ta 10 w 40 by ti u tak jetýho motoru určitě pomohla,ale asi to nebude ta příčina tak velký a náhl e se zvýšivší spotřeby,mam najeto 272000 a po výměně separátoru dolívám cca 2dl na 1000 km
ahoj, mám BMW E39 520d s motorem M47 100Kw, separátor vím kde je, ale ani v ETK ani na něm není žádný číslo podle kterýho bych ho objednal. neví někdo jaký má na tenhle typ motoru (je hlavně v trojkách) číslo v ETK abych ho mohl u bmw objednat?
Díky moc
Já mam 530d, ale ceny těch odlučovačů si myslim že budou přibližně stejný u všech motorů. Nevim kolik máš najeto, ale jestli to neni nějakej ranec, tak bych ti asi doporučil jen tu vložku. Já mam najeto 235k a celej odlučovač i těsnění byly naprosto v pořádku... Sice jsem ho vyměnil preventivně, ale nebylo to myslim si třeba. Kdyby ti tam ten můj šel, můžu ti ho za 2000 prodat
Měnil jsem olej a všechny filtry a taky komplet ventilační jednotku.Filtry jsem kupoval všechny v polsku. ventilační jednotku jsem se pokoušel sehnat přes internet ale marně našel jsem jen odlučovač. Jelikož jsem to chtěl vyměnit vše a nechtělo se mi jet někde do bmw takovou štreku (jsem Z Javorniku /JE/ )Tak jsem kouknul na polské aukro (allegro) a tam jsem celou ventilační jednotku našel ,zajel za známým do polska objednal a trochu se strachem čekal co příjde. balík přišel já ho se strachem otvíral a v duchu si říkal ať to není made in china . Na krabici bylo original číslo podle etk a nápis made in czech republik. a cena byla 1180 kč i s poštovným. vše co kupuji na auto kupuji v polsku protože cena a ochota je uplně někde jinde než u nás.
premis píše:Měnil jsem olej a všechny filtry a taky komplet ventilační jednotku.Filtry jsem kupoval všechny v polsku. ventilační jednotku jsem se pokoušel sehnat přes internet ale marně našel jsem jen odlučovač. Jelikož jsem to chtěl vyměnit vše a nechtělo se mi jet někde do bmw takovou štreku (jsem Z Javorniku /JE/ )Tak jsem kouknul na polské aukro (allegro) a tam jsem celou ventilační jednotku našel ,zajel za známým do polska objednal a trochu se strachem čekal co příjde. balík přišel já ho se strachem otvíral a v duchu si říkal ať to není made in china . Na krabici bylo original číslo podle etk a nápis made in czech republik. a cena byla 1180 kč i s poštovným. vše co kupuji na auto kupuji v polsku protože cena a ochota je uplně někde jinde než u nás.
Ahoj, jsem taky z Jeseníku a nedávno jsem měnil olejový separátor/ odlučovač. Objednal jsem ho přímo v BMW Olomouc a cena 1100,- s poštovným. Já nějak polsko neuznávám už hodně věcí se mi z tama nevyplatilo a raději si připlatím pár kaček a vím, že se to vyplatí Nejsou to zase tak hrozné ceny za originál díly.
Já mám taky na mysli origo díly teď jsem kupoval tyčky stabilizátoru Febi za 282kč kus a horní uložení tlumiču Lemforder za 530kč kus a na alegru by to bylo asi ještě o něco levnější ale zas tam je poštovné a koukal jsem teď na přední ramena lemforder 4ks díky dobrému kurzu 7752kč http://allegro.pl/lemforder-wahacz-waha ... 36957.html