Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Podezřele levný olej BMW 5W30 - je ok?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
clay

#1 Příspěvek od clay »

Nechal jsem si udělal kalkulaci výměny oleje a skoro mě orosilo, když si za litr oleje počítali 600,-. Našel jsem na internetu BMW 5W-30 LONGLIFE-04 1L za 182,-/1litr. Splňuje všechny normy, abych to mohl bez obav dát do BMW 530d, 12/2005?

5W40 nechci, to je na okraj :) díky všem za jejich čas

----------
Splňuje specifikaci BMW LongLife 04 a je tudíž vhodný jak pro Benzínové tak pro Naftové motory vozidel BMW vybavené filtry pevných částic. Díky svému složení a nízké viskozitě zajišťuje dokonalé mazání motoru i za nejnáročnějších provozních podmínek. Nízká viskozita při vysoké teplotě motorového oleje BMW 5W-30 LL 04 umožňuje při jeho použití výrazné snížení spotřeby paliva a současné zvýšení výkonu motoru.

SAE 5W-30, ACEA A3 / B4, ACEA C3, BMW LL-04

http://www.oleje-cz.cz/bmw/bmw-5w-30/bm ... 04-1l.html
magorcondoria

#2 Příspěvek od magorcondoria »

Nebál bych se,dávám 5W-40 nákupní cena je pod 80,- pro zákazníka 290,- .Takové jsou marže.Kamarád takto přez net, kupuje origo olej Ford 5W-30 táké levně.
libovka

#3 Příspěvek od libovka »

Já leju do aut taky 5w-40
clay

#4 Příspěvek od clay »

libovka píše:Já leju do aut taky 5w-40

jde mi spise o to, jestli je tenhle olej ok vzhledem k specifikaci nez o to, zda je lepsi 5W30 nebo 5W40 - kazdy ma neco do sebe, sve vyhody atd. :)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

clay

#6 Příspěvek od clay »

RuDoSh píše:já kupuju tady a mám klid :-)

http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... E-5W-30-1l

diky, podle obrazku je identicky, takze ho objednam... je divny, ze ho nevyrabi ve vetsim baleni nez litr...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Snejk »

me by desne zajimalo co skutecne je obsahem toho lacineho "bmw" oleje...

ono teda ruku na srdce i kdyby do ty flasky nacpali 10W40 tak to nikdy nikdo nepozna :lol:

no dobre ... sudove by to i na tech 150kc/l vyslo :)
clay

#8 Příspěvek od clay »

Snejk píše:me by desne zajimalo co skutecne je obsahem toho lacineho "bmw" oleje...

ono teda ruku na srdce i kdyby do ty flasky nacpali 10W40 tak to nikdy nikdo nepozna :lol:

no dobre ... sudove by to i na tech 150kc/l vyslo :)

10W40 bych pri liti skutecne poznal, to je dost jina viskozita :)
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jendix »

zkus tady pohledat.. nedávno jsme tu vedli docela dlouho diskuzi.. jinak já ten olej kupuju ještě o něco levněji přimo v německu.. dřív jsem ho kupoval i v čechách.. je to naprosto originální BMW balení, neni se čeho bát.. je vyzkoušen..

jinak existuje snad jen litrový balení a pak asi 30litrovej soudek..
pesa

#10 Příspěvek od pesa »

ja kupuju zde http://www.oleje-online.cz/
a po nakupu asi 50l zatim OK.
samozrejme me zajimalo jestli to neni nejakej podvod, ale nic podezreliho jsem nezjistil...
nemate nekdo pristup k nejake zkusebne, ktera by mohla ty oleje otestovat?
Foli

#11 Příspěvek od Foli »

clay píše:Nechal jsem si udělal kalkulaci výměny oleje a skoro mě orosilo, když si za litr oleje počítali 600,-. Našel jsem na internetu BMW 5W-30 LONGLIFE-04 1L za 182,-/1litr. Splňuje všechny normy, abych to mohl bez obav dát do BMW 530d, 12/2005?

----------
Splňuje specifikaci BMW LongLife 04 a je tudíž vhodný jak pro Benzínové tak pro Naftové motory vozidel BMW vybavené filtry pevných částic. Díky svému složení a nízké viskozitě zajišťuje dokonalé mazání motoru i za nejnáročnějších provozních podmínek. Nízká viskozita při vysoké teplotě motorového oleje BMW 5W-30 LL 04 umožňuje při jeho použití výrazné snížení spotřeby paliva a současné zvýšení výkonu motoru.

Rozhodně bych takto levný olej nekoupil...... Jak sem někdo hodil odkaz na znackoveoleje.cz, tak majitele velice dobře znám, je Alfista a něco jsem mu dělal na Alfě a párkrát jsme se viděli a probírali oleje do závodních aut a silničních. Tyhle levné oleje jsou vyráběny v Polsku, ano, na pohled a kdovícovšechno to vypadá naprosto stejně. ( vyrobit obal a etiketu není přece problém ). Koneckonců ten, co má ty značkovéoleje.cz, tak jezdí na různá školení a podobně a koukali by jste, co vše neví. Jednou kopil na netu nějaký Castrol EDGE 5W-40 za cenu kolem 160 Kč litr a nechal udělat rozborku v laborce, ano stálo to hodně peněz, ale věděl, že dál bude odebírat přímo od dodavatele, než tyhlety levný Starline oleje v balení BMW.....

Nechápu jedno, fakt nechápu. Pořídíte si BMW a chcete za každou cenu škudlit na oleji. Následnej průser je mnohonásobně dražší. Fakt raději koupím olej za 500 litr, než za 180 kč litr. Ono jsem dělal několik let v Bosch servisu ve Šlovicích u Plzně. Díky BOSCH a Castrolu tam máme přímo od Castrol velké slevy na Oleji, jsme přímo partnerem. A když jsem viděl, že nákup přímo od Castrol se všema slevama a že tam máme témeř maximální je cca o 200 Kč dražší u těch nejkvalitněších olejů. než se dá sehnat na netu. Čím to bude, co myslíte????
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jendix »

Foli píše:
clay píše:Nechal jsem si udělal kalkulaci výměny oleje a skoro mě orosilo, když si za litr oleje počítali 600,-. Našel jsem na internetu BMW 5W-30 LONGLIFE-04 1L za 182,-/1litr. Splňuje všechny normy, abych to mohl bez obav dát do BMW 530d, 12/2005?

----------

Rozhodně bych takto levný olej nekoupil...... Jak sem někdo hodil odkaz na znackoveoleje.cz, tak majitele velice dobře znám, je Alfista a něco jsem mu dělal na Alfě a párkrát jsme se viděli a probírali oleje do závodních aut a silničních. Tyhle levné oleje jsou vyráběny v Polsku, ano, na pohled a kdovícovšechno to vypadá naprosto stejně. ( vyrobit obal a etiketu není přece problém ). Koneckonců ten, co má ty značkovéoleje.cz, tak jezdí na různá školení a podobně a koukali by jste, co vše neví. Jednou kopil na netu nějaký Castrol EDGE 5W-40 za cenu kolem 160 Kč litr a nechal udělat rozborku v laborce, ano stálo to hodně peněz, ale věděl, že dál bude odebírat přímo od dodavatele, než tyhlety levný Starline oleje v balení BMW.....

Nechápu jedno, fakt nechápu. Pořídíte si BMW a chcete za každou cenu škudlit na oleji. Následnej průser je mnohonásobně dražší. Fakt raději koupím olej za 500 litr, než za 180 kč litr. Ono jsem dělal několik let v Bosch servisu ve Šlovicích u Plzně. Díky BOSCH a Castrolu tam máme přímo od Castrol velké slevy na Oleji, jsme přímo partnerem. A když jsem viděl, že nákup přímo od Castrol se všema slevama a že tam máme témeř maximální je cca o 200 Kč dražší u těch nejkvalitněších olejů. než se dá sehnat na netu. Čím to bude, co myslíte????

jestli to nebude tím že ti tvoji dealeři nakupují od českých dodavatelů.. kdežto všechny e-shopy které prodávají levnější oleje nakupují z německa..

ale klidně si za 500kč litr kup.. my ostatní se jen tiše budeme smát..

je všeobecně známo, že náhradní díly v německu jsou jedny z nejlevnějších.. jistým způsobem je to i kvůli tomu aby se jednotlivé úkony díky drahé práci v německu drželi na podobné úrovni.. další vliv má velikost německého trhu..

já osobně jsem ty oleje ješě s mechanikem porovnával.. a nepoznáš rozdíl mezi olejem koupeným v bmw v čechách a z eshopu za 180kč.. až na cenu tedy.. ;)

svým způsobem je to i logické, ono v záruční době u auta servisy v podstatě na ničem jiném než na oleji nevidělávají.. a po záruce část zákazníku navštěvuje jiné servisy..
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Můj dodavatel ho má za 185 Kč. Aspoň vidíte, jakou marži mají servisy na olejích
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Foli

#14 Příspěvek od Foli »

No, tak to že jste je s mechanikem porovnávali je asi super, ale okem fajn.... A laboratorní rozbor je druhá věc. Každopádně se smát můžete, Ale olej od zastoupení Castrol v Německu a zde vyjde plus mínus stejně, neberu rozdíl 20 Kč na litru. A hlavně, dnes je rozdíl vymazán oproti zahraničí a zde v cenách a to hlavně díky tomu, že česká koruna je velice silná měna, takže Euro je za 24 Kč, ano, když bylo Euro za 32 Kč, tak to bylo jiné.

A i když najezdím 50 000km ročně, tak jak do Alfy tak do BMW budu lejt olej, kde mám stoprocentní jistotu, že tam mám opravdu ten olej v té kvalitě, která je požadována. Olej a palivo je dnes nejdůležitější faktor, kterej svou kvalitou zásadně určuje životnost jednotlivejch dílů motoru. Pro mě za mě si tankujte na ONO a lejte tam Levnej olej v domění, že tam lejete to, co je na obalu. Sám osobně olej neměním po 30 000 km nebo po době, kterou mi řekne auto, ale max po 15 000 Km, jsem i odpůrcem Longlife intervalů.

Prostě jsem tím vším chtěl říct, že dál budu kupovat Olej za 300 Kč litr ( 500 byl jen příklad, to se omlouvám za špatné vyjádření ) než za 180 Kč nějakej bastl. Ono těch 120 Kč na litru je úplný prd a 720 Kč na celé motorové náplni také, oproti následné investici Do oprav Turba a dalších nepříjemnostech vzniklých rádoby značkovým olejem.

Hodně lidí taky nakupuje uzeniny, maso atd.... v Tescu, protože to je sakra levnější, než u Řezníka, kterej nepřidává do párků 40 procent soji a různé drti, která kolem masa jen prošla, ale je tam z 90 procent fakt maso. A co z toho vyplívá? Ano, v tom Tescu ten párek vypadá stejně, ale po přečtení etikety že tam je jenom 50 procent čistého masa mi je na blití. Raději dám za ty párky o 30Kč více, ale mám je opravdu z masa.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jendix »

Fakt jde jenom o marži servisů a dodavatelů. Ono asi takhle, napiš si na německý castrol jméneme nějaké firmy že vezmeš 10 000litrů bmw oleje a uvidíš že reálná cena bude někde kolem 100kč za litr.. všechno nad tuto sumu budou meziobchodní marže na kterých to narůstá.. nic víc..

jinak ještě k tvým pochybám.. řekl bych že nejen tady na bmw klubu, ale i na německých webech, je tolik lidí kteří takovouto cestou olej kupují.. že pokud by s tím olejem opravdu něco bylo, byli by o tom již zprávy..

ono ještě asi takhle.. co si budeme povídat.. u náhradních dílů je situace dost podobná.. viz. ceny např. elit a auto kelly v porovnání s internetovými obchody.. všechno je jenom o rabatu.. o ničem jiném.. a mnohdy je bohužel rabat 100% a víc.. a už jenom z principu? proč podporovat zloděje...

ještě k tomu rozdílu.. rozdíl tam vždy byl a vždy bude.. jsme v čechách prostě menší trh na kterém není taková konkurence.. a koruna se poslední dva tři roky drží +- stejně..
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Oleje od Castrolu mají na flašce hologram, ten se dost špatně falšuje
Foli

#17 Příspěvek od Foli »

Ano, Rabat je normální věc, samozřejmě že výsledná cena z Elitu bude vyšší, než kterou mají velkoodběratelé. Normální věc. A myslíš že jsme nezkoušeli jako velkej servis psát na Castrol do DE kvůli ceně olejů? Ano ano, zkoušeli a výsledek plus mínu stejný. Asi takhle, přímo od Castrol s plnou slevou a bunusama a bla bla bla litr tohoto oleje stojí 221 Kč litr. A na internetu 185 Kč výsledná cena pro maloodběratele? Ale no tááák, stačí logicky přemýšlet. Ale klidně se mi smějte, že kupuju dražší olej, mě to je šumák. Nerad bych se potom smál že tu řešíte problémy typu: Auto nejede, kouří, turbo v hájí. pístní kroužky KO, přidřená klika, co mám dělat?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

To je stejná písnička, jak když majitelé pneuservisů tvrdili, že gumy z e-shopů jsou 2. jakost. Na tom se taky krásně ukázalo, s jakejma pracovali maržema
Foli

#19 Příspěvek od Foli »

Vlasta píše:Oleje od Castrolu mají na flašce hologram, ten se dost špatně falšuje

Ach jo, já jsem si to nevymyslel, já viděl jak dopadl test v laborce. A že se dnes něco špatně falšuje??? V dnešní době? Ano, prachy možná, hlavně díky speciálnímu papíru s bavlnou.... Ale dneska vyrobit stejnou flašku a etiketu zvládně i člověk s mírně nadprůměrným vybavením. Ono Vietnamci mají taky kolikrát dokonalé kopie originálů, že i profík má problém to poznat..... Nebo že by ty Vietnamci vlastně nám dávali origo kalhoty, které se normálně pohybují kolem 5000 Kč za 300 Kč? Asi jo, pravda, něco na tom bude :D
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Foli píše:
Vlasta píše:Oleje od Castrolu mají na flašce hologram, ten se dost špatně falšuje

Ach jo, já jsem si to nevymyslel, já viděl jak dopadl test v laborce. A že se dnes něco špatně falšuje??? V dnešní době? Ano, prachy možná, hlavně díky speciálnímu papíru s bavlnou.... Ale dneska vyrobit stejnou flašku a etiketu zvládně i člověk s mírně nadprůměrným vybavením. Ono Vietnamci mají taky kolikrát dokonalé kopie originálů, že i profík má problém to poznat..... Nebo že by ty Vietnamci vlastně nám dávali origo kalhoty, které se normálně pohybují kolem 5000 Kč za 300 Kč? Asi jo, pravda, něco na tom bude :D

Můžeš sem dát ten test? Nebo je to jen JPP?
Odpovědět