Ahoj, jak často se má měnit chladivo v klimatizaci, prosim???
Ještě necítím žádný zápach nebo plíseň a když AC zapnu, tak chladí taky v pohodě. Ale mám ji už 2 roky.
Nemohu něco tím způsobit ???
Jaký je názor na dezinfekci (pouze přes spreje v kabine???), prosím?
Je nutný při doplnění/výměně chladiva konfigurovat na palubním pc, prosim?
Děkuji a jsem moc rád za tento klub
PS. mám chip ze 130 na 154 kW a 480 Nm a je to SUUUUPER
Chladivo se vyměňuje jenom když uteče. Pokud je systém těsný, tak není důvod k vyměňování. Čištění a dezinfekce výparníku a rozvodu studeného vzduchu nemá s chladivem nic společného. Dezinfikovat výparník a rozvod vzduchu je asi dobré udělat jednou za rok. Výparník se nejlépe vydezinfikuje dírou navrtanou zevnitř auta do plastové skříně s výparníkem. Díra se po očištění výparníku ucpe plastovou záslepkou. Potrubí nejlépe vydezinfikuje mlha dezinfekčního prostředku, kterou vyrobí ultrazvukový vyvíječ. Auto se zavře, nastartuje, zapne se vnitřní cirkulace vzduchu a k nohám spolujezdce se dá vyvíječ mlhy. Po deseti minutách se auto otevře a vyvětrá. Jestli kouříš a nebo máš auto po kuřákovi, tak je možné po dezinfekci ještě použít mlhu pohlcovače zápachu, která se také nechá cca 10 minut cirkulovat.
pro dobrej pocit ti stačí koupit odpalovací vnitřní sprej a není potřeba nikde nic navrtávat apod. dnes už je jiná technologie v podobě aerosolu a hlavně nééééé pěna...
Hanz píše:jinak staci vypinat klimu 2 min pred planovanym delsim (nez 2hod) odstavenim auta (idealne vzdy) a nikdy tyhle smrady a plisne nebudes muset resit...
No vidíš, to dělám pravidelně (5 min před vypnutím motoru) a možná proto mám pocit, že není dezinfektce nutná a v motoru taky vypadá vše utěsněné... pylový filtr uhlíkový mám oba dva pouze rok staré a jsou ještě relativně bílé), tak je měnit jsou vyhozený 2-3tis...
diky za radu
Marek-is píše:pro dobrej pocit ti stačí koupit odpalovací vnitřní sprej a není potřeba nikde nic navrtávat apod. dnes už je jiná technologie v podobě aerosolu a hlavně nééééé pěna...
A neudělá mi ten aerosol (takový ty ve spreji za 200kc) v aute neplechu??? Nemusím potom vse vycistit??? sklo zevnitr, plasty, nedejboze i sedacky...jsem hracicka a vnitrek vysavam kazdy tyden
Predstava, ze mi tam neco strika 10min do prostoru je mi proste proti srsti:( ale dekuji za pripominky a prakticke rady...