Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 - snížení dosahu klíče dálkového ovládání

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomas777

#1 Příspěvek od tomas777 »

Ahoj,
Rapidně se mi snížil dosah dálkového ovládání klíčem. Stejně se chová i rezervní klíč, co mám doma. Nyní jsem schopen auto odemčít pouze na vzdálenost max 2 metry (dříve to byly desítky metrů). Toto se mi stalo poté co, jsem si vyzvedl auto po skoro měsící ze servisu. Tam mi řekli, vzhledem k tomu, že oba klíče reagují stejně, že to bude asi závada "antény diversity", ale že to musí nejdříve prohnat diagnostikou.
Nemáte někdo s tímto problémem zkušenosti. Taky bych se chtěl zeptat, kolik by oprava případně výměna té antény diversity stála.

Díky moc

Tomáš
vanco

#2 Příspěvek od vanco »

Ahoj,ja toto riesim uz skoro rok a nikto mi nevie pomoct.Som z toho uplne na nervy.Ak by si na nieco dosiel,daj vediet.
tomas777

#3 Příspěvek od tomas777 »

jj, určitě napíšu.

Tak co, nikdo jiný s tím nemá zkušenosti? :o
vanco

#4 Příspěvek od vanco »

Tak ze dnes som sa stretol s clovekom co robi 20 rokov v BMW a pytal som sa ho na problem s otvaranim.Povedal mi ze to mozu robit len dve veci,bud folie na oknach(ak ich mate),alebo druha vec je ze odisla riadiaca jednotka a treba ju vymenit.
tomas777

#5 Příspěvek od tomas777 »

Tak fólie nemám. Dřív mi vše normálně fungovalo. Nemáš představu kolik ta řídící jednotka stojí?
vanco

#6 Příspěvek od vanco »

tomas777 píše:Tak fólie nemám. Dřív mi vše normálně fungovalo. Nemáš představu kolik ta řídící jednotka stojí?

Povedal mi ze stoji 270euro.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Nědělal jsi Ty nebo někdo v servisu něco se zadním oknem? Jednak se využívá těch vláken výhřevu jako antény a anténí zesilovač N8a je napájen pojistkou 5A (F59 nebo F77 podle roku výroby) viz obrázek.

Obrázek

Mě klíč funguje na 10-12 metrů určitě a když si ho dám pod bradu, tak i na 30 metrů.
tomas777

#8 Příspěvek od tomas777 »

doufám, že se zadním okem v servisu nikdo nic nedělal. Já taky ne. Opravovali mi jen škrábance na karoseri. Jako laik si myslim, ze bude asi něco s antenním zesilovačem a nebo možná špatné propojení s topnými odporovými dráty v zadním okně, jak píšeš.

Jinak v pondělí jdu na diagnostiku, tak se (snad) uvidí.

Ještě mě napadlo, že třeba může být slabej nebo KO akumulátor v startovacím klíči. Jak jsem auto měsíc nepoužíval, tak se třeba vybil...
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jiriik »

Ahoj, auto mi stálo asik měsíc a půl a klíček má pořád stejnéj dosah...Snad brzo příjdeš na to čím to je :-)
avana

#10 Příspěvek od avana »

starML píše:Nědělal jsi Ty nebo někdo v servisu něco se zadním oknem? Jednak se využívá těch vláken výhřevu jako antény a anténí zesilovač N8a je napájen pojistkou 5A (F59 nebo F77 podle roku výroby) viz obrázek.

Obrázek

Mě klíč funguje na 10-12 metrů určitě a když si ho dám pod bradu, tak i na 30 metrů.

Pojistky jsem kontroloval, nikde žádná zrada, ale klíč funguje taky jen do dvoui metrů :cry: Nemůže být zrada pod střechou?
tomasmedek

#11 Příspěvek od tomasmedek »

Má E60 dělá to samé. Někdy chytně signál i na 10 metrů, ale obvykle musím stát úplně u auta. Fólie nemám, zadní okno neměněné. Dělají to oba klíče, úplně stejně, nicméně já mám podezření na špatné dobíjení klíče jako takového.

Jde o to, že jsem jeden klíč ztratil. Objednal jsem za hříšný peníze nový a ten, když přišel (nabitý z fabriky), otevíral auto na 15, možná 20 metrů. Po pár dnech se to zhoršilo a nyní stejně jako starý klíč, otevře až když stojím skoro u auta. Čili si myslím, že se ty klíče nenabíjejí ve startovací skříňce tak, jak by měli a proto se sníží jejich vysílací dosah.
Fridunak

Re: E60 - snížení dosahu klíče dálkového ovládání

#12 Příspěvek od Fridunak »

Zdar jestli stále někdo řeší nebo bude řešit tento problém tak jsem našel návod jak na to. :D :D Je to v ang. ale google překladač pomůže.
Jde o to že na zadním okně krom výhřevu okna je i anténa DO a anténa FM,AM. Za krytkou třetího brzdového světla trochu v pravo od řidiče je anténí zesilovač který je potřeba odpojit v C sloupku (konektor+očko na kostru) na druhé straně odpojit koax a opatrně vyklaptout (plastové packy) rády se lámou. Na straně ke sklu na zesilovači jsou kontakty (pružinky) které jsou zoxidované a nevodí. Je potřeba je očistit,opatrně napružit, ošetřit kontaktolem a (zpatky na stromy) všechno zpatky na svoje místo. Mě to pomohlo :D

http://5series.net/forums/diy-do-yourse ... ent-89011/
Odpovědět