Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
16:9 navi software e39 - jaká verze?
-
- Klubové ID: 367
- Kontaktovat uživatele:
Jakou máte nejnovější verzi palubního softwaru? Já dnes nainstaloval 3-1/63 a jsem nadšený. Mapa už "nestránkuje", ale tradičně scrolluje. Taky jsem někde četl, že ten nejnovější software už umí "ptačí perspektivu". Už se mi i ukazuje nápis BMW při zapnutí. Může software ovlivnit kvalitu hudby? Kalibruje se přeinstalací počítadlo spotřeby? Jaké máte zkušenosti?
(teď jsem jezdil 14 bez systému - fungovali všechny prvky jako je spotřeba apod., ale graficky na úrovni DOS... Předtím jsem měl nějaký starší (při pokusu o jeho přeinstalaci poškozeným CD, došlo k výmazu původního a nenahrání nového..), ale např. mapy skákaly po jednotlivých stránkách a vše bylo pomalejší..
(teď jsem jezdil 14 bez systému - fungovali všechny prvky jako je spotřeba apod., ale graficky na úrovni DOS... Předtím jsem měl nějaký starší (při pokusu o jeho přeinstalaci poškozeným CD, došlo k výmazu původního a nenahrání nového..), ale např. mapy skákaly po jednotlivých stránkách a vše bylo pomalejší..
-
-
- Kontaktovat uživatele:
ještě poznámka pro ty, kteří mi píší nebo chtějí napsat:
software neposkytuji, neposílám a odkazy na jeho stažení nedistribuuji - jedná se o činnost v rozporu se zákonem a natolik (resp. vůbec) se neznáme..
rada: použij google, použij klíčová slova jako "bmw" "nav" "2011" (pro mapy) resp. "V29" "V30" V31" "V32" (- pro firmware)
jako výsledek vyběhne několik diskuzí (a odkazů na nějaký ty torenty - neumím používat) v anglickém jazyce, kde se dozvíte, že stažený software je nejlepší vypálit na kvalitní (=značkový -sony, verbatim...) CD-R (nic jiného!!!) v programu "alcohol 120%" (je free a pro výpal "obrazů" je přímo stavěný) na nejnižší rychlost!
dále se dozvíte, jak postupovat při instalaci: otevřít dveře řidiče (nechat otevřené po celou dobu instalace), vyjmout CD s mapami a vložit CD s firmware, otočit klíček do první polohy (kdy se zapíná např. rádio) - začne samovolně probíhat instalace a její průběh je zobrazován na obrazovce, po jejím dokončení vyjede CD z mechaniky samo ven. Otočíme klíčkem zpět do nulté polohy a opět do první polohy. Na obrazovce se může (např. u V29 to bylo) objevit výzva k vložení CD-key (které si také musíte vytvořit stejnou cestou, jako to s firmware). Po jeho vložení se instalace "aktivuje" a CD opět opustí mechaniku - software je aktivní a vše by mělo fungovat. Nyní stačí do mechaniky vrátit CD s mapami a vyzkoušet nové funkce...
pozn.: co mi dovolily jazykové znalosti, rozdíly mezi verzemi jsou nejen ve funkcích (scrollování mapy během jízdy, jiné nastavení časování webasta a nezávislého odvětrávání, po znovunastartování zůstane navigace jako hlavní obrazovka - nevrací se do základního menu, přehlednější hledání měst a ulic...), ale pokaždé i ve vzhledu a snad i rychlosti - např. až s verzí V29 se mi zobrazuje při zapnutí nápis "BMW" (dříve černá obrazovka), verze V31 resp. V32 by měla umět noční režim pro navi a údajně je i verze se znakem "M"
budu rád, když se zde vyjádří k rozdílům mezi verzemi i majitelé novějších verzí (číslo verze je pod záložkou SET v hlavním menu, poté v pravém horním rohu)
software neposkytuji, neposílám a odkazy na jeho stažení nedistribuuji - jedná se o činnost v rozporu se zákonem a natolik (resp. vůbec) se neznáme..
rada: použij google, použij klíčová slova jako "bmw" "nav" "2011" (pro mapy) resp. "V29" "V30" V31" "V32" (- pro firmware)
jako výsledek vyběhne několik diskuzí (a odkazů na nějaký ty torenty - neumím používat) v anglickém jazyce, kde se dozvíte, že stažený software je nejlepší vypálit na kvalitní (=značkový -sony, verbatim...) CD-R (nic jiného!!!) v programu "alcohol 120%" (je free a pro výpal "obrazů" je přímo stavěný) na nejnižší rychlost!
dále se dozvíte, jak postupovat při instalaci: otevřít dveře řidiče (nechat otevřené po celou dobu instalace), vyjmout CD s mapami a vložit CD s firmware, otočit klíček do první polohy (kdy se zapíná např. rádio) - začne samovolně probíhat instalace a její průběh je zobrazován na obrazovce, po jejím dokončení vyjede CD z mechaniky samo ven. Otočíme klíčkem zpět do nulté polohy a opět do první polohy. Na obrazovce se může (např. u V29 to bylo) objevit výzva k vložení CD-key (které si také musíte vytvořit stejnou cestou, jako to s firmware). Po jeho vložení se instalace "aktivuje" a CD opět opustí mechaniku - software je aktivní a vše by mělo fungovat. Nyní stačí do mechaniky vrátit CD s mapami a vyzkoušet nové funkce...
pozn.: co mi dovolily jazykové znalosti, rozdíly mezi verzemi jsou nejen ve funkcích (scrollování mapy během jízdy, jiné nastavení časování webasta a nezávislého odvětrávání, po znovunastartování zůstane navigace jako hlavní obrazovka - nevrací se do základního menu, přehlednější hledání měst a ulic...), ale pokaždé i ve vzhledu a snad i rychlosti - např. až s verzí V29 se mi zobrazuje při zapnutí nápis "BMW" (dříve černá obrazovka), verze V31 resp. V32 by měla umět noční režim pro navi a údajně je i verze se znakem "M"
budu rád, když se zde vyjádří k rozdílům mezi verzemi i majitelé novějších verzí (číslo verze je pod záložkou SET v hlavním menu, poté v pravém horním rohu)
Tema je pomerne zajimave rozebrano i u kolegu:
http://www.xoutpost.com/articles/all-bm ... m-faq.html
http://www.xoutpost.com/articles/all-bm ... m-faq.html
-
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že další užitek pramení z faktu, že pro MK4 jsou mladší upgrady softwaru - což samo o sobě by mělo znamenat zlepšení řady fukncí. Ale jinak je zarážející rozdíl velikosti map (CD:DVD=1:10)..Snejk píše:samozrejmenic tezkeho... jako bonus teda dostanes jen mapy na DVD a perspektivu (3D) jinak nic...
Ono to tak nějak vychází, jenom CD s Německem má plnou kapacitu, tedy 700 MB, jinak jsou ty CD zaplněný tak ze 2/3. Je jich tuším 9, tak při průměru 500 MB na CD to dá těch 4,7 GB na DVD s celou Evropou
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to vyplývá i z odkazu (viz. výše), ale přesto je to upgrade mladší tří let, na rozdíl od MK3. Ale jinak jsem teď vážně spokojený, upgrade odstranil mouchy a 3D nepotřebuji. Měl bych s tím nějaký pátek vydržet...Snejk píše:pokud vim tak v32 je posledni software i pro mk4 a nic dalsiho uz se vyrabet nebude / nevyviji...
To jo, ale mapy z toho jsou nějaký 4 GB, ostatní je TPD - 4 jazyky + POIPyron píše:..ale mapy BMW NAV 2011 DVD je duální a její obraz má 7.9 GB. Ale to je fuck, mě ta MK3 zatím stačí, zvláště po upgrade tam přibyly dobré funkce
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
-
- Kontaktovat uživatele:
..tak jsem zkoušel nainstalovat "novější" verzi (dle popisu - s logem M, jinak pro MK3 bez rozdílu) a CD zůstalo v mechanice a nešlo vyndat... Před chvíli se s autem vrátila žena z nákupů a CD samo vyjelo - to samé se mi stalo s tím poškozeným CD, při prvním pokusu o upgrade. Tak jsem tam vrazil opět verzi V29, kterou jsem nainstaloval o víkendu bez problémů na poprvé a ejhle - objevilo se logo ///M a nápis, že bude probíhat instalace - k té ovšem nedošlo a já mám opět bloknuté CD v mechanice navi a nevím jak ho dostat ven...
nevíte jak nenásilně (bez demontáže, vyndání pojistek, odpojení baterie apod.) vysunout CD z mechaniky navi? experimenty mě baví, ale jen do chvíle, kdy musím čekat...
nevíte jak nenásilně (bez demontáže, vyndání pojistek, odpojení baterie apod.) vysunout CD z mechaniky navi? experimenty mě baví, ale jen do chvíle, kdy musím čekat...