doteď jsem jezdil jen TDIčkama VW a Audi. Když jsem se před cca 6-7lety svezl poprvé v BMW3,0d, tak jsem věděl že si toto auto jednou pořídím....
Takže jsem si konečně splnil malý sen a přivezl si domů sice jednu z prvních, ale myslím si že velice zachovalou E39 jako druhé auto do rodiny.
Výroba 10/1998, na tacho cca 250tkm, bohužel k tomu není serviska, takže to beru s rezervou, ale interiér je kromě trochu odřeného volantu jako nový, vypadá na 50tkm. I z venku je auto velmi zachovalé, pár šrámů se samozřejmě najde. Motorový prostor je to samé - čistý, nikde žádný olej ani jiné kapaliny, žádná rez, všechny spoje pěkně čisté, žádné známky zásahu tunera...
Pro mě to bylo první auto v životě, které se mi v reálu líbilo víc než na fotkách - to se mi skutečně ještě nestalo, a ani jsem nevěřil, že někdy stane.
Mám servis - opravujeme turbodmychadla a nově i vstřikovače CR, proto udržet to v kondici by snad neměl být takový problém

Nějaká práce, která byla zohledněna v ceně, na tom samozřejmě je.
Motor jde občas na volnoběh nepravidelně - budou potřeba zkontrolovat vstřiky a čerpadla.
Bude třeba zprovoznit bufíka a rád bych to předělal na dálkové ovládání - je tu někdo z okolí, kdo se tím zabývá?
Automat. převodovka - jak poznám od jakého je to výrobce, jaký je interval výměny oleje a je tu někde postup při výměně?
Motor a klapky v sání - vím že je to potenciální zdroj problémů pro motor i pro turbo (když se uvolní). Má je verze 135kW nebo ne?
Separátor oleje - překvapilo mě, že se zde na foru dobře ví, že by se měl občas vyměnit (každý 3tí olej), protože majitelé aut, kteří k nám jezdí na opravu kouřících turbín, ani neví, že tam něco takového je. A právě turbo to vždy jako první odnese.
Světla - je to největší vada na kráse tohoto vozu. Jsou tam origo xenony. Ta krycí skla mají opravdu dost. Ještě nevím co s tím přesně udělat, jestli dát nové kryty nebo možná FL lampy - dají se bez problému vyměnit (myslím ty FL lampy za neFL)?
Díky za případné reakce, hlavně ten automat mě zajímá, nerad bych dal za opravu to co za auto.