Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 co to křupe při zatáčení? VYŘEŠENO

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
soukupadam

#1 Příspěvek od soukupadam »

Zdravim, co to křupe při zatáčení? někdy to křupe pomalu někdy rychlejc. ozývá se to někde od nápravy nebo od kol. dík moc
aristoloser

#2 Příspěvek od aristoloser »

ZAJED SI NA STK.tam ti nápravu protřepou a přesně ti řeknou,který rameno,čep či tlumič to dělá.udělal jsem to samý ,stálo mě to 100korun.
soukupadam

#3 Příspěvek od soukupadam »

jo to určitě udělam to jedobrej nápad. je možný že to dělaj ty čepy, něco tam musí přeskakovat nebo nevim, taky to dost tahá za volant na dírách
Dettektorr

#4 Příspěvek od Dettektorr »

u MĚ to bylo spodní rameno. Poznáš to tak, že někoho posadíš do auta aby točil volantem. Pak si polož ruku na to rameno a když uslyšíš to křupnutí tak v tom ramenu to jakoby škubne. Já to řešil nedávno. Začalo mě zlobit i to druhý a prozatimně jsem to vyřešil tak, že jsem prachovku která kryje kloub který je přišroubovaný k těhlici nařízl a pořádně ji vystříkal védéčkem. Od tý doby je ticho, ale výměna mě stejně nemine jen teď nemám volný love. Snad ti to pomůže.
soukupadam

#5 Příspěvek od soukupadam »

a bouchalo ti to v zatáčce hodněkrát za sebou? nebo vždycky jenom jednou? mě to práve bouchá vždycky víckrát za sebou
Dettektorr

#6 Příspěvek od Dettektorr »

prostě to furt křupalo. Zkus to a uvidíš. Je to na 5 minut práce.
soukupadam

#7 Příspěvek od soukupadam »

Dettektorr píše:prostě to furt křupalo. Zkus to a uvidíš. Je to na 5 minut práce.
dík za radu , ráno vyzkoušim
soukupadam

#8 Příspěvek od soukupadam »

takže WD nepomohlo.ještě jsem zjistil že to dělá jenom při jízdě. při točení na místě to nekřupe.
Dettektorr

#9 Příspěvek od Dettektorr »

tak to netuším.
soukupadam

#10 Příspěvek od soukupadam »

takže na STK jsme našli vůli na jednom čepu řízení (překvapivě zbytek ramen prej v pohodě), jinak ten zvuk se zase změnil teď to dělá i při jízdě rovně a je to mnohem rychlejší bouchání, ale zase míň hlasitý.
aristoloser

#11 Příspěvek od aristoloser »

nespadl tam někam mechanikovi klíč nebo voříšek z goly?už se mi to taky stalo.....
soukupadam

#12 Příspěvek od soukupadam »

aristoloser píše:nespadl tam někam mechanikovi klíč nebo voříšek z goly?už se mi to taky stalo.....
to asi ne. dělá to podobně jako když se mi na předokolce vysraly poloosy.ale ty to samozřejmě nejsou
MUF_IV

#13 Příspěvek od MUF_IV »

Ahoj, mě to začalo dělat po výměně předních tlumičů. Jak popisuješ, dělá to pouze pří jízdě na pravé přední straně. Výměna : tlumiče, horní uložení s ložiskem, prachovka s dorazem. je to Děsný první jsem myslel že jsem nějak blbě nahodil péro a že se to kroutí, tak to šlo znovu ven a všechno zkontrolovaný. Dělá to při prudčím přibrždění - jakoby křupně, nese se to přes kastli a taky při jízdě, například při sjezdu z dálnice kde se přenáší váha na toho kolo tak to v raidu křupe. na místě nic...taky nevím po čem jít. Před výměnou tlumičů bylo vše OK. :(
Odpovědět