Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Jaký motor vybrat?
Uvažuju koupit E39 touring. Po pravdě nejsem srdcař, ale BMW mě láká pořád víc. Měl jsem dvě E36 a jednu E39 ale vše v benzínu. Teď chci rodinné a chtěl bych od vás názory nebo rady.
K věci.
Uvažuji o dieselu pro rodinu a to 525d ale slyšel jsem, že je problém s klapkama v sání?
Co slabší 520d, je to pro takovou velikost auta ještě rozumné?
Cenu si předsatvuju do 150.000,-
K věci.
Uvažuji o dieselu pro rodinu a to 525d ale slyšel jsem, že je problém s klapkama v sání?
Co slabší 520d, je to pro takovou velikost auta ještě rozumné?
Cenu si předsatvuju do 150.000,-
-
- Klubové ID: 3029
no tak pojistka i spotřeba bude asi někde jinde u toho 3.0Jendix píše:tak asi bylo, ale jemu jde taky trochu i o cenu a 525D nebo 520D budou levnější.. pokud mu an výkonu nějak moc nezáleží.. navíc máš nižší pojistku, i když to je fakt detail..ROBi píše:Nebylo by zajimavejsi zvolit 530d?
Dálky jezdím jen občas a 530 mi už přišlo moc na ježdění po Šumavě-ale klidně mi to vymluvte.

Na vyblbnutí mám Corrado, ale nechci mít strach někoho pomalého předjet s tak těžkým autem a proto se bojím i toho 2.0
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
nizsi spotreba u 525d a 520 oproti 530muziku netvrdi , rozdil nekolika deci se strati kdyz 520d nalozis trochu kufr a bude to zrat stejne vic... a řešit pojistku tvlJendix píše:tak asi bylo, ale jemu jde taky trochu i o cenu a 525D nebo 520D budou levnější.. pokud mu an výkonu nějak moc nezáleží.. navíc máš nižší pojistku, i když to je fakt detail..ROBi píše:Nebylo by zajimavejsi zvolit 530d?

za mě 530d

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
-
- Klubové ID: 3029
Fakt je, že ta pojistka je kravina. Kdybych to řešil víc, nemám víc aut ale jen jedno.MattyX píše:nizsi spotreba u 525d a 520 oproti 530muziku netvrdi , rozdil nekolika deci se strati kdyz 520d nalozis trochu kufr a bude to zrat stejne vic... a řešit pojistku tvlJendix píše:tak asi bylo, ale jemu jde taky trochu i o cenu a 525D nebo 520D budou levnější.. pokud mu an výkonu nějak moc nezáleží.. navíc máš nižší pojistku, i když to je fakt detail..ROBi píše:Nebylo by zajimavejsi zvolit 530d?třikrát natankuješ na dálnici na shellce oproti benzínce za městem a rozdíl cos ušetřil je tatam např
![]()
![]()
za mě 530dnejen poměr výkon/cena/spotřeba ále i taky zůstatkovou hodnotou
Takže 520 nebrat, 525 má tedy jaké nedostatky?
530 mě začíná zajímat čím dál tím víc, jen jestli jí nebude škoda na denní ježdění do práce 5km tam a 5km zpět..?

-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
jak jako jestli jí nebude škoda?? ja tomu nejak nerozumimbartpt píše: jen jestli jí nebude škoda na

skoda je kupovat si srac, a pak jet na dovolenou a bejt nasranej jak to nejede.. toho je mozna skoda.. ale dobryho auta neni nikdy skoda
:palec: :palec: :palec:Snejk píše:jak jako jestli jí nebude škoda?? ja tomu nejak nerozumimbartpt píše: jen jestli jí nebude škoda naje to auto omfg... ja jezdil kilometr kazdej den i se 750kou a nebylo ji skoda... proste je potreba jet, jedu... auto jede... neni ho skoda...
skoda je kupovat si srac, a pak jet na dovolenou a bejt nasranej jak to nejede.. toho je mozna skoda.. ale dobryho auta neni nikdy skoda
moje řeč.
Já mám Range Rover 4.4i povinný neřeším a spotřeba 18-20l.Sice žere,ale zas jede a člověk má pak z té jízdy radost.Porstě potřebuju jet tak jedu.Neřeším zimní letní naftu a jiné patálie s naftovým motorem.
-
Ahoj, mám 530d, mám jí rok, jezdím město a dálnice občas okresky. Spotřeba za rok 7,6 v kombinaci. Na to jakej je pod prdelí výkon mi to přijde normální. Ve městě za 8 - 9 litrů na okresce při konst. 90 kmh to žere kolem 6 a dálnice 130 - 150 kmh cca 7 na sto.
S autem žádnej zásadní problém! Stálo mě 170 tis. je to 2001 a investoval jsem za ten rok cca 13tis. 10 brzdy + 3 nějaký píčovinky. Jezdí to tiše relativně komfortně (Mpaket podvozek) a za rozumnou spotřebu. A furt je to ještě hezký auto. Benzin neznám, ale pokud bych ho bral hledám osmivál a třeba v plynu. Přecijen na 30tis km ročně se mi benzin jakosi nevyplatí.
Ceny dílů mi jako neodborníkovi přijdou srovnatelný se všim ostatním, běžný díly jako olej a filtry jsou plus minus stejně drahý jako třeba na koncern, ale třeba se pletu.
Za mě 530d, jinou nafktu bych asi nebral jel jsem teda jen v 525d (520d ne) a byl znát rozdíl, ale třeba se jen chlácholim protože mám přeci třílitr pičo
S autem žádnej zásadní problém! Stálo mě 170 tis. je to 2001 a investoval jsem za ten rok cca 13tis. 10 brzdy + 3 nějaký píčovinky. Jezdí to tiše relativně komfortně (Mpaket podvozek) a za rozumnou spotřebu. A furt je to ještě hezký auto. Benzin neznám, ale pokud bych ho bral hledám osmivál a třeba v plynu. Přecijen na 30tis km ročně se mi benzin jakosi nevyplatí.
Ceny dílů mi jako neodborníkovi přijdou srovnatelný se všim ostatním, běžný díly jako olej a filtry jsou plus minus stejně drahý jako třeba na koncern, ale třeba se pletu.
Za mě 530d, jinou nafktu bych asi nebral jel jsem teda jen v 525d (520d ne) a byl znát rozdíl, ale třeba se jen chlácholim protože mám přeci třílitr pičo

Najedu tak 20tis ročně..
Takže budu nejspíš volit ten 530.
Teď ještě jedna z posledních otázek- co automat? Přece jen mají lepší výbavu. Je mi to totiž jedno.
Fungují bez problémů nebo nemají extrémně vyšší spotřebu nebo nějaké neduhy?
A na co si dát pozor při koupi? Mám v plánu z D a běžné věci jako brzdy, čepy atd nemá cenu rozebírat, ale nějaké "speciality" ?
JINAK VŠEM MOC DÍK ZA RADY..
Takže budu nejspíš volit ten 530.
Teď ještě jedna z posledních otázek- co automat? Přece jen mají lepší výbavu. Je mi to totiž jedno.
Fungují bez problémů nebo nemají extrémně vyšší spotřebu nebo nějaké neduhy?
A na co si dát pozor při koupi? Mám v plánu z D a běžné věci jako brzdy, čepy atd nemá cenu rozebírat, ale nějaké "speciality" ?
JINAK VŠEM MOC DÍK ZA RADY..