Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 sedan - sklopení nesklopných zadních sedaček :-)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZdendaZ

#1 Příspěvek od ZdendaZ »

Zdravím ve spolek,

v mojí E60 530d sedan mám vzadu základní provedení sedaček, tzn. bez sklápění a skivaku. Ptal jsem se na to už na pár místech a jde prý zadní opěrák vymontovat, tak jsem trochu hledal a zjistil:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=52&fg=20
..zadní opěrák drží pouze za takové kovové dráty na boku, pak 2 šrouby uprostřed dole přístupné z kabiny a pak už jen na 2 zámcích (na obrázku komponenta číslo 9) nahoře přístupných z kufru. Problém je, že když jsem ty 2 zámky odmontoval v kufru, tak zůstanou pořád "zakouslé" do toho protikusu v sedačce a nemůžu sedačku stejně odendat. Předpokládám, že se nechá ty zámky nějakým fíglem rozpojit (je vidět, že mají v sobě nějaký mechanismus s pružinkama). Bohužel ale do nich tolik nevidím, takže nedokážu vypozorovat, kde a za co zabrat.

Předem díky za rady :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JaraX »

a to děláš jako proč?
ZdendaZ

#3 Příspěvek od ZdendaZ »

JaraX píše:a to děláš jako proč?

Dobrá otázka.. :)
Protože bych chtěl v případě nutnosti vědět, jak nacpat do auta něco delšího než je kufr a zároveň nemám nic z vybavení na střechu. Mám více aut, takže to není vyloženě nutné, ale např. teď se zrovna chystám na dovču a pokud bych potřeboval převést něco víc jak 1,5m dlouhého, tak to do kufru nedám. Navíc předpokládám, že v tom odjištění horních zámků/úchytů nebude nic složitého (pro toho, kdo to už někdy dělal).
vanco

#4 Příspěvek od vanco »

Tiez by som to chcel vediet.Neviam vobec na to dojst ako sa to robi.
vanco

#5 Příspěvek od vanco »

Tak uz som to zistil,tie zamky co drzia na kazdej strane dva sroby v kufri sa neodsrobuju.Strcis do nutra len srobovak a ako je ta strunka tak to len potlacis a sa ti to odcvakne.Potom len vybrat lavicu,odmontovat dva sroby pod stredovymi pasmi.Na pasi sa pouziva torx 50 a na sroby torx 30.Vyberes a je hotovo.
ZdendaZ

#6 Příspěvek od ZdendaZ »

Super, moc díky za reakci. Zkoušel jsem do toho taky strkat šroubovák, ale jen opatrně, protože jsem se bál, že akorát něco pokurním..
Ty šrouby uprostřed u pásů jsem našel a odmontoval už před tím, ale s těmi zámky z kufru jsem neuměl pohnout.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

treba u e61 jsem dodelal Skivak tak, ze jsem koupil predni a zadni plast kryt, nakreslil a vyriznul diru, dal krytky a hotovo, z kabiny to kryje loketka, zezadu je sice videt otvor bez "dvirek", ale nevypada to diky origo krytu nijak tragicky, samotne telo skivaku jsem tam tak vubec davat nemusel, pro prilezitostne prevezeni veci naprosto v pohode :wink:
“Ability is what you're capable of doing.”
Odpovědět