Tlumiče umřely a tak sem se sháněl po jiných.
Jenže tu je háček, kdo najde ty, které mají pasovat, je to zrada Je to spíše pro informaci a zajímavost.
Hádejte.
pepino5xx píše:Tlumiče umřely a tak sem se sháněl po jiných. Jenže tu je háček, kdo najde ty, které mají pasovat, je to zrada Je to spíše pro informaci a zajímavost. Hádejte.
Je to už nějaký pátek co jsem to řešil a nevím co máš s těmi svými tlumiči. Ale pokud se teda bavíme o zadních nivelačních tlumičích a netečou ti třeba ale pociťuješ že ten zadek je tvrdý a špatně pruží, tak za to nemůžou tlumiče ale zásobníky tlaku, hydroakumulátory (tzv. koule jak u Citroenů), které jsou pod podlahou. Jak z nich uteče tlak a membrána je zaražená nadoraz, tak to auto pak skáče jak koza. Výměnou tlumičů bys to nespravil.
Podobné zásobníky tlaku jsou i na brzdách, pokud nemáš klasický podtlakový posilovač ale hydraulický pro verze s ASC.
Já jenom abys nebyl po nemalé investici nemile překvapen.
To se teda týká E34 a E32, možná i některých E38. Na brzdách to měly i E31
Jééé.., klucííí.. Dyk já vám je seženu za ceničku.. Nejni pravdou, co píše Pepino5xx.. Žádná zrada.. Esli to nemá nějak vytuněný (dobastlený) tak dle VIN motorizace a r.v. seženu origo tlumiče z prvovýroby za ceničku. Tuším, že SACHS.. A budou pasovat, jak prdel na hrnec..
HonzaK píše:Je to už nějaký pátek co jsem to řešil a nevím co máš s těmi svými tlumiči. Ale pokud se teda bavíme o zadních nivelačních tlumičích a netečou ti třeba ale pociťuješ že ten zadek je tvrdý a špatně pruží, tak za to nemůžou tlumiče ale zásobníky tlaku, hydroakumulátory (tzv. koule jak u Citroenů), které jsou pod podlahou. Jak z nich uteče tlak a membrána je zaražená nadoraz, tak to auto pak skáče jak koza. Výměnou tlumičů bys to nespravil. Podobné zásobníky tlaku jsou i na brzdách, pokud nemáš klasický podtlakový posilovač ale hydraulický pro verze s ASC. Já jenom abys nebyl po nemalé investici nemile překvapen. To se teda týká E34 a E32, možná i některých E38. Na brzdách to měly i E31
Bohuzel mi jeden tlumic vytekl. Takze ho stejne budu mset vymenit. Ale podle toho co rikas to vypada, ze ty tlumice "nejdou znicit"? Podle me kazdy tlumic jednou odejne, ne?
Jasny. Ja se jen chtel zeptat, protoze mi nebylo presne jasne, jak to funguje Uz se tesim, az si tu pohodlnou jizdu zase uziju. Uz je citit, ze to neni ono. Jen me stve ta cena...