Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Nemrznoucí směs
-
-
nemusíš to kupovat v bmw ale prostě někde v mototechně,zelenou chladící kapalinu .Cena cca 80kč za litr plus mínus
kdzž koupíš např.modrou hovn.... se děje
kdfyž tam dáš jenom třeba destilovanou vodu taky nevadí,jen nevíš kolikrát jí tam dal někdo před tebou
Spíš bych řešil kam se ti kapalina ztratila pokud je jí víc
kdzž koupíš např.modrou hovn.... se děje
kdfyž tam dáš jenom třeba destilovanou vodu taky nevadí,jen nevíš kolikrát jí tam dal někdo před tebou
Spíš bych řešil kam se ti kapalina ztratila pokud je jí víc
-
Brátn
- Moderátor
- Klubové ID: 1860
- Kontaktovat uživatele:
9-10l celkem, takže kup 5l modré (mě nejvíc vyhovovala XT Antifreeze B) a 5l destilky, pokud to máš prázdné nalij 1-2 litr modré pak 2l destilky vylij zbytek modré a dolij vodou a věř že nezamrzne,Krasavec píše:Ahoj lidi mam BMW 523i Touring 98 neví někdo kolik litr nemrznoucí směsi (modrá G48) tam přijde ? Jak se to míchá a td ?
samozřejmě to dělej na studeném motoře, jeden výpušťák je na spodku motoru druhý na chladiči, po nalití nastartuj motor a nech běžet ať si bere vodu a pomalu dolívej, topení na teplé a na plno, na středovém výdechu nastav teplou a kontorluj budíky, správně by ses neměl dostat nad 115 jakmile ztvrdnou hadice otevři opatrně odvzdušňováky, jeden na hadici od termostatu druhý na chladiči
nenalij tam prvně jen tu celou nemrzku, je dost hustá a pokud nemáš v chladiči mix s vodou, tak si jí bude čerpadlo dost těžko nabírat
Díky za návod, taky jsem v posledních dnech přemýšlel o tom že musim změřit a dolejt- holt se zima začíná ozývatBratn píše:9-10l celkem, takže kup 5l modré (mě nejvíc vyhovovala XT Antifreeze B) a 5l destilky, pokud to máš prázdné nalij 1-2 litr modré pak 2l destilky vylij zbytek modré a dolij vodou a věř že nezamrzne,Krasavec píše:Ahoj lidi mam BMW 523i Touring 98 neví někdo kolik litr nemrznoucí směsi (modrá G48) tam přijde ? Jak se to míchá a td ?
samozřejmě to dělej na studeném motoře, jeden výpušťák je na spodku motoru druhý na chladiči, po nalití nastartuj motor a nech běžet ať si bere vodu a pomalu dolívej, topení na teplé a na plno, na středovém výdechu nastav teplou a kontorluj budíky, správně by ses neměl dostat nad 115 jakmile ztvrdnou hadice otevři opatrně odvzdušňováky, jeden na hadici od termostatu druhý na chladiči
nenalij tam prvně jen tu celou nemrzku, je dost hustá a pokud nemáš v chladiči mix s vodou, tak si jí bude čerpadlo dost těžko nabírat

Tak jasně , barvy by se míchat neměli, ale pokud si tam měl kdysi červenou a ted tam chces dát modrou, tak proč ne? 
To není olej
.
Docela jsem nepochopil to odvzdušnování BRATN.
Ber to tak, že dám veškerou vodu pryč, liju nemrznoučku v poměru 1:1 s destilkou, to je jasné, ale jak s tím odvzdušněním?
Já bych ty odvzdušnováky asi povolil, nastartoval a během toho jak se to bude zařívat, to otevřu, jak mi jde z obou voda ven, zavírám , dolívám zbytek kapaliny a hotovo, ne?
Tam se fakt vleze 10litru?To se mi nechce věřit
, takže fakt 5l nemrnoučky??
Jsem měl 12l ve 120tce a to jsem chápala, chladič v předu,motor vzadu,ale tady , sakra kde se to tam vleze ..

To není olej

Ber to tak, že dám veškerou vodu pryč, liju nemrznoučku v poměru 1:1 s destilkou, to je jasné, ale jak s tím odvzdušněním?
Já bych ty odvzdušnováky asi povolil, nastartoval a během toho jak se to bude zařívat, to otevřu, jak mi jde z obou voda ven, zavírám , dolívám zbytek kapaliny a hotovo, ne?
Tam se fakt vleze 10litru?To se mi nechce věřit

Jsem měl 12l ve 120tce a to jsem chápala, chladič v předu,motor vzadu,ale tady , sakra kde se to tam vleze ..

-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ano zamčeno bylo, protože je zde pravidlo nezakládat duplicitní tématajerydc píše:omlovám se za otázkum, ale moje téma bylo zamčeno ikdyž nechápu důvod, ale to je jedno. Nevíte co jakou nemrznoucí směs použít do e61 530d rv.2004?? Děkuji za rady, všude jsem našel co použít na e39 a nikoliv na e61
a odpověď je modrozelená, ale opět platí svaté pravidlo, cos tam měl to tam lij, pokud chceš mít 100% jistotu vem 10l vody, nemusí být destilka, pokud chceš ušetřit, vypusť kapalinu a nalij vodu, nech to běžet 5 minut, hlavně ať sepne termostat propláchne se celý systém a pak vypusť, od teď tam můžeš nalít cokoliv, ideálně modrou nebo modrozelenou obsah cca 10l
btw. máš motor M57, který je totožný s 530d v E39 jak dílama, tak údržbou

-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ano cucám si to z prstu, nemám po večerech nic lepšího na práci než si vymýšlet, zkus si najít co se stane, když smícháš propylenglykolovou a ethylenglykolovou kapalinuE30STORM píše:Tak jasně , barvy by se míchat neměli, ale pokud si tam měl kdysi červenou a ted tam chces dát modrou, tak proč ne?
To není olej.
Tam se fakt vleze 10litru?To se mi nechce věřit, takže fakt 5l nemrnoučky??
odvzdušňování jsem napsal jasně, nevím cos nepochopil ostatní to asi chápou, tvůj postup funguje taky hlavní je to otevřené topení na teplou, aby byly otevřené ventily topení
a když už si pořídíš báwo, tak se apoň obtěžuj a přečti si návod k vozidlu, tady máte výtah z návodu:

sorry pánové seknul jsem se o 1,5l destilky, ale stejně musíte koupit 5l kanystr nemrzky a z 5l kanystru vody vám zbyde 1,5l
Díky moc za vysvětleníBratn píše:ano zamčeno bylo, protože je zde pravidlo nezakládat duplicitní tématajerydc píše:omlovám se za otázkum, ale moje téma bylo zamčeno ikdyž nechápu důvod, ale to je jedno. Nevíte co jakou nemrznoucí směs použít do e61 530d rv.2004?? Děkuji za rady, všude jsem našel co použít na e39 a nikoliv na e61
a odpověď je modrozelená, ale opět platí svaté pravidlo, cos tam měl to tam lij, pokud chceš mít 100% jistotu vem 10l vody, nemusí být destilka, pokud chceš ušetřit, vypusť kapalinu a nalij vodu, nech to běžet 5 minut, hlavně ať sepne termostat propláchne se celý systém a pak vypusť, od teď tam můžeš nalít cokoliv, ideálně modrou nebo modrozelenou obsah cca 10l
btw. máš motor M57, který je totožný s 530d v E39 jak dílama, tak údržbou

-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
nemusí, je to jedno, jak už jsem jednou psal já jsem velice spokojený s XT antifreeze B je to modrá na bázi ethylenglykolu, ale v servise budou vědět co tam nalít a pro všechny ostatní případy, když to teče a nemrzne, tak je lepší dolít vodu než nemrzku, ve chvíli kdy do ethylenu naliješ propylen, tak je z toho sulcjerydc píše: nevím jestli je pak jedno jedno od jakého výrobce nebo to musí mít etiketu bmw