Zdravím,
mám zapeklitý problém, který asi souvisí s mojí předchozí otázkou, ale píšu nový příspěvěk, a´t je to všechno pohromadě.
E39/2001 525 sedan
První problém byl, že stále i při zamčeném autě svítila žárovka nad značkou. Příčina buď lichtmodul nebo přeražené kabely ve víku kufru. Odpojil jsem žárovku s tím, že během týdne mrknu na dráty a případně je opravím.
Jenže, mezitím mě začal samovolně spouštět alarm na autě (jen houkání, blinkry ani neblikly). První 3 dny jsem při spuštění alarmu (vždy v noci kolem desáté) vykoukl z okna, vidím auto nebliká, nebude to moje, a šel jsem spát. Po asi dvaceti minutách to samo přestalo. Jenže dnes se alarm spustil opět, už mě to nedalo a šel jsem ven a samozřejmě - houkal jsem já a blinkry opět nic. Zkouším odemknout dálkou a nic. Tak odemknu klíčem, zkusím nastartovat a baterka je v tahu a alarm stále houká.
Jediné co mě napadlo je vypojit baterku, jenže i po vypojení baterky auto asi 5 minut houkalo a teprve potom byl klid. Co mě není jasné je, jestli je v E39 a origo alarmu nějaká záložní baterka na alarm, nebo je to všechno napájené z hlavní baterky - nerad bych měl v noci opět překvapení. Všechno tedy zřejmě souvisí s přeraženýma kabelama v kufru, někde je tam asi zkrat, který vybíjí baterku a alarm by snad mohl signalizovat odcházející baterku?
Takže hlavní dotaz - má alarm samostatnou baterku, nebo je napájen z hlavní (jde mě o tom, aby to bez batrerky zase nehoukalo). Jestli má svoji baterku, kde se dá alarm odpojit (pro jistotu jsem auto zamknul klíčkem 2x, ale nejsem si jistý, že to bere i mechanicky bez baterky)?
díky za rady
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Alarm E39 - pouští se sám od sebe
-
- Klubové ID: 1473
- Kontaktovat uživatele:
No v zasade je odpoved takova, ze alarm jako celek je samozrejme napajen z hlavni autobaterie. Aby to ale nebylo tak jednoduche, je v SIRENE originalniho alarmu akumulator ktery zajistuje prave to, aby v pripade odpojeni autobaterie zlodejem houkala sama dokud se nevybije. Navic je schovana tak ze jeji demontaz by byla na x minut.... A pokud mas tento problem tak tipuju ze z 90ti procent je spatny prave ten akumulator v te sirene. Sam jsem se problematikou E39 alarmu zabyval pred rokem vice nez dost a hodne jsem toho precetl a pry ten akumulator odchazi (prichazi o schopnost se dobijet), a pak pokud jeho napeti poklesne pod urcitou mez, sirena se sama rozhouka. Ten akumulator nejde kloudne vymenit jelikoz sirena je vyrobena jako "nerozebiratelna", nova stoji v BMW(pouze tam pokud novou, jinde se sehnat neda) cca 2500Kc. Odpojit ji docasne je mozne podle meho dvema zpusoby. Zkusil bych nejdrive vyndat pojistku alarmu (pokud neni spolecna pro vice spotrebicu), ta byva v kufrovem prostoru. Pokud by to nepomohlo, je nutne odpojit pri odemcenem aute konektor ze sireny. Ta je ukryta za PZ nadkolim, tzn musi se zvednout auto, sundat PZ kolo, sundat podbeh-nadkoli a za nim je. Odpojit konektor, dat jej do nejakeho obalu proti vode a bude klid...