Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

MID neukazuje nic krome radia

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
piceus
Klubové ID: 2796

#1 Příspěvek od piceus »

Zdravim,
jsem cerstvym majitelem BMW 530d E39 a zatim maximalni spokojenost :)
Dneska jsem opravil nefunkcni MID dispej (ten uprostred pod CD prehravacem, nevim jestli je to presne on) a myslel jsem si ze tam budou i informace o spotrebe, casovace a dalsi veci ale nic...jde jenom ovladat radio, CD, nastavovat cas a zvuk...po stisku tlacitka "Hodiny a BC" se na displeji v pravo dole ukaze pouze SET a jde nastavit cas...tot vse...nic jineho se tam neukazuje...podle manualu by tam mel jit treba prepinat format casu, datum atd...
Nevite nekdo v cem je problem? Ze by se to nejak vyresetovalo jak jsem dispej odpojil od napajeni?
Dekuji za kazdou radu :)
Dan td
Klubové ID: 590

#2 Příspěvek od Dan td »

Když nastavíš čas a datum, tak by se mělo zobrazit všechno. Co to udělá po nastavení času a data?
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
piceus

#3 Příspěvek od piceus »

Jde nastavit jenom cas...nic jineho...ted jsem to jeste zkousel a vsiml jsem si ze pokud zmacknu BC cast na tlacitku tak zhasne spodni dil displeje :/
piceus

#4 Příspěvek od piceus »

Tak jsem asi zjistil cim to je :roll:
Mam "horsi" verzi palubaku pod budikama a z toho co jsem vycetl tato verze nekomunikuje s informacnim displejem pod radiem. http://www.bimmerfest.com/forums/showpo ... stcount=10

Ted teda otazka do pranice :) Cetl jsem ze pro prohozeni "high" verze palubky je potreba palubak preprogramovat na VIN auta a nacist do nej udaje z vymenovane jednotky. Mate s tim uz nekdo zkusenosti? Nebo se do toho nema cenu motat a smirit se s tim ze na tom displeji pod radiem to nebude nic ukazovat?

Sorry za mozna blbe dotazy ale BMW teprv objevuju :) Dik
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Snejk »

ty tam high budiky ani nenapojis... maji jine konektory...
nedavno sem celkem uspesne do jedne e39 high budiky s bc naimplementoval vc celeho predelaneho svazku... problematik je tam vic... trebaze ty tvoje budiky nemaji Ibus ale jen Kbus... s high budikama tu sbernici musis rozdelit na dve... a k urcitym jednotkam jit kbusem a k urcitym ibusem... no za vikend se to da zvladnout vpohode...
piceus

#6 Příspěvek od piceus »

Takze prehodit to jde akorat je to casove narocne :) To rad slysim...
Ted to resit asi nebudu, ale kdyby se casem naskytla moznost to nekde za dobre penize sehnat asi do toho pujdu a prehodim to...
Jeste se zeptam, prekonfigurovaval jsi ten menenej palubak (VIN, pocet km, typ prevodovky,...)? Nebo se to chytlo samo?

btw, tady jsem nasel nejakej navod http://www.socalbavarians.com/High_OBC_retrofit.pdf jak to predelat, to jsou ty svazky o kterych jsi mluvil s tim ze je potreba to predelat pouze v motorovem prostoru jak je znazorneno na obrazku v tom dokumentu, chapu to spravne? Dik
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Snejk »

samozrejme ze jsem to kompletne cele prekodovaval podle starejch budiku a pak i kuli tomu bc.. pokud ty budiky budes mit ze stejne motorizace a prevodovky bude ti to jakz takz krom km a vin ukazovat, pokud tam budes avat jako ja z e38 tak je to uplne neco jinyho...

to co si nasel to je pekne no, to je na origo retrofitovou kabelaz kterou by sis musel koupit... ja sel prakticky vyrobou novyho svazku z toho staryho + neco navic....
luk0132

#8 Příspěvek od luk0132 »

Zdravim,jiz delsi dobu jsem shanel druhe budiky do me 525tds.Dneska jsem byl jedny zkusit a kyz uz jsem odjizdel s prehozenymi budiky ,tak jsem si vsim ze BC na MID nic neukazuje,defakto na MID neslo na BC ani prepnout.Pritom na budikach BC normalne ukazuje.Prodavajici rikal ze ty budiky byly na aute co melo TV.Nestacilo by jen spravne nakodovani at mi BC na MiD zase jde?
Miguel
Klubové ID: 1507

#9 Příspěvek od Miguel »

Musí se budíky překodovat na výbavu stávajícího auta :wink:
luk0132

#10 Příspěvek od luk0132 »

Tak ze po prekodovani bude vse ukazovat jak jo?
luk0132

#11 Příspěvek od luk0132 »

Tak ze po prekodovani bude vse ukazovat jak jo?
Miguel
Klubové ID: 1507

#12 Příspěvek od Miguel »

ANO
luk0132

#13 Příspěvek od luk0132 »

diky
airbone
Klubové ID: 1836

#14 Příspěvek od airbone »

Ak su v aute budiky LOW s malym BC, mid displej nebude ukazovat ziadne BC data a ani nema ziadne tlacidlo s napisom BC....
luk0132

#15 Příspěvek od luk0132 »

V autě mám budíky s velkým BC a dal jsem tak druhé s velkým BC jelikož ty původní byly z jiného provedení a nekomunikovaly s diagnostikou.Po přehození mi neukazovaly hodnoty na BC na středovém panelu.Budíky totiž byly z auta které mělo tv.
Odpovědět