Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jaký motor vybrat?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
aristoloser

#21 Příspěvek od aristoloser »

jestli budeš s dieselem jezdit 5km,tam a spátky,tak to se ani nezahřeje motor a bude to žrát za tu krátkou cestu jako kráva.požívám v práci novou vw caddy,a když s tim popojíždím,se studenym motorem,tak na těch pár kiláků to má průměr ted v zimě tak kolem 11 litrů.delší trasou se to samozřejmě sníží,ale estli to auto bude na cesty tzv.kolem komína,tak je asi rozumější varianta ten benzín
Perunwit
Klubové ID: 2962

#22 Příspěvek od Perunwit »

mě ale přijde, že jsi už dopředu rozhodlej pro naftu, protože... nevim proč vlastně. Rozhodně to promysli, ale já bych spíš bral 530i nebo něco takovýho... ať ti to jede i s nějakym příjemnym zvukem, když už. Mám nájezd podobně malej jako ty, možná ještě menší a kromě "krouťáku vocpodu pyčo a čiplý káry na hlínach f metle, woe" nevim, co by mě asi tak mělo na naftě lákat... zvaž to, kolego!
m.deejay
Klubové ID: 1429

#23 Příspěvek od m.deejay »

Berserg píše:No nevím, ale s takovým nájezdem kilometrů bych se asi spíš porozhlídhnul po benzínu (vlastní zkušenost)...!Chce to ale pořádně promyslet! Každopádně 3,0D je krása-párkrát jsem měl tu čest se v ní svést a je dost dobrá...!
...já za rok najedu kolem 10tis km a taky mám naftu - 530D...co píšete se mě nafta taky nevyplatí...s tímhle autem ale nejezdím kratší trasy jak 10-20 km...na ty mám druhý auto - Fiesta 1.2 benzin
...chtěl jsem spíš benzin 3.0, ale sehnat to za rozumný peníz, stav, manuál, rok apod byl problém a zrovna nafta se dá sehnat docela dobře...jasně, že nafta má vyšší náklady na servis, ale vzhledem k mýmu nájezdu km ročně já za 5 let najedu max 60tis km, tak si myslím, že to nebude tak hrozný :) ...
málo najedu proto, že dojíždím sám daleko do práce (autem bych projel majlant, proto jezdím vlakem), kde jsem 2-4dny v kuse, pak doma 2-3dny a pak zas jedu, takže vlastně ani nemám pořádně čas s tím autem jezdit...ale tohle auto jsem chtěl a mám ho a nelituji... :)
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
Odpovědět