Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Brzdy E39 530d

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
cabatomas

#1 Příspěvek od cabatomas »

Zdravim,asi tak před měsícem se mi rozvítil na palubovce vykřičník v kroužku červené barvy a k tomu mi začal psát palubní počítač Bremsbelage pruffen nebo tak nějak,prostě v knížce v překladu brzdové destičky,tak sem se dneska konečně na to dostal vyměnil zadní destičky,který už fakt byli slabší a rovnou i kotouče,ale to vystražný čidlo,který je jen na pravý straně se mi nezdálo prokostřený,jelikož ale bylo polorozpadlý a já sem měl nový koupený,tak sem ho taky vyměni.Ale stale mi kontrolka svítí a hláška na palubní počítači oznamuje to samý....Nevíte někdo,co nebo kde by mohla být zrada?Díky
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kantry »

co predni cidlo ?
cabatomas

#3 Příspěvek od cabatomas »

Myslíš že může být přední čidlo v háji?Přední brzdy byli nově dělaný,když sem to koupit a najel sem 10tisíc,ale mrknu se na něj.Myslel sem si,že se to musí smazat na diagnostice,ale známej co ji má řikal,že by to mělo zmizet normálně po odstranění problemu....
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Zhasne to za nějakou dobu nebo musíš asi 50x vypnout a zapnout klíček.
cabatomas

#5 Příspěvek od cabatomas »

Jak to myslíš 50x vypnout klíček?Svítí a píše to taky pořád když zapnu klíč do předposlední poholy...
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

co na tom nechápeš???
beny-maser

#7 Příspěvek od beny-maser »

já mám za to, že je tam relátko,které to hlídá a když neude mít dlouhodobě kontakt tak to jednou zhasne,protože ten kontak tam je jen když brzdíš,proto musíš tolikrát točit tou spínačkou,aby jsi nasymuloval ten počet startů,ale jestli to pomůže nevím, nemám s tím osobní zkušenost, na diagnostice by to mělo jít odpípnout.
libovka

#8 Příspěvek od libovka »

Jak to myslíš že je tam kontakt jen když brzdíš?
all
Klubové ID: 1018

#9 Příspěvek od all »

ted sem měl to samé, vyměnil sem čidlo a destičky . Pořád to svítilo, asi za dva dny už to bylo ok, prostě pár startů a bude to ok.
cabatomas

#10 Příspěvek od cabatomas »

Může to indikovat ještě nějákou jinou poruchu?Protože to podle mě nebylo ještě prokostřený,ještě tam byl kousek destičky do čidla...
cabatomas

#11 Příspěvek od cabatomas »

A v případě,že by bylo nějak porušený čidlo na předku,tim že ho odpojim by to mělo zhasnout,že?
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kantry »

zhasne, kdyz propojis kontakty... pokud to nemas schnily nekde dal, treba ja mel ten kabel na zadku dost popraskanej... asi 5x
cabatomas

#13 Příspěvek od cabatomas »

Když to propojim,tak to zhasne?Myslel sem že je to naopak,když se to spojí,rozvítí se kontrolka?? :?:
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pavel 528 »

cabatomas píše:Když to propojim,tak to zhasne?Myslel sem že je to naopak,když se to spojí,rozvítí se kontrolka?? :?:
kdyz se rozpoji,tak zhasne..je to delane obracene,kdyby se ti nekde prelomil drat,atk to zahlasilo hned chybu
libovka

#15 Příspěvek od libovka »

Pavel 528 píše:
cabatomas píše:Když to propojim,tak to zhasne?Myslel sem že je to naopak,když se to spojí,rozvítí se kontrolka?? :?:
kdyz se rozpoji,tak zhasne..je to delane obracene,kdyby se ti nekde prelomil drat,atk to zahlasilo hned chybu
Ses do toho trochu zamotal.

Když se čidlo PŘERUŠÍ tak se kontrolka ROZSVÍTÍ.
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od milo »

jel jsem ted menit nejake veci a odpojovala se baterka. pred odpojenim baterky mi uz svitilo oblozeni, po odpojeni kontrolka nesvitila, rozsvilita se az ted, asi po 500 km. tezko rict, jak ten system kontroly u E39 funguje. na E32/E34 to myslim zhasinalo hned po vymene.

uz na me z krabice novy brzdy, nejvyssi cas vymenit ;)
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pavel 528 »

libovka píše:
Pavel 528 píše:
Ses do toho trochu zamotal.

Když se čidlo PŘERUŠÍ tak se kontrolka ROZSVÍTÍ.
no myslim,ze jsem to napsal taky dobre :D
jde o to,ze obvod je stale spojeny a pri probrouseni cidla[nebo pri eventuelnim utrzeni dratu co vede k cidlu] se rozpoji obvod a rozsviti se kontrolka ..
tak snad ted uz je to zcela jasne napsane :D
cabatomas

#18 Příspěvek od cabatomas »

Jo takže pro normální kontrolu čidla a toho problemu,by sem měl jen zkusit to ve předu propojit a mělo by to zhasnout,když ne tak je chyba jinde,ale to už pak nevim kde teda....
libovka

#19 Příspěvek od libovka »

Pavel 528 píše:
libovka píše:
Pavel 528 píše: kdyz se rozpoji,tak zhasne..je to delane obracene,kdyby se ti nekde prelomil drat,atk to zahlasilo hned chybu

no myslim,ze jsem to napsal taky dobre :D
jde o to,ze obvod je stale spojeny a pri probrouseni cidla[nebo pri eventuelnim utrzeni dratu co vede k cidlu] se rozpoji obvod a rozsviti se kontrolka ..
tak snad ted uz je to zcela jasne napsane :D[/quote

Přečti si to po sobě ještě jednou a uznáš že si to napsal špatně. :wink:
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Kantry »

cabatomas píše:Jo takže pro normální kontrolu čidla a toho problemu,by sem měl jen zkusit to ve předu propojit a mělo by to zhasnout,když ne tak je chyba jinde,ale to už pak nevim kde teda....
presne tak, potom jdi po kabelech
Odpovědět