Ahoj.Poradíte jaký olej do automat.převodovky,je na ní zeleny štítek a označení GM,je to e39 2001 530d 142kw.Hledal jsem nějaké vlákno ale nic.Našel jsem jen to označení převodovek.Dík.
Nevím jestli si děláte legraci nebo to myslíte vážně. Na vaně po odmontování plastového krytu převodovky najdeš štítek s číslem oleje a takový tam naleješ. Pokud tomu nerozumíš a ptáš se na měrku a kolik oleje, tak si to nech udělat v servise a předejdeš tisícovým škodám. Měří se to za chodu motoru, měl by jsi prořadit D a R a na P nebo N měřit. Olej by měl mít cca 50C.
Zdenek
Eks píše:Nevím jestli si děláte legraci nebo to myslíte vážně. Na vaně po odmontování plastového krytu převodovky najdeš štítek s číslem oleje a takový tam naleješ. Pokud tomu nerozumíš a ptáš se na měrku a kolik oleje, tak si to nech udělat v servise a předejdeš tisícovým škodám. Měří se to za chodu motoru, měl by jsi prořadit D a R a na P nebo N měřit. Olej by měl mít cca 50C.
Zdenek
Eks píše:Nevím jestli si děláte legraci nebo to myslíte vážně. Na vaně po odmontování plastového krytu převodovky najdeš štítek s číslem oleje a takový tam naleješ. Pokud tomu nerozumíš a ptáš se na měrku a kolik oleje, tak si to nech udělat v servise a předejdeš tisícovým škodám. Měří se to za chodu motoru, měl by jsi prořadit D a R a na P nebo N měřit. Olej by měl mít cca 50C.
Zdenek
přesně tak s automatem to není žádná prdel
A převodovka má nějaké čidlo, který by hlásilo málo oleje ?:-)
Na autě si dělám všechno sám.Ale olej v automatu jsem si nechal vyměnit v německu.Je to tenkej led pokud tomu nerozumíš a neznáš postup výměny oleje.Něco zanedbáš a převodovka jde nenávratně do kytek.
Dělali mě to ve Weidenu http://www.lell-bmw.de
Pokud by chtěl někdo podrobnější info, napíšu do SZ.