Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Podvozek- jaké tlumiče, stabilizátory, pružiny máte?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#1 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Jaké máte kdo kombinace na autě? Řeším sedan 530iA e39 r.02

Pružin:
Eibach, pro mě jasná volba rozumné snížení 30/20mm+perfektní odladění při zachovaném komfortu

Tlumiče:
Sachs Advantage (pro M paket podvozek)?
Bilstein B6 (jednoplášť nezkrácený, polotvrdý), B8 (1 nebo 2 plášť tvrdý)?
Koni FSD (tragické dodací lhůty), žluté mi 2x vytekly, červené nevím jestli nebudou moc tvrdé

Stabilizátory:
zadní je jasný, oem M5, stačí vyměnit uložení za M5kové
přední Eibach 27mm

Menil jste nekdo predni stabilizator za silnejsi?
Par techniku od Bychla na to koukalo a balo se to vymenit (predtim samo prohlasovali, ze to uz delali, ze to neni zadnej problem, proto jsem se do toho nehrnul-musi se svesit napravnice :-) )...
Je to Eibach 27mm, ted je tam 21,5mm (a je fakt, ze pod autem to vypada, ze silnejsi se tezko vleze, je to to fest pokrouceny a vyhyba se to prevodovce, svodum, ramenum... :-) ), ulozeni jsem koupil M5, ktere by melo padnout (nevim proc Eibach-Renocar poslal stabik bez ulozeni).
“Ability is what you're capable of doing.”
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

díky za tipy, nechci z toho supersport, ale ani houpací křeslo (což mám teď na obyč podvozku)... de facto bych potřeboval pomoct jen s těma tlumičema, protože pružiny a stabilizátory mám...
“Ability is what you're capable of doing.”
ViktorDDD

#3 Příspěvek od ViktorDDD »

na také zníženie postačia aj B6, B8 by mali byť to isté ako B6 ale skrátené pre väčšie zníženie, keby si dával napr. -60 na predok tak určite tie ale pri -30 v pohode postačia B6ky
s koni skúsenosti nemám, od sachs som mal len supertouring s tými som bol spokojný neviem aké budú tie advantage
Odpovědět