Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

hučení od zadní nápravy e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bobo

#1 Příspěvek od bobo »

Auto nejvíce hučí od cca 55 - 65, potom okolo 90, poté zase chvíli klid a dále s narůstající rychlostí hluk stoupá do nějakých 170. Dál nevím :)

Pneumatiky jsou v podstatě nové (najel jsem s nima cca 3000km), se zimákama to bylo lepší (ty byly zárověň menší). Jsou to pneu Accelera Alpha 255/55/16. Zvuk je slyšet od nazutí, očekával jsem oproti zimákům zlepšení, ale spíše naopak. V autě je docela kravál a jsou cítit mírné rychlé vibrace.
Zadní tlumiče jsou podle testu jen málo nad 50%. Kola jsou vyvážené. Při zatáčení se projev v podstatě nemění (to by mohlo vylučovat ložiska, že), v diferenciálu je vyměněný olej.

auto 520iAt 99

Budu vděčnej za jakýkoli postřeh a nápad.

B.
alpineman
Klubové ID: 1712
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od alpineman »

I kdyz jsi dal gumy nove, muzou hucet. Vnitrni strana behounu gumy je pritlacena k vozovce vice, nez ta vnejsi - jak uz to u bawa byva. A u tveho rozmeru pneu 255mm se tomu tak nejak nedivim. Ty ACCELERY jsou sice vyrabeny ve spolupraci s CONTINENTALEM,ale ruku do ohne bych za ne nedal. Vypadaji sice dobre, ale napr. diky tvrdsi smesi je jizdni komfort horsi.
Ja mel vzadu sjety BRIDGESTONE POTENZA (235mm), se kterymi to frcelo krasne potichu. Koupil jsem PIRELLI P ZERO ROSSO a huci to jako kurva. A mam komplet novou napravu i s lozisky. Muze to byt i tvuj pripad. Jinak to muze byt i halda dalsich veci...
bobo

#3 Příspěvek od bobo »

ahoj,

rozměr jsem napsal špatně. mám 225/55/16. každopádně už vyřešeno. byly to obě ložiska. zvuk se nijak neměnil při zatáčení, proto jsem si říkal, že to nebudou... ale opak je pravdou :) hučení i vibrace jsou pryč.

ale díky.
bobo

#4 Příspěvek od bobo »

ahoj,

rozměr jsem napsal špatně. mám 225/55/16. každopádně už vyřešeno. byly to obě ložiska. zvuk se nijak neměnil při zatáčení, proto jsem si říkal, že to nebudou... ale opak je pravdou :) hučení i vibrace jsou pryč.

ale díky.
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

Kolik máš najeto? jen tak pro zajímavost?
Odpovědět