Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Různé 523i Tour

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Krasavec

#1 Příspěvek od Krasavec »

Ahoj Baworáci,

mám 523i Touring 98.

mám tři dotazy. První je že mi přestala svítit pravá parkovačka, ale žárovka je v pořádku, i když jsem je prohodil s levou stále nesvítila.
Druhý dotaz, svítí mi stále airbag a zjistil jsem že pod sedadlem řidiče jsou od takové krabičky odpojeny dva bílé kabílky, mohu je zapojit zpět ? Nevyletí airbagy ?
Třetí dotaz, od té doby co jsem si koupil E39 tak mě uchvacuje jedna kontrolka a nenašel jsem nikde popis. Je tam autíčko a dvě šipky nahoru a dolů ? Neví někdo co to je ?

Předem děkuji za reakce :)
weNTyll
Klubové ID: 4004

#2 Příspěvek od weNTyll »

U parkovacky promerit do ktereho mista se dostava napeti, jestli je chyba v konektoru, kabelazi, pojistce nebo v modulu pro svetla.

Pokud sviti airbag tak se stejne musi na diagnostiku i kdyz vse zapojis jak ma byt. Otazka proc a co je odpojene. Jestli mas napr. cerstve koupeno, aby to vypadalo, ze jde o jednoduchou chybu na opraveni. Mam takove zkusenosti bohuzel.

Posledni je nivo, automaticke vyrovnani svetle vysky podvozku. Opet bez diagnostiky nema vubec vyznam se tim zabyvat.
Soptiiik
Klubové ID: 2331

#3 Příspěvek od Soptiiik »

K té kontrolce.Pokud stojí auto rovně .Mrkni na zadní nápravu zda tam máš pera nebo měchy,je možné že někdo nahradil měchy perama a tím pádem svítí.
bibikuba

#4 Příspěvek od bibikuba »

Taky se přidám k Nivo reg. když už je to založený :lol: nemá někdo obrázek jak vypadá ta kontrolka na Nivo-jak se tu píše autíčko se šipkama nebo řekne mi někdo kde se nachází???Mám totiž Nivo na E39 530D a zdá se mi že to je padlé na pravou stranu-kompresor nějak slyšet není a žádná kontrolka nesvítí a to jsem zkoušel i test kontrolek...Jestli teda má každý auto s Nivo podvozkem i kontrolku na poruchu systému nebo je možný že tam vůbec není???Mám takovýho tucha že tam je vyndaná žárovka ale nevím teda jestli se to u E39 dá vyndat-jestli tam nejsou diodově či nějaké jiné kontrolky...Jinak mám přístrojovku bez obrázku auta-nebo jak to nazvat...Je mi divný že ani Chek kontrol nic nehlásí a strana vypadá že sedí... :? :?Jinak jsem tu někde četl že vejška by měla bejt cca kolem 37-38 cm od středu kola ke spodku blatníku-je to určo směrodatný???ještě jsem to teda neměřil...
JaneCk

#5 Příspěvek od JaneCk »

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... &view=next

Ta, která je v bloku 10. Jako první

Jo, ty máš tu druhou palubku, tak tam asi kontrolka nebude a zahlásí to přímo check
weNTyll
Klubové ID: 4004

#6 Příspěvek od weNTyll »

Jj, zalezi na verzi pristrojovky, bud ikona nebo vypis checkcontrolu.

Ale to ze mas jednu stranu vys nemusi nutne zapsat chybu, protoze to muze byt blbe nastavene nebo mas nejak mechanicky posunute cidlo na nekterem z kol treba.

Vyska se da nastavit s presnosti par mm, ale stred kola pri mereni netrefis presne, lepsi je merit pres cely prumer kola od spodni hrany disku az po lem blatniku. Podle prumeru kola potom porovnat s referencni hodnotou.

Jestli to chces zdiagnostikovat a nastavit tak napis SZ, podle popisu jsi nekde pobliz.
bibikuba

#7 Příspěvek od bibikuba »

JaneCk píše:http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=31765&view=next

Ta, která je v bloku 10. Jako první

Jo, ty máš tu druhou palubku, tak tam asi kontrolka nebude a zahlásí to přímo check
jjj,mám tu druhou přístrojovku a tam co je u téhle kontrolka na Nivo tam mám jakýsi obrázek auta-jakoby kolona :P :P nevím jak to popsat ale stejně to nesvítí ani při testu :?
JaneCk

#8 Příspěvek od JaneCk »

To je kontrolka pro ACC - aktivní tempomat. Tu ani řešit nemusíš, jelikož to asi v E39 nebude mít nikdo v republice
bibikuba

#9 Příspěvek od bibikuba »

zrovna jsem našel foto přístrojovky-mám tu spodní-je tam teda někde kpontrolka na poruch Nivo?? http://www.bimmerfest.com/forums/showpo ... stcount=10
bibikuba

#10 Příspěvek od bibikuba »

zrovna jsem našel foto přístrojovky-mám tu spodní-je tam teda někde kpontrolka na poruch Nivo?? http://www.bimmerfest.com/forums/showpo ... stcount=10
Odpovědět