního reproduktoru ve stropě a tamtudy vede svazek dopředu, tam sem se chytil sig. mlhovky.

Neodpálíš tím LCM
Ten svůj udělaný modul napájím z baterie přez pojistkové pouzdro kde mám na podval vyzkoušené 10A stačí ;-)

dokonce se tendle modul dá koupit někde na netu sem to viděl u tažných zařízení, ale chtějí za něj cca2500kč což mi přijde hodně.
ACDC

#18 Příspěvek od ACDC »

A máš u cívek relátek ochranné diody??
all

#19 Příspěvek od all »

jasné ;-)
původně sem dokonce přemýšlel na výkonovýma tranzistorama, nakonec vyhráli relátka. navíc na sig. do relátka mám pájecí pojistky 0,5A (kdyby náhodou :-)
Odpovědět