Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Doporučené pneu na zimu..
-
- Kontaktovat uživatele:
je to BMW, ne žigul, tak do kufru nic rvát nemusíš.... vyvážení je hodně blízko ideálním 50:50. Gumy hlavně nové (ne jeté). S continentálama nemám moc dobré zkušenosti, ale dá se na nich zima odjezdit, nejlepší co jsem na BMW měl byly goodyear (ta nejvyšší třída teď se to už jmenuje jinak, měl jsem je na e34 i na e39). Na e39 225/55 16" .... jinak témat ohledně zimních pneu je tady mraky a je to pořád dokola.... 

Je to sice takové teoretizování jak u piva, ale myslím, že pravdu nemáš. Já když jsem dal nové pneu, tak jsem získal pocit, že bych pomalu vyjel to, co předokolka ne. Protože ten rozdíl byl prostě neskutečný. Nějaká kolejnice v kufru není podle mě na škodu, proč ne, určitě to přizpůsobuješ tvým podmínkám někde v horách.
Ale pokud bych vzal 60:40 u předokolky, která se defakto v kopci při rozjedu asi mírně pozvedne, oproti 50:50 u zadokolky, kde ta kastle mírně přitlačí zadní nápravu, tak si myslím, že možná to až takový rozdíl nebude a bude to v řidičových schopnostech a momentálních okolnostech.
Nevím. Nikdy jsem nezkoušel s nikým s předokolkou konkrétně soutěžit.
Můj laický názor...
Ale pokud bych vzal 60:40 u předokolky, která se defakto v kopci při rozjedu asi mírně pozvedne, oproti 50:50 u zadokolky, kde ta kastle mírně přitlačí zadní nápravu, tak si myslím, že možná to až takový rozdíl nebude a bude to v řidičových schopnostech a momentálních okolnostech.
Nevím. Nikdy jsem nezkoušel s nikým s předokolkou konkrétně soutěžit.
Můj laický názor...

-
já jezdím na pirelkách a nemůžu si na nic stěžovat, rozměr mám origo 225,když napadne sních jezdím s plnou nádrží a ještě se mi nestalo, že bych někam nevyjel kam vyjede normální osobák. Jinak se cítím bezpečněji v BMW než obyč předohrabech, protože i na namrzlejch silnicích to pěkně sedí a dobře poslouchá. A to jezdím již s babičkou e34 touring tds.
Podle mě že BMW je v zimě na prd, je pěkná blbost, jak by s tím ty němci asi ten pomalu půlrok co je u nich zima jezdili, když ještě nesolej. Pokud někdo jezdí na starejch a tvrdejch zimákách nebo na spálenejch či sjetejch letňákách tak se není čemu divit na tenhle provoz je pak lepší š120.
Podle mě že BMW je v zimě na prd, je pěkná blbost, jak by s tím ty němci asi ten pomalu půlrok co je u nich zima jezdili, když ještě nesolej. Pokud někdo jezdí na starejch a tvrdejch zimákách nebo na spálenejch či sjetejch letňákách tak se není čemu divit na tenhle provoz je pak lepší š120.
-
- Kontaktovat uživatele:
mari píše:S nikým se nepřu, ale jen naiva se chlácholí tím že pětkou se dá vyjet víc než např. oktávkou.
Asi jsem naiva... Minulou zimu jsem kopec k domu se služební naftovou oktávkou (s protiprokluzem) nevyjel a když jsem tam pak jel asi za 10 minut s e34 (bez závaží v kufru), tak jsem se bál, že to taky nedopadne, ale vyjel jsem aniž by mě zablikal protiprokluz.

miloshm píše:mari píše:S nikým se nepřu, ale jen naiva se chlácholí tím že pětkou se dá vyjet víc než např. oktávkou.
Asi jsem naiva... Minulou zimu jsem kopec k domu se služební naftovou oktávkou (s protiprokluzem) nevyjel a když jsem tam pak jel asi za 10 minut s e34 (bez závaží v kufru), tak jsem se bál, že to taky nedopadne, ale vyjel jsem aniž by mě zablikal protiprokluz.
Rezignuju

RuDoSh píše:je to BMW, ne žigul, tak do kufru nic rvát nemusíš.... vyvážení je hodně blízko ideálním 50:50. Gumy hlavně nové (ne jeté). S continentálama nemám moc dobré zkušenosti, ale dá se na nich zima odjezdit, nejlepší co jsem na BMW měl byly goodyear (ta nejvyšší třída teď se to už jmenuje jinak, měl jsem je na e34 i na e39). Na e39 225/55 16" .... jinak témat ohledně zimních pneu je tady mraky a je to pořád dokola....
Hmm tak to nevim co mas za BMW, ale ja jsem v zime uplne hotovej!!!
BMW na zimu je tragedie a to jezdim v Praze.
mari píše:miloshm píše:mari píše:S nikým se nepřu, ale jen naiva se chlácholí tím že pětkou se dá vyjet víc než např. oktávkou.
RezignujuTakhle jsem s E39 jako jedinej uvíznul v kopcích při objíždění havarovanýho autobusu. Ani s prakticky novejma gumama jsem se nehnul,zadokolka s motorem vpředu prostě v těchhle podmínkách nemá nárok, všechny auta za mnou musely v kopci zastavit, aby mě pak následně objely a pokračovaly ve výjezdu, některý s problémama ale všichni odjeli. S BMW jsem se tam plácal jen já. Tímto se vzdávám nesmyslné debaty jak je Bmw dobré do sněhu. Jezdit se s nim dá za normálních podmínek v pohodě ale v mezních situacích nemá na předokolku šanci. Howg.
Svata pravda, ja sem byl v zime nestastnej....Kazdy rano sem nemohl vyjet a to nebyla zadna kalamita. Moje kocanda vyjela vzdycky v pohode a ja se tam placal jak debil a parkrat sem zpatky zaparkoval a jel sockoua pred praci sem parkovat nemohl...Proste horror

Tak to by ma silne zaujimalo co to mate za auta, ale ja s mojou e39 touring a zimnymi gumamy Continental ts830 vyleziem to na com si nova oktavka so zimnymi gumami co dava vyrobca ( uz nepamatam co to bolo - sluzobne auto ) a s protipreklzom ani neprdla. Takisto moj bracho s Citroenom c4 sa na tu e39 nechyta. Chudak ale nema protipreklz. Minulu zimu som tu u nas schvalne vyliezol na kopec, o ktorom sa mnohym inym autam moze akurat tak snivat. Tento rok to schvalne natocim a skusim porovnat s nejakom prednokolkou a pre zaujimavost 530xD.
dejv2005 píše:RuDoSh píše:je to BMW, ne žigul, tak do kufru nic rvát nemusíš.... vyvážení je hodně blízko ideálním 50:50. Gumy hlavně nové (ne jeté). S continentálama nemám moc dobré zkušenosti, ale dá se na nich zima odjezdit, nejlepší co jsem na BMW měl byly goodyear (ta nejvyšší třída teď se to už jmenuje jinak, měl jsem je na e34 i na e39). Na e39 225/55 16" .... jinak témat ohledně zimních pneu je tady mraky a je to pořád dokola....
Hmm tak to nevim co mas za BMW, ale ja jsem v zime uplne hotovej!!!
BMW na zimu je tragedie a to jezdim v Praze.
Nevím no,já bydlím v podkrkonoší a nikdy jsem neměl problém a to jezdím většinou jen na Sava S3,v kufru nic nevozím a když jsem jednou vezl něco těžkého,tak jsem šel pomalu každou druhou zatáčku dveřma napřed.Silničáři tady prakticky nevyhrnujou,jen sypou,takže když nachumelí 20 cm tak je o zábavu postaráno.Ale jelikož jsem zvyklej že je v zimě sníh,tak mě nic nepřekvapí,právě naopak.Jak nachumelí tak se těším na cestu do/z práce jak malej kluk

Problémy má jen ten,kdo nemá pořádné pneu-stačí obyčejné ale nové,nebo max 4 roky staré.Nebo ten,kdo si prostě neuvědomuje že na sněhu nemůže jezdit jak v létě.
A tragedie v Praze,sorry ale