Zdravím budu měnit těsnění u mého auta u olejové vany převodovky, ale zaráží mě, že se tam má u automatu vejít 9 litrů oleje ?!? Viz servisní plán. Když vytočím kontrolní šroub, kterým se tam olej také nalívá tak není tak vysoko od spodní hrany vany, myslím tím, že se mi zdá, že se ho tam tolik nemůžu nalít nebo se pletu ?!
Děkuji za rady Kubas
Množství náplní a specifikace
Motorový olej s filtrem
7,70 Litr
Specifikace motorového oleje
BMW Longlife-04
od 2002/09 do 2004/02, Alternativní možnost: BMW Longlife-01
Mechanická převodovka
Nový náplň 1,60 Litr
Specifikace oleje mechanické převodovky
83 22 0 309 031 Trvalá náplň
Automatická převodovka
Nový náplň 9,00 Litr
Specifikace oleje pro automatické převodovky
83 22 0 142 516 Trvalá náplň
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Množství oleje v automatické převodovce 530D - E60
zespod je ještě vypouštěcí šroub a mě při výměně vyteklo cca 7 litrů, zbytek nevypustíš, při nalévání počkat až bude vytékat, pak na místě při nastartovaném motoru a puštěné klimatizaci prořadit všechny polohy, v každé cca 5s počkat, kontrolovat za chodu a s pákou v poloze "P" a znovu dolít až začne vytékat, já pak najel asi 50km a dolil ještě půllitr a pak asi po 200km znovu kontrola a znovu jsem dolil půllitr. Všechno by se mělo dělat při teplotě převodovky cca 35-50 stupňů.
creater píše:zespod je ještě vypouštěcí šroub a mě při výměně vyteklo cca 7 litrů, zbytek nevypustíš, při nalévání počkat až bude vytékat, pak na místě při nastartovaném motoru a puštěné klimatizaci prořadit všechny polohy, v každé cca 5s počkat, kontrolovat za chodu a s pákou v poloze "P" a znovu dolít až začne vytékat, já pak najel asi 50km a dolil ještě půllitr a pak asi po 200km znovu kontrola a znovu jsem dolil půllitr. Všechno by se mělo dělat při teplotě převodovky cca 35-50 stupňů.
dobrý návod moc děkuji