530D E60 - kouř v motorovém prostoru viz. foto
-
kubassszx
Zdravím,
procházel jsem fórum, ale nenašel jsem to co hledám a proto zakládám toto vlákno a prosím o radu někoho zkušeného.
Když natočím auto tak mám v prostoru motoru cítit splodiny a když je motor studený tak je vidět kouř. Když mi někdo přidá plyn tak je vidět jak jde sloupec kouře z místa na fotce kolmo nahoru. Nevíte co by tam mohlo netěsnit nebo prasknout, že takhle dělá ?! Kvůli tomu jsou úplně černé filtry a do auta je to také cítit když je puštěný ventilátor.
Děkuji za rady !
Kubas
[/img]
procházel jsem fórum, ale nenašel jsem to co hledám a proto zakládám toto vlákno a prosím o radu někoho zkušeného.
Když natočím auto tak mám v prostoru motoru cítit splodiny a když je motor studený tak je vidět kouř. Když mi někdo přidá plyn tak je vidět jak jde sloupec kouře z místa na fotce kolmo nahoru. Nevíte co by tam mohlo netěsnit nebo prasknout, že takhle dělá ?! Kvůli tomu jsou úplně černé filtry a do auta je to také cítit když je puštěný ventilátor.
Děkuji za rady !
Kubas
[/img]
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Raadii
-
kubassszx
-
Raadii
-
kubassszx
kouknu nato je pravda, ze se mi posledni dobou zda jako by to hure jelo pocukaval a nechtelo akcelorovat ... kouknu nato, nemuze byt treba propálené turbo ze by to skrz nej ?!Raadii píše:Mě ta hadice vyletěla úplně... Ale to bys poznal, auto pak jede velice špatně, protože nejde tlak do turba, takže neturbuje.
-
Raadii
Mě to taky pocukávalo, pak to úplně přestalo táhnout a bylo za mnou černo. Dokonce mě předjela Octavia TDI
Ale po nasazení tý hadice všechno v pořádku. Turbo si myslim, že se nepropálí, nanejvýš těsnění nějaký že by ti foukalo, ale když nám foukalo těsnění na LandRoveru, tak to šlo hooodně slyšet. Mrkni, zkus s tou hadicí zahejbat až ti někdo šlápne na plyn, aby v ní byl tlak, třeba ti taky vypadne. Pak jí jen nasadíš a pořádně dotáhneš tu sponku. Akorát je tam na hovno přístup. Ale jestli to nebude tim, tak nevim. To by se muselo vidět
-
kubassszx
díkys ta hadice by to opravdu mohla byt !!! diky obema za tipRaadii píše:Mě to taky pocukávalo, pak to úplně přestalo táhnout a bylo za mnou černo. Dokonce mě předjela Octavia TDIAle po nasazení tý hadice všechno v pořádku. Turbo si myslim, že se nepropálí, nanejvýš těsnění nějaký že by ti foukalo, ale když nám foukalo těsnění na LandRoveru, tak to šlo hooodně slyšet. Mrkni, zkus s tou hadicí zahejbat až ti někdo šlápne na plyn, aby v ní byl tlak, třeba ti taky vypadne. Pak jí jen nasadíš a pořádně dotáhneš tu sponku. Akorát je tam na hovno přístup. Ale jestli to nebude tim, tak nevim. To by se muselo vidět
-
Ancek
Možná to budou prasklé parohy, teď jsem je měnil, je to bolest e60...Cena cca 10 tis.kubassszx píše:díkys ta hadice by to opravdu mohla byt !!! diky obema za tipRaadii píše:Mě to taky pocukávalo, pak to úplně přestalo táhnout a bylo za mnou černo. Dokonce mě předjela Octavia TDIAle po nasazení tý hadice všechno v pořádku. Turbo si myslim, že se nepropálí, nanejvýš těsnění nějaký že by ti foukalo, ale když nám foukalo těsnění na LandRoveru, tak to šlo hooodně slyšet. Mrkni, zkus s tou hadicí zahejbat až ti někdo šlápne na plyn, aby v ní byl tlak, třeba ti taky vypadne. Pak jí jen nasadíš a pořádně dotáhneš tu sponku. Akorát je tam na hovno přístup. Ale jestli to nebude tim, tak nevim. To by se muselo vidět
-
gamers
- Klubové ID: 96
-
micky530d
kubassszx píše:Zdravím,
Děkuji za rady !
Kubas
[/img]
Rada ako predist popraskanju Kolektora:z rozvahov zohriat motor a pri nadmernom vytacani z rozvahou schladit motor turbo atd....
Po oprave sa znizi spotreba zdvihne vykon a hlavne neriskujes ze ti splodiny zaseru filter a nasledne turbo posles do haja.Tieto veci si robim sam s bratom,lepsie povedane on somnou.dobry mechanik to spravi za den.skurveny pristup je tam.Hodne Stesti!!!!
-
kubassszx
-
kubassszx
-
Raadii
-
gamers
- Klubové ID: 96
http://bmwfans.info/parts/catalog/E61/T ... ifold_agr/kubassszx píše:gamers píše:přiklním se taky prasklé parohy, teď jsem je měnil, je to bolest e60
nemas nahodou cislo toho dilu, abych si ho nasel a pripadne koupil ? Ale pokdu by to bylo praskle tak by to hučelo ne ?
-
kubassszx
-
kubassszx
-
mivo
- Klubové ID: 2159
Neviem, ako u E60, ale u E39 je trubkou odoberana cast vyfukovych plynov zo zberneho potrubia cez venti EGR (AGR) do sania. Ta trubka ma priemer cca 25 mm a je k zbernemu vyfukovemu potrubiu (niekto to nazval "parohy") upevnena prirubou a 2 skrutkami. Na utesnenie tam sluzi kovove tesnenie - kruzok. Nema to podobne aj E60 a nemas problem nahodou v tom spoji zberneho potrubia a systemu EGR ?
Rurka pre EGR je pripevnena na zbernom vyfukovom potrubi medzi 1. a 2. valcom.
Upozornujem, ze pisem o E39, aby nedoslo k omylu...
-
kubassszx
mivo píše:Neviem, ako u E60, ale u E39 je trubkou odoberana cast vyfukovych plynov zo zberneho potrubia cez venti EGR (AGR) do sania. Ta trubka ma priemer cca 25 mm a je k zbernemu vyfukovemu potrubiu (niekto to nazval "parohy") upevnena prirubou a 2 skrutkami. Na utesnenie tam sluzi kovove tesnenie - kruzok. Nema to podobne aj E60 a nemas problem nahodou v tom spoji zberneho potrubia a systemu EGR ?
díky za radu kouknu a uvidím
-
micko525
-
kubassszx
ahoj přiznám se, že jsem nato nekoukal, protože mi teď netěsní vana pod převodovkou tak si hraju s tímmicko525 píše:Ahoj,přišel si na něco,dnes jsem si všiml že mě to dělá takyjsou to na 100% výfukové splodiny.Doufám že to nebudou parohy ale jen nějaká netěsnost v těsnení nebo v EGR.