Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW E34 Elektronický problém(stěrače,šíbr)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DestinyE34

#1 Příspěvek od DestinyE34 »

Ahoj,
pokud zapnu světla,nejde otevřít šíbr a stěrače stírají jen na nejvyšší rychlost,nebo vše funguje,ale trhavě,nejde plynule ani šíbr,ani stěrače a někdy bliká interier,nic víc. Velmi málo funguje vše dohromady,nenašel jsem žádné pravidlo.

Mám jinou baterku,jiné řídící jednotky pod zadním sedákem. Pokud mám zapnutá světla a zkusím třeba šíbr,nezeslabí se. Ani při přidání plynu se nic nemění a světla se nerozsvicují víc a víc. Svítí stále stejně. Při 1800 ot./min. je na baterce 13,88V je to málo,že by nedobíjel? Kolik a při jakých otáčkách má dobíjet alternátor...díky :)
DestinyE34

#2 Příspěvek od DestinyE34 »

:?: evidetně při zapnutých světlech není dost velké napětí pro jiné servomotrky...ale čím to,že se ztrácí? nějaké nápady prosím?
beny-maser

#3 Příspěvek od beny-maser »

musíš zjistit kam se ti to napětí ztácí,jinak ti nikdo moc po netu neporadí.
podle toho co jsi naměřil bych to vyděl na velký odběr, ale chce to prověřit.
DestinyE34

#4 Příspěvek od DestinyE34 »

Jo jo dobrý,ale když se ho ptám-mlčí :wink: :D
Není třeba nějaké tipické místo na E34 kde je problém s kabeláží? Jako na víku kufru,tak ještě někde jinde,nebo jiné obvyklé problémy s elektrikou?
beny-maser

#5 Příspěvek od beny-maser »

já osobně mám problém, že když mrzne ztrácí se mi proud z baterky přes pojistku č.20 myslím a nejde s tím nic udělat. Je to popsané jako vnitřní vybavení a je na tom napojený půlka auta(samo jen ovládačky), abych na to přišel musel bych rozebrat komplet palubku a bůch ví jestli na to přijdu, takže na to házím bobek
( asi je tam trpaslík a ten si v mrazu přitápí el kamínkama :D )
Ale k tvému problému, že by měla e34 někde vyloženou slabinu v kabeláži neím, slabinou e34 je právě ta kabeláž, protože je tam kabelů jak v telefoní ústředně.
Hodněkrát měli lidi podobnej problém a nakonec stačilo vyměnit baterku.
Nebo máš ve světlech 100W žárovky, překoslej kabel od zvířátka, zlomenou izolaci,špatnej konektor či kontakt atd.
Jak už jsem psal s tímhle ti přes net asi nikdo neporádí, jako neporadil nikdo mě, kde se ten proud může ztrácet. Takže věřím na verzi s trpaslíkem a když mrzne tak mu vytáhnu pojistku a má po srandě :D
pepino5xx
Klubové ID: 1859

#6 Příspěvek od pepino5xx »

13,8V při běžícím motoru je dobrý.
Zkoušel jsi jít postupně, jednotlivě zapojovat konektory a najít přesněji chybu?
Jenom se ptám, nevím co vše jsi už udělal ;)
DestinyE34

#7 Příspěvek od DestinyE34 »

Ciao :)
procházel a čistil jsem kontakty v ř.j. pod zadní sedačkou a vyměňoval je za jiné. Teď čekám,až bude mít kamarád přes el. čas se na to podívat,sám el. moc nerozumím :wink:

-na autě nemám 100W žárovky,je tam vše orig. :D
Odpovědět